Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Túl maradi vagyok, vagy...

Túl maradi vagyok, vagy tényleg túlzás?

Figyelt kérdés

A hugom 14 éves és az én meglátásom szerint már-már el van kényeztetve.Többször is volt már oylan eset amikor én túlzásnak gondoltam dolgokat vele kapcsolatban.Azt is tudom, hogy haladni kell a korral, mert a mostani 14évesek nem oylanok mint 5-10 évvel ezelőtt.

A jelenlegi helyzet meg az, hogy 14évesen hisztizik egy saját laptop-ért, és meg is fogja kapni(már meg is vették neki anyuék).Nem féltékenységből nem támogatom ezt a dolgot (mert nekem is volt csakhogy én 20 évesen kaptam-mellesleg a hugom rontotta el az enyémet) hanem mert szerintem egy 14 éves lányak nem kellene még saját laptop.Én nem szívesen engedném, hogy egyedül azt csináljon vele amit akar, főleg internettel együtt...ugye nem veszélytelen az internet sem.

Szóval nem tudom én vagyok-e maradi, vagy tényleg felesleges egy 14évesnek egy saját laptop.

Hozzátenném, hogy mindent megkap, de már nem is tudja értékelni a dolgokat.

2010. jún. 7. 09:53
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Nekem 16 éves húgom van, remélem 18-ra kinövi a vinnyogósdit -.-" De egy laptop nem árthat neki, ha megvan a magához való esze - ennyi idősen, ahogy írták, evidens, hogy nem találkozgat, ha úgy neveltétek, ahogy kell.
2010. jún. 11. 22:58
 22/27 anonim válasza:
0%

Nem vagy maradi, a mai fiatalok már tényleg ilyenek sajnos. És nagyon sok csak hisztizni tud a legújabb cuccokért, de felmutatni semmit se tud.

És egy asztali számítógépnek megfelelőnek kell lennie. Nem értek egyet azokkal, akik azt mondják, h már a tanárok is elektronikusan kérik a házikat, stb. ÉS?? azt meg lehet a család egyetlen gépén is írni! Legalább addig is a munkájával foglalkozik, nem 10 másik társával cseveg msnen, fbon,...

Szóval egyetemig biztos nem adnék gyereknek laptopot!

2010. jún. 12. 10:58
 23/27 anonim ***** válasza:

Annyira tudom szeretni a "bezzeg az én időmben" hangzású hsz-ket. Persze, hogy változik a világ, van amiben jó, és van amiben rossz irányba. Mi lenne, ha még mindig a középkorban élénk ahol a nőket lenézik, nincsen szavati joguk, satöbbi. Nem hiszem, hogy a fiatalságot kéne szidni, csak azért mert neked más volt. Ha most lennél tini, fogadni mernék, hogy te magad is ugyanezt csinálnád.

Ha tilosban akar járni, megtalálja az útját, beszélgetni kell vele, ismertetni a veszélyeit a dolognak, és hagyni, hogy élvezze a jó oldalát, az előzményeket törölni nem nagy munka, teljesen felesleges nyomozni utána, mert csak a bizalmát veszíted el.

14 éves, valószínű, hogy azért szeretne saját laptopt, mert unja azt, hogyha a szülőknek szüksége van a gépre neki fel kell állnia. Feleslegesen aggódsz érte, azzal csak ellenszenves leszel számára, hogyha tiltakozol, elvégre megkapja az áldásod nélkül is.

Hisztizik? Mondd meg neki, hogy a hisztikkel nem ér el semmit az életben, mindenki azt szereti, ha pattogás nélkül mondja el a véleményét, az emberek számára ez a szimpatikus viselkedés, te sem hisztizel, mégis eléred a céljaidat, gondolom.

21/N

2010. jún. 13. 11:27
 24/27 anonim ***** válasza:
Szerintem egyáltalán nem túlzás az ha valakinek 14 évesen saját laptopja van. Nekem 13 éves korom óta van saját laptopom, és nagyon utáltam amikor az asztali gépen látták mit csinálok, pedig nem csináltam rajta semmit olyat.Meg milyen gáz már amikor beszélgaetek vkivel msn-en és látják mit írok.Még akkor is zavar ha nem titkokról beszélgetek. Szerintem egy 14 éves lánynak szüksége van egy kis magánéletre.
2010. jún. 13. 13:12
 25/27 anonim ***** válasza:
14 vagyok, nincs laptopom, nagyon szeretnék egyet, de sajnos nem engedhetjük meg magunknak. Egyébként így vagyok én is a húgommal. Ő 8 éves, én 5. osztályban kaptam meg az első mp3-asomat, ő a 7. szülinapjára megkapta. Saját postafiókot is 11 évesen kaptam meg, mire ő 7 évesen már követelte. Szóval nem irigy vagyok, de ő miért kapja meg azokat a dolgokat, amire az ő korabelieknek még NINCS SZÜKSÉGÜK? Inkább barbizzon még, minthogy e-mail cím, meg mostmár mp4-es kell neki... :( Ez a mi, nagyobb testvéri sorsunk, úgy látszik... :(
2010. júl. 26. 09:46
 26/27 anonim ***** válasza:
Sokan írták, hogy a PC is elég lenne, mert, hogy a laptopot majd be akarja vinni a suliba stb. Nos, én szintén 14 vagyok és eszembe sincs bevinni az iskolába, hogy aztán elvegyék/tönkremenyjen/stb. Szerintem a laptop sokkal praktikusabb. Kis helyen is elfér, és ha a csaj rossz fát tesz a tűzre, el is lehet venni, mondván, hogy akkor nyista gép ^^ (többek között ezért is kaptam laptopot és nem monitort a PC-hez...) Persze, jó lenne, ha elbeszélgetnél vele mint tesó a tesóval, az internet veszélyeiről.
2010. aug. 3. 12:43
 27/27 anonim ***** válasza:

Nekem is van, de nekem suliba kell, mert grafikus leszek és az előkészítő akármire kell vinni sajátot. Meg hát nincs hanulatosabb, mint este msnezni vele.. és ezt lent a nappaliban nem nagyon lehetne véghez vinni, tehát én csak támogatni tudom

13/L

2010. dec. 9. 08:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!