Nálunk sose volt nagy ajándékozás húsvétkor, régen talán kaptam egy-két csokinyuszit vagy tojást de ennyi. Ebben az évben már azt sem. De egyébként nem is hiányzik. Sütünk ilyenkor egy csomó sütit, meg végigkajáljuk az ünnepet, minek még csoki is? :)
2015. ápr. 7. 22:22
12/25 anonim válasza:
Nem értem miért kell ezen ennyit lovagolni. Mindenhol más a szokás és az is változik, alakul. 10 éve mi se így ünnepeltünk, mint most és lehet, hogy újabb 10 év múlva megint máshogy fogunk. Ahogy kijön a lépés. Az ajándékozással se értem mi a gond. Szeretek örömet okozni a lányaimnak. A locsolkodást pedig sok lány nem szereti, az enyémek sem. Kisebb korukban se szerették. Ezt elfogadtuk, nem erőltettük. Azóta mindig elutazunk 4-5 napra kirándulni, fürödni. Hétfőn mindig hamarabb fölkelek és a folyosón szanaszét elrejtem a nekik szánt csokikat, hogy legyen egy kis hangulat. Illetve ha megtetszik nekik valami, akkor megkapják. Idén is jól éreztük magunkat. Bár mondjuk ezt a facebookra nem raktuk ki, lehet így nem is érvényes...
2015. ápr. 7. 22:45
13/25 anonim válasza:
Én kaptam egy rakás vírust a gépemre, amiket csak mára sikerült kiirtanom teljesen.
2015. ápr. 7. 22:45
14/25 anonim válasza:
Én csúcsidőben kaptam egy csokinyuszit, pár csokitojást, meg olyanokat hogy pl féltenyérnyi méretű kis plüss csibe, hasonló apróságok, ez még gyerekkoromban. Azóta néha kapok csokitojást, néha nem. :D Most pl nem kaptam, egész nap rokont látogattunk (egyébként ez se szokás, nálunk a húsvét kb semmi, de most szabadnap volt és végre meg tudtuk látogatni egy rokonunkat aki komoly beteg)
2015. ápr. 8. 00:52
15/25 anonim válasza:
elfogadjuk a mas velemenyet, de attol meg leirjuk a sajatunkat mert ez egy forum es arra valo. kerdezo kerdezett hat valaszolunk..nem azert mert "lovagolunk" barmin is.
Szvsz nem az a baj hogy meg ajandekozod a gyermekeid tulzott merteku oda nem illo ajandekokkal hanem hogy ezt eppen husvetkor teszed. a Husvet eg kereszteny unnep, Jezus mennybemenetelenek es az azt megelozo bojti idoszak vegenek az unnepe. hogy ezt apro ajandekkal os megunneplitek a nepi hagyomany szerint, az nem baj, de azert nem melto szerintem irrealisan nagy ajandekokkal elnyomni az unnep hagyomanyat es valodi erteket. a locsolast nem tartjatok de ajandekot vesztek....ez nem jo. a hagyomanyokat orizni kell, attol tradicionalis az ember, ezeket apolni kell es atadni, a gyerekek azert nem szeretik a locsolast mert valoszinu te sem szereted es nem adod at nekik hogy mi a jelentosege. az unokahugom tavaly sirt mikor meglocsoltuk, aztan leultunk vele, videon mutattunk regi locsolos mulatozast, azota o keri hogy locsoljuk meg. ezek igenis fontos dolgok volnanak, fontosabbak mint hogy nagy ajandekot kapjon a gyerek.
2015. ápr. 8. 01:46
16/25 anonim válasza:
Bele kellene már törődni, hogy nem mindenki vallásos, sőt a többség nem az. Én személy szerint rosszul vagyok az ilyen "muszáj csinálni, ha tetszik ha nem, mert ez a szokás/hagyomány" dolgoktól. Nem zavar, ha valaki csinálja, csak rám ne akarja erőltetni. Főleg ne akarja megmagyarázni, hogy mindenki hülye csak ő helikopter. Én úgy gondolok ezekre az ünnepekre, mint egy-egy jó alkalom, hogy elmenjünk ide-oda, együtt legyünk. Mert amúgy hétköznap dolgozunk, a gyerekeink 100km-re vannak iskolában, hétvégén meg mindenki fáradt. Ilyenkor kicsit ki lehet törni a szürke mindennapokból.
2015. ápr. 8. 10:55
17/25 anonim válasza:
nem kell vallásosan neki állni, de ha a Húsvétot ünnepled, akkor nem árt tudni, mit is ünnepelsz. vagy akkor ünnepeld a tavaszi szünetet, a hosszú hétvégét, és látogass rokonokat locsolkodás, tojás nélkül. Ez is rendben van. Na de akkor meg minek veszel a gyerekednek Iphonet ajándékba?? (nem rád értem, általánosságban írom)
2015. ápr. 8. 11:13
18/25 anonim válasza:
Én kaptam 3 tábla csokit, meg egy kis pénzt anyáéktól meg a mamámtól. Számunkra nem olyan nagy ünnep a húsvét, nagyobb ajándékokat inkább születésnapra meg karácsonyra szoktam kapni.
2015. ápr. 8. 17:58
19/25 anonim válasza:
Én nem is gondoltam, hogy húsvétkor naaagy ajándékokat szoktak kapni. Mi idén a nővéremmel csokit sem kaptunk (volna, ha nem marad és kapjuk meg azt.) Pénzt csak azért kaptam, mert leutaztunk a nagyimhoz és ő mindig ad, ráadásul 1-én volt a 18. szülinapom, úgyhogy nem is húsvétra kaptam, hanem szülinapomra. De az ismerőseim között sem kapott senki semmit csokin és max kis pénzen kívül. Nekem ez a kérdés fura volt! :D
18L
2015. ápr. 8. 18:50
20/25 anonim válasza:
Kedves #15-ös: ha már ennyire a vallást mondod, legalább legyél tisztában vele mit ünneplünk. Jézus feltámadt, de mennybe nagyon nem ment. :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!