Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Csak szerintem mindenkinek a...

Csak szerintem mindenkinek a maga dolga (18 alatt is), hogy mikor veszti el a szüzességét?

Figyelt kérdés

14 év alatt szerintem sem.De egy például 15 éves lány/fiú szerintem már simán eldöntheti,hogy lefekszik-e a barátjával/barátnőjével vagy még vár egy kicsit.A szülőnek szerintem nem az a dolga,hogy jól megmondja a gyerekének ''Kislányom,te nem feküdhetsz le azzal a fiúval!'',hanem az,hogy a gyereke kellően fel legyen világosítva a védekezésről és arról,hogy partnere nem fogja megalázva ott hagyni csak mert még szűz és nem volt olyan jó a teljesítménye.Én a tiltás helyett megmondanám neki,hogy sok ember azt csinálja,hogy erőlteti a szexet,hitegeti,hogy óvatos lesz,az óvszert nem kötelező használni,sőt,lesz még olyan is aki azt mondani,hogy szereti csak azért,hogy meglegyen egy újabb ''strigula''.Megtanítanám neki a ''nem'' kimondását és inkább hagyja ott a fiút minthogy a szüzességének az elvesztése fájdalmas emlék maradjon.

Ez az én véleményem és természetesen nem akartam vele senkit se megsérteni. 14/L

2018. jan. 27. 21:50
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
67%

Az iskolai felvilágosításra meg senki ne hagyatkozzon,mert nálunk például csak a női ciklus és a nemi szervek részei voltak. A védekezésről semmi. Elnézést az offért.

Amúgy veled értek egyet kérdező.

2018. jan. 28. 10:08
 22/32 anonim ***** válasza:
52%

#20: azt, hogy hiába tudod felnőtt fejjel, hogy miért mondod, amit mondasz, és hogy korai, a 15 éves "énmárérettvagyok" tinilányt úgyse lehet meggyőzni. Engem se lehetett, bár utólag már látom, de ilyenkor már tökmindegy. Legalább védekezni mondjuk tudtam, bár ez sajna nem anyám érdeme.

És de, sokszor együtt jár a tiltás és a felvilágosítás hiánya. Mert ha nem is szexel, akkor nem is kell ugyebár beszélni róla...

2018. jan. 28. 15:27
 23/32 anonim ***** válasza:
67%
Én 15 éves vagyok és le akart fektetni a barátom de mondtam neki hogy még korai gyerek vagyok még :D és engem is felvilágosítottak és nekem nem tiltják a szüleim mert tudják hogy nem vagyok ilyen hülye
2018. jan. 28. 20:11
 24/32 anonim ***** válasza:
78%

"És de, sokszor együtt jár a tiltás és a felvilágosítás hiánya. Mert ha nem is szexel, akkor nem is kell ugyebár beszélni róla..."

Legalább ennyire gyakran együtt jár a mindent megengedő szülői magatartással is a felvilágosítás hiánya, mivel vagy lesz..rja, mit csinál a gyerek, csak őt hagyja békén, vagy egyszerűen buta, mint a tök.:-)

2018. jan. 28. 20:33
 25/32 anonim ***** válasza:
6%
24: persze, erre is láttam példát. Meg hát igen, arra is, hogy a gyerek a szüleitől hallot bazi nagy hülyeséget. Mondjunk egyébként a nem tiltás se megengedést, sőt, biztatást jelent, csak azt, hogy a szülő látja, hogy ebbe nem nagyon van úgysem beleszólása. Az, hogy nem tiltja, nem jelenti azt, hogy amúgy nem beszélgetett vele arról, hogy mi a gond a túl korai szexszel, és miért lenne célszerű várnia. Csak aztán a döntés úgyis a gyereké végül.
2018. jan. 29. 08:20
 26/32 anonim ***** válasza:
41%
Az ilyen agyhalott szülők még abba is beleszólnak hogy melyik kezével töröljön segget az ember.
2018. jan. 29. 12:55
 27/32 anonim ***** válasza:

Törvényileg 14 éves kortól lehet bármilyen szexuális dolgot csinálni, 14 éves kor alatt gyermek rontásnak számít, még akkor is, ha mindkét fél beleegyezik (ez azért van, mert magyarországon hivatalosan 14 éves kortól döntőképes valaki, és az alatt nem)

Szóval 14 év alatt törvényellenes,

Az alatt meg már az ő saját élete, ő dönti el, hogy megakarja-e azt tenni

2018. febr. 11. 15:09
 28/32 anonim ***** válasza:

Egy 14 éves meg gyerek nem tudja minek mi a következménye (nem ez nem azt jelenti hogy hülyék) 18 éves kortól számít valaki felnőttnek de még ők se érettek teljesen én is 18 vagyok

Nem kell itt okoskodni

2018. febr. 11. 15:27
 29/32 anonim ***** válasza:
Én is egyet értek, de szerintem a 16 éves kor minimum. A 15 még kicsi.
2018. márc. 2. 21:08
 30/32 anonim ***** válasza:
Én is egyet értek, de szerintem a 16 éves kor minimum. A 15 még kicsi. De nem a szülő döntése.
2018. márc. 2. 21:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!