Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mindenkinek ilyen sok dolgot...

Mindenkinek ilyen sok dolgot 'hozott a nyuszi'?

Figyelt kérdés

Szinte minden osztálytársam kirakta FB-re hogy mit kapot Húsvétra. Rengeteg csokit, könyvet, ruhát, elmentek valahova stb.

Én kaptam egy felsőt és egy csokit. Úgy gondolom Húsvét nem az ajándékozásról szól, de ilyenkor kicsit irigy leszek.

Más is nagyon sok mindent kapot?

14/L

2015. ápr. 7. 17:17
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Nálunk sose volt nagy ajándékozás húsvétkor, régen talán kaptam egy-két csokinyuszit vagy tojást de ennyi. Ebben az évben már azt sem. De egyébként nem is hiányzik. Sütünk ilyenkor egy csomó sütit, meg végigkajáljuk az ünnepet, minek még csoki is? :)
2015. ápr. 7. 22:22
 12/25 anonim ***** válasza:
86%
Nem értem miért kell ezen ennyit lovagolni. Mindenhol más a szokás és az is változik, alakul. 10 éve mi se így ünnepeltünk, mint most és lehet, hogy újabb 10 év múlva megint máshogy fogunk. Ahogy kijön a lépés. Az ajándékozással se értem mi a gond. Szeretek örömet okozni a lányaimnak. A locsolkodást pedig sok lány nem szereti, az enyémek sem. Kisebb korukban se szerették. Ezt elfogadtuk, nem erőltettük. Azóta mindig elutazunk 4-5 napra kirándulni, fürödni. Hétfőn mindig hamarabb fölkelek és a folyosón szanaszét elrejtem a nekik szánt csokikat, hogy legyen egy kis hangulat. Illetve ha megtetszik nekik valami, akkor megkapják. Idén is jól éreztük magunkat. Bár mondjuk ezt a facebookra nem raktuk ki, lehet így nem is érvényes...
2015. ápr. 7. 22:45
 13/25 anonim ***** válasza:
82%
Én kaptam egy rakás vírust a gépemre, amiket csak mára sikerült kiirtanom teljesen.
2015. ápr. 7. 22:45
 14/25 anonim ***** válasza:
Én csúcsidőben kaptam egy csokinyuszit, pár csokitojást, meg olyanokat hogy pl féltenyérnyi méretű kis plüss csibe, hasonló apróságok, ez még gyerekkoromban. Azóta néha kapok csokitojást, néha nem. :D Most pl nem kaptam, egész nap rokont látogattunk (egyébként ez se szokás, nálunk a húsvét kb semmi, de most szabadnap volt és végre meg tudtuk látogatni egy rokonunkat aki komoly beteg)
2015. ápr. 8. 00:52
 15/25 anonim ***** válasza:
26%

elfogadjuk a mas velemenyet, de attol meg leirjuk a sajatunkat mert ez egy forum es arra valo. kerdezo kerdezett hat valaszolunk..nem azert mert "lovagolunk" barmin is.

Szvsz nem az a baj hogy meg ajandekozod a gyermekeid tulzott merteku oda nem illo ajandekokkal hanem hogy ezt eppen husvetkor teszed. a Husvet eg kereszteny unnep, Jezus mennybemenetelenek es az azt megelozo bojti idoszak vegenek az unnepe. hogy ezt apro ajandekkal os megunneplitek a nepi hagyomany szerint, az nem baj, de azert nem melto szerintem irrealisan nagy ajandekokkal elnyomni az unnep hagyomanyat es valodi erteket. a locsolast nem tartjatok de ajandekot vesztek....ez nem jo. a hagyomanyokat orizni kell, attol tradicionalis az ember, ezeket apolni kell es atadni, a gyerekek azert nem szeretik a locsolast mert valoszinu te sem szereted es nem adod at nekik hogy mi a jelentosege. az unokahugom tavaly sirt mikor meglocsoltuk, aztan leultunk vele, videon mutattunk regi locsolos mulatozast, azota o keri hogy locsoljuk meg. ezek igenis fontos dolgok volnanak, fontosabbak mint hogy nagy ajandekot kapjon a gyerek.

2015. ápr. 8. 01:46
 16/25 anonim ***** válasza:
94%
Bele kellene már törődni, hogy nem mindenki vallásos, sőt a többség nem az. Én személy szerint rosszul vagyok az ilyen "muszáj csinálni, ha tetszik ha nem, mert ez a szokás/hagyomány" dolgoktól. Nem zavar, ha valaki csinálja, csak rám ne akarja erőltetni. Főleg ne akarja megmagyarázni, hogy mindenki hülye csak ő helikopter. Én úgy gondolok ezekre az ünnepekre, mint egy-egy jó alkalom, hogy elmenjünk ide-oda, együtt legyünk. Mert amúgy hétköznap dolgozunk, a gyerekeink 100km-re vannak iskolában, hétvégén meg mindenki fáradt. Ilyenkor kicsit ki lehet törni a szürke mindennapokból.
2015. ápr. 8. 10:55
 17/25 anonim ***** válasza:
32%
nem kell vallásosan neki állni, de ha a Húsvétot ünnepled, akkor nem árt tudni, mit is ünnepelsz. vagy akkor ünnepeld a tavaszi szünetet, a hosszú hétvégét, és látogass rokonokat locsolkodás, tojás nélkül. Ez is rendben van. Na de akkor meg minek veszel a gyerekednek Iphonet ajándékba?? (nem rád értem, általánosságban írom)
2015. ápr. 8. 11:13
 18/25 anonim ***** válasza:
87%
Én kaptam 3 tábla csokit, meg egy kis pénzt anyáéktól meg a mamámtól. Számunkra nem olyan nagy ünnep a húsvét, nagyobb ajándékokat inkább születésnapra meg karácsonyra szoktam kapni.
2015. ápr. 8. 17:58
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Én nem is gondoltam, hogy húsvétkor naaagy ajándékokat szoktak kapni. Mi idén a nővéremmel csokit sem kaptunk (volna, ha nem marad és kapjuk meg azt.) Pénzt csak azért kaptam, mert leutaztunk a nagyimhoz és ő mindig ad, ráadásul 1-én volt a 18. szülinapom, úgyhogy nem is húsvétra kaptam, hanem szülinapomra. De az ismerőseim között sem kapott senki semmit csokin és max kis pénzen kívül. Nekem ez a kérdés fura volt! :D

18L

2015. ápr. 8. 18:50
 20/25 anonim ***** válasza:
65%
Kedves #15-ös: ha már ennyire a vallást mondod, legalább legyél tisztában vele mit ünneplünk. Jézus feltámadt, de mennybe nagyon nem ment. :D
2015. ápr. 8. 19:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!