Csak szerintem mindenkinek a maga dolga (18 alatt is), hogy mikor veszti el a szüzességét?
14 év alatt szerintem sem.De egy például 15 éves lány/fiú szerintem már simán eldöntheti,hogy lefekszik-e a barátjával/barátnőjével vagy még vár egy kicsit.A szülőnek szerintem nem az a dolga,hogy jól megmondja a gyerekének ''Kislányom,te nem feküdhetsz le azzal a fiúval!'',hanem az,hogy a gyereke kellően fel legyen világosítva a védekezésről és arról,hogy partnere nem fogja megalázva ott hagyni csak mert még szűz és nem volt olyan jó a teljesítménye.Én a tiltás helyett megmondanám neki,hogy sok ember azt csinálja,hogy erőlteti a szexet,hitegeti,hogy óvatos lesz,az óvszert nem kötelező használni,sőt,lesz még olyan is aki azt mondani,hogy szereti csak azért,hogy meglegyen egy újabb ''strigula''.Megtanítanám neki a ''nem'' kimondását és inkább hagyja ott a fiút minthogy a szüzességének az elvesztése fájdalmas emlék maradjon.
Ez az én véleményem és természetesen nem akartam vele senkit se megsérteni. 14/L
Egyetértek maximálisan. Nyilván, egy 15 éves még nem felnőtt, de nem is gyerek, és sokmindenben, ami az életét hosszútávra meghatározza (pl. pályaválasztás) kell, hogy a szülő beleszóljon a dolgokba, de könyörgöm, a magánélet nem tartozik ide!!! Ha két ember védekezik, és nem presztízsből, vagy hasonló okból fekszenek le, hanem azért, mert nekik jól esik és őket boldoggá teszi, akkor annak semmi komoylabb következménye nincsen!
Egy biztos, a gyerek meg a szülő között úgy általánosságban kell, hogy legyen nyílt kommunikáció a témáról. Én pl. néztem filmeket a szüleimmel, és nem problémáztak azon, ha van benne szexjelenet, vagy előkerül ilyesmi, és ha nem tudtam vele mit kezdeni, beszélgettünk róla.
Illetve így is elég könnyen lehet szexuális téren frusztrálttá, meg szorongóvá válni, ne kezdjünk már beszólogatni egymásnak ilyen mélységekben ><
Csak annyit fűznék hozzá, hogy az a 15 legyen inkább 16. Nőgyógyász mondta nekem 16 évesen mikor először voltam, hogy jó megvárni, mert a nemi érttség (testi) 16 évesen fejeződik be. Addig akár gond is lehet egy aktusból, hogy belül nem fejlett még a nő/lány.
Egyébként én beszélnék a gyerekemmel a témáról és remélem őszinte lenne. Nem gondolnék semmi rosszra én is 16 voltam és nem is jártam rég a fiúval, de utána még 2,5 évig tartott a kapcsolat.
Nem. Mert pl ha egy felnott lefekudne veled.. 14 évessel akkor ha kitudódik lecsukhatják liliomtiprásért. Legalábbis pár éve még így volt.
Szval nem csak a magad dolga egy bizonyos pontig.
És akkor sem ha teherbe esel. Akkor a szuleid gondja,szégyene,pénze..
Lányos anyukaként azt mondon, hogy amelyik szülő azt hiszi, hogy ha a gyerekének nem engedi az együttalvást, és megtiltja a szexet, akkor a gyerek tuti nem is fog szexelni, az egészen egyszerűen hülye. NEM tudjuk megakadályozni és megtiltani, megoldják a gyerekek. Szóval a "szex csúnya dolog, fiatal vagy még hozzá, nem engedem meg" mondatok mantrázása helyett inkább a nem kívánt terhesség elkerüléséről kéne ALAPOSAN felvilágosítani a tiniket, hogy ne az egymástól hallot hülyeségek alapján próbáljanak védekezni (teliholdkor nem lehet terhes és hasonlók), hanem tényleg legyenek tisztában a dolgokkal. Ha már mindenképpen csinálják, csinálják biztonságosan. Szerintem.
Különben én is anno 15 évesen vesztettem el, anyám tudta nélkül, mert ő is tiltotta. Nem aludtam sehol, egy délután azt hazudtam, hogy a barátnőmmel talizom, akkor történt a srácnál, akinek nem voltak otthon a szülei. Aztán akkora "ribi" lettem a korai szextől, hogy a lányom apja a 3. férfi az életemben. Egyébként utólag az tényleg korai volt még, meg kellett volna várni a következő pasimat, akivel tényleg sok évet voltam. De tény, hogy ezt anno a szüleim hiába mondták volna, úgyse hittem volna nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!