Szülők! Hogy reagálnátok ha a lányotok bejelentené hogy a suliban meggyújtották a haját heccből?
Szerintem ha iskolát váltanál, csak egy ideig lenne jobb, amíg az ottani kis szörnyetegek rá nem jönnek, hogy visszahúzódó vagy, és lehet téged bántani. Tudom, szörnyű, engem is szivattak gimis koromban. Bár velem nem történt ilyen tettlegesség, talán mert humán elitgimibe jártam, ahol "értelmesen b*szogattak". Lehet, hogy neked is elitgimi kéne?
Most 25 éves vagyok (lány), úgy érettségi óta jól érzem magam a bőrömben ilyen szempontból. Szóval hülyeség, hogy "ennek kell lennie a legszebb időszaknak", mert sokaknak csak ezután jön, valószínűleg te is így leszel vele. Ki fogsz virulni, ezek a kis gyökerek meg fogadjunk hogy szerencsétlen lúzerek lesznek felnőttként. Ez mindig így van, és pszichológiai magyarázat is van rá: aki gimis korában úgy érzi, ő a legnagyobb arc, az nem érez igényt a fejlődésre, és emiatt valóban kevésbé fejlődik a személyisége.
Tudom, van még 3 éved. Az iskolaváltás mint említettem csak időleges megoldás (bár az elitgimi talán jobb lenne, csak az kemény), a másik lehetőség, hogy javul a helyzet.. Esetleg próbálj meg visszavágni. De ha nagyon meg megy, ne erőltesd. (Én anno próbáltam kitörni a gátlásosságomból, de ennek csak az lett az eredménye, hogy idegesítően természetellenes lett a viselkedésem, mert attól még ugyanúgy göcsös voltam.)
A lényegi különbség az, hogy az én anyukám mindezt nagyon a szívén viselte. Néha olyankor is megpróbálta leállítani a gáz arcot, amikor én kértem, hogy ne, mert csak kiröhögnek. (Ki is röhögött, de utána visszavett.) A te anyukád vagy nem törődik ezzel eléggé, vagy nem ecsetelted kellő mélységig, hogy milyen rossz a helyzet. Talán próbálkozz vele, hogy komolyan beszélgettek, hogy te tényleg veszélyben érzed a testi épséged, és lehet, hogy az iskolaváltás csak időleges megoldás, de legalább addig nem gyújtanak fel. Jó esetben meg – végülis tiszta lappal indulnál – hátha még barátaid is lennének. Ezt talán így próbáld meg megmondani neki (talán kevésbé ijesztő megfogalmazásban, nehogy ingerült legyen).
És nagyon megértelek, pontosan így teltek a napjaim úgy 10-12 évvel ezelőtt!
Pontosan ezt:
"Édes lányom,hát te nem vetted észre,hogy mit akarnak veled csinálni?"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!