Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit gondoltok az én szüleimről...

Mit gondoltok az én szüleimről? Mit kellene nekem felfognom róluk?

Figyelt kérdés

15 éves vagyok, a szüleim orvosok. Majdnem sosincs idejük rám és amikor itthon is vannak folyton csak telefonálásról és idegeskedésről szól az egész. Sok kamasznak lehet, hogy idegesitő amikor a szülei otthon vannak, viszont nekem naponta még 2 óra sem jut, hogy lássam az apámat, anyám pedig mindig elfoglalt valamivel. Én azt tapasztaltam eddig, hogy sokkal nehezebb szülői rendszerezés nélkül élni és kevésbé megterhelőbb egy gyerek/kamasz számára, hogyha nem adják át a kormányt a szülők túl hamar, mert a kormányozást is tanitani kell előszőr.

Ezt lehet nem mindenki érti, talán az érti a legjobban, aki átélte mindezt. Nekem nem voltak ott a szüleim, ahol másnál igen, nem beszéltünk soha bensőségesen, ha valami aggasztott azt magamban intéztem mindig el.

Nem biráskodok a szüleim felett, de az eszemben sajnos sokszor egy enyhe düh fog el, akaratlanul is . . . . . . tudom, hogy mindenki felelős a tetteiért, de nem tudok nem arra gondolni, hogy minden teljesen más lehetett volna, ha ők sem lettek volna ennyire végletesek

Nektek mi a véleményetek ?

2010. jún. 24. 19:06
 1/4 anonim ***** válasza:
89%

Úgy veszem ki a szavaidból, hogy szeretetet, törődést, odafigyelést nem kapsz annyit, amennyit szeretnél. Sajna nálam is így volt. Anyagilag teljesen el voltam látva, de meg nem kérdezték volna, csak kugyafuttában, hogy mi volt a suliban, és az is csak két szó erejéig érdekelte őket. Értem, hogy mire gondolsz. Vannak ilyen szülők sajnos, akik túl konzervatívak, nem tudják kimutatni az érzéseiket, és azt hiszik, elintéznek mindent a szülői teendőkkel azzal, hogy biztosítják a gyerek számára a meleg otthont, ételt, iskolát, ruhát. Ez tényleg dícsérendő, csak néha törődni is kell a gyerekkel, nem csak levágni az asztalra a zsebpénzt, hogy itt van, te tudod, hogy mi kell neked, mennj el, és vásárolj magadnak. Néha jó lett volna nekem is, ha anyám elkísér bevásárolni.

Ezen sajnos nem tudsz változtatni:(

2010. jún. 24. 19:14
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Szerintem megkellene beszélned velük ezt a helyzetet!!!Ha nem mondod nekik nem fogják tudni hogy téged nagyon zavar ez az állapot!!!
2010. jún. 24. 19:46
 3/4 anonim ***** válasza:

egy szülőnek tudnia kéne az ilyet. még akkor is ha elfoglalt. vagy legfeljebb 10percet szánhatnának arra,hogy sziakislányom/Kisfiam hogy telt a napod?jegyekkel hogyállsz?Ne haragudj,de nagyon sok a dolgom és nincs időm többet beszélgetni veled,de ígérem,hogy szakítok majd rá.

Ennyi lenne és akkor már érezné a gyerek,hogy foglalkoznak vele.Mondjuk annyi jó oldala van,hogy jobban önállósodsz és nem leszel az aki állandóan a szülei mögött bújkál ha bármi van.

2010. jún. 24. 21:28
 4/4 anonim ***** válasza:
Sajnos, ez már nem fog változni.De egy próbát megér.Mond el Nekik, hogy mi bánt.Tanult emberek, meg kellene hogy értsék.Vagy esetleg a nagyszüleid segíthetnének.Testvéred nincs?
2010. jún. 25. 11:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!