Mindenkinek ilyen sok dolgot 'hozott a nyuszi'?
Szinte minden osztálytársam kirakta FB-re hogy mit kapot Húsvétra. Rengeteg csokit, könyvet, ruhát, elmentek valahova stb.
Én kaptam egy felsőt és egy csokit. Úgy gondolom Húsvét nem az ajándékozásról szól, de ilyenkor kicsit irigy leszek.
Más is nagyon sok mindent kapot?
14/L
Nem tojunk a 3 gyerek fejére év közben sem, de elég sok mindent kaptak. Ruhákat, játékot pl.
A 15 éves 3 farmert. De ez kellett is, mivel összesen kb. 5 nadrágja van. A FB-ra pedig esze ágában sincs kitenni ilyen képeket:)
Nálam is tele a FB ilyen képekkel.
Én mondjuk 34 éves vagyok, semmit nem kaptam, de van 2 pici gyerekem.
Az ismerőseim nagy részének is 0-5 éves gyerekei vannak. És bizony: sok-sok csoki, bicikli, autók, babák halma, meg ruhák, stb stb.
Nekünk gyerekkoromban a Húsvét nem volt akkora nagy ünnep mint a Karácsony. Volt csokinyuszi, tojás, pár apróság. De nem 30-40 000 Ft értékben.
Gyerkőceimnek én is édességet vettem (csokinyuszi, Kinder csoki), meg egy apró játékot. Meg festettünk tojást, díszítettünk tojásfát. Ez nagy élmény volt.
Anyóssal elszaladt a ló viszont. Utána itthon fiam meg is jegyezte, hogy itt nálunk nem kapott ajándékot. :(
Na szóval egyet értek veled. A Húsvét nem olyan szerintem sem, mint a Karácsony és a szülinap.
én világéletemben csak csokit meg gyümölcsöt kaptam. a párom családjában azonban most épp biciklit, tavaly trambulint kaptak az unokák (és mellette rengeteg könyvet, színezőt, csokit, stb)...sokszor már úgy érzem, karácsonyként kezelik a húsvétot. Nehezen tolerálom, mivel az én szüleim pl nem engedhetik meg hogy a gyermekemnek nagy ajándékot vegyenek húsvétra, a párom családja meg állandóan túlzásokba esik...a szegény gyerek meg egyik helyen trambulint kap, a másik helyen 3 narancsot...nem túl jó az biztos. nem értem hogy lett ekkora divat az ajándékozás húsvétkor, ugyanakkor a tojásfestés, a locsolkodás, a tojáskeresés, a húsvéti tálak meg teljesen a háttérbe szorulnak.
Szerintem ne bánd, hogy mások mit kapnak, majd a gyerekeidnek a saját hozzáállásod örökítsd át, az a helyes. Nem az ajándékoktól lesz szép a húsvét.
Nalunk nem divat husvetkor ajandekozni. Kaptam egy kis csoki tojast,mert ez amolyan szezonalis dolog. Ahany haz,annyi szokas,bar en ezt sosem hallottam senkitol hogy kifejezetten husvetra ajandekot kapott volna.
14/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!