Túl maradi vagyok, vagy tényleg túlzás?
A hugom 14 éves és az én meglátásom szerint már-már el van kényeztetve.Többször is volt már oylan eset amikor én túlzásnak gondoltam dolgokat vele kapcsolatban.Azt is tudom, hogy haladni kell a korral, mert a mostani 14évesek nem oylanok mint 5-10 évvel ezelőtt.
A jelenlegi helyzet meg az, hogy 14évesen hisztizik egy saját laptop-ért, és meg is fogja kapni(már meg is vették neki anyuék).Nem féltékenységből nem támogatom ezt a dolgot (mert nekem is volt csakhogy én 20 évesen kaptam-mellesleg a hugom rontotta el az enyémet) hanem mert szerintem egy 14 éves lányak nem kellene még saját laptop.Én nem szívesen engedném, hogy egyedül azt csináljon vele amit akar, főleg internettel együtt...ugye nem veszélytelen az internet sem.
Szóval nem tudom én vagyok-e maradi, vagy tényleg felesleges egy 14évesnek egy saját laptop.
Hozzátenném, hogy mindent megkap, de már nem is tudja értékelni a dolgokat.
Nem vagy maradi, a mai fiatalok már tényleg ilyenek sajnos. És nagyon sok csak hisztizni tud a legújabb cuccokért, de felmutatni semmit se tud.
És egy asztali számítógépnek megfelelőnek kell lennie. Nem értek egyet azokkal, akik azt mondják, h már a tanárok is elektronikusan kérik a házikat, stb. ÉS?? azt meg lehet a család egyetlen gépén is írni! Legalább addig is a munkájával foglalkozik, nem 10 másik társával cseveg msnen, fbon,...
Szóval egyetemig biztos nem adnék gyereknek laptopot!
Annyira tudom szeretni a "bezzeg az én időmben" hangzású hsz-ket. Persze, hogy változik a világ, van amiben jó, és van amiben rossz irányba. Mi lenne, ha még mindig a középkorban élénk ahol a nőket lenézik, nincsen szavati joguk, satöbbi. Nem hiszem, hogy a fiatalságot kéne szidni, csak azért mert neked más volt. Ha most lennél tini, fogadni mernék, hogy te magad is ugyanezt csinálnád.
Ha tilosban akar járni, megtalálja az útját, beszélgetni kell vele, ismertetni a veszélyeit a dolognak, és hagyni, hogy élvezze a jó oldalát, az előzményeket törölni nem nagy munka, teljesen felesleges nyomozni utána, mert csak a bizalmát veszíted el.
14 éves, valószínű, hogy azért szeretne saját laptopt, mert unja azt, hogyha a szülőknek szüksége van a gépre neki fel kell állnia. Feleslegesen aggódsz érte, azzal csak ellenszenves leszel számára, hogyha tiltakozol, elvégre megkapja az áldásod nélkül is.
Hisztizik? Mondd meg neki, hogy a hisztikkel nem ér el semmit az életben, mindenki azt szereti, ha pattogás nélkül mondja el a véleményét, az emberek számára ez a szimpatikus viselkedés, te sem hisztizel, mégis eléred a céljaidat, gondolom.
21/N
Nekem is van, de nekem suliba kell, mert grafikus leszek és az előkészítő akármire kell vinni sajátot. Meg hát nincs hanulatosabb, mint este msnezni vele.. és ezt lent a nappaliban nem nagyon lehetne véghez vinni, tehát én csak támogatni tudom
13/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!