Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szülők! Hogy reagálnátok ha a...

Szülők! Hogy reagálnátok ha a lányotok bejelentené hogy a suliban meggyújtották a haját heccből?

Figyelt kérdés
2010. máj. 31. 15:33
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Sajnos rengeteg a rossz indulatú ember : felnőtt , gyerek . Egyre több. Nehéz ügy !!
2010. máj. 31. 19:40
 22/26 anonim ***** válasza:

Szerintem ha iskolát váltanál, csak egy ideig lenne jobb, amíg az ottani kis szörnyetegek rá nem jönnek, hogy visszahúzódó vagy, és lehet téged bántani. Tudom, szörnyű, engem is szivattak gimis koromban. Bár velem nem történt ilyen tettlegesség, talán mert humán elitgimibe jártam, ahol "értelmesen b*szogattak". Lehet, hogy neked is elitgimi kéne?

Most 25 éves vagyok (lány), úgy érettségi óta jól érzem magam a bőrömben ilyen szempontból. Szóval hülyeség, hogy "ennek kell lennie a legszebb időszaknak", mert sokaknak csak ezután jön, valószínűleg te is így leszel vele. Ki fogsz virulni, ezek a kis gyökerek meg fogadjunk hogy szerencsétlen lúzerek lesznek felnőttként. Ez mindig így van, és pszichológiai magyarázat is van rá: aki gimis korában úgy érzi, ő a legnagyobb arc, az nem érez igényt a fejlődésre, és emiatt valóban kevésbé fejlődik a személyisége.

Tudom, van még 3 éved. Az iskolaváltás mint említettem csak időleges megoldás (bár az elitgimi talán jobb lenne, csak az kemény), a másik lehetőség, hogy javul a helyzet.. Esetleg próbálj meg visszavágni. De ha nagyon meg megy, ne erőltesd. (Én anno próbáltam kitörni a gátlásosságomból, de ennek csak az lett az eredménye, hogy idegesítően természetellenes lett a viselkedésem, mert attól még ugyanúgy göcsös voltam.)

A lényegi különbség az, hogy az én anyukám mindezt nagyon a szívén viselte. Néha olyankor is megpróbálta leállítani a gáz arcot, amikor én kértem, hogy ne, mert csak kiröhögnek. (Ki is röhögött, de utána visszavett.) A te anyukád vagy nem törődik ezzel eléggé, vagy nem ecsetelted kellő mélységig, hogy milyen rossz a helyzet. Talán próbálkozz vele, hogy komolyan beszélgettek, hogy te tényleg veszélyben érzed a testi épséged, és lehet, hogy az iskolaváltás csak időleges megoldás, de legalább addig nem gyújtanak fel. Jó esetben meg – végülis tiszta lappal indulnál – hátha még barátaid is lennének. Ezt talán így próbáld meg megmondani neki (talán kevésbé ijesztő megfogalmazásban, nehogy ingerült legyen).

És nagyon megértelek, pontosan így teltek a napjaim úgy 10-12 évvel ezelőtt!

2010. máj. 31. 23:23
 23/26 anonim ***** válasza:
nah jah legyél erős:) nagyon humorosak látszik az ő hajukat még nem gyújtották meg........ egyre durvábbak lesznek az ilyen hülyeségek! jobb lenne minél hamarabb lezárni ezt a dolgot! az öcsémet is rendszeresen megverték (amit nem mert elmondani) míg végül véletlenül tudtunk meg mindent!!! bementünk az iskolába ahol beszéltünk az ofővel és az igazgatóval!!! ezzel le lett zárva! de a középsuli az más ott annyira nem figyelnek a diákokra!!! próbáljatok meg beszélni a gyujtogatóval ha nem akk rendszeres testi sértés!!! ne feledd ez már nem vicc! és próbáld ezt megértetni a szüleiddel is!!!
2010. máj. 31. 23:55
 24/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok választ és biztatást. Megbeszéltem a szüleimmel a dolgot,és arra jutottunk hogy ha már 8.ban annyit görcsöltem hogy bejussak ebbe a suliba (elég kemény suli,csak reál,sok a fiú),akkor nem adom fel könnyen. Felhívják az iskolai pszihológust,hátha tud nekem segíteni hogy ne legyek annyira stresszes. Nem váltok sulit egyenlőre,de ha jövőre durvul a helyzet akkor apám örömmel átirat máshova.
2010. jún. 1. 16:14
 25/26 anonim ***** válasza:

Pontosan ezt:

"Édes lányom,hát te nem vetted észre,hogy mit akarnak veled csinálni?"

2010. jún. 1. 20:19
 26/26 A kérdező kommentje:
Olvastam,és az arcomba kaptak öngyújtóval. Amit észrevettem az már csak az volt hogy fellángol egy tincs a hajamból.
2010. jún. 2. 17:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!