Ti hány éves kortól engednétek a gyereketeknek, hogy alkoholt fogyasszon, és mennyit?
Szerintem az nem az ördögtől való, ha fokozatosan bevezetjük otthon. 10 évesen már kóstolhatna egy korty pezsgőt vagy bort, 15-16 évesen már koccinhatna szilveszterkor pezsgővel vagy ihatna egy doboz sört, pohár bort ritkán.
Nyilván buliban (sajnos) nem az én szavam lesz a fontosabb, hanem a kortársi nyomás, de annyit megmondanék neki, hogy lehetőleg ne keverje a piákat és ne igya le magát a sárga földig (ne hirtelen igyon sokat és ha már érzi, hogy beüt a pia, ne igyon utána sokat). Vendégségben egy pohár, még akkor se, ha vmi pálinkamán rokon folyamat' kínálja.
14L
Olyan szituacioban vagyok, hogy
Szeretnek inni persze mertekkel de anya nem engedi jogosan, belegondolva en sem engednem a 14 eves lanyomnak hogy igyon, de valahogy megis szeretnem. Erre nincsenek szavak😅
Anno 15 évesen csiccsentettem be először, 9-es voltam, és mentem egy ott alvós pizsi partira. Anyukám csinált egy üveg csoki likőrt, hogy azt vigyem. :D ♥ Iszogattam ezt-azt onnantól nyáron, de 16 évesen kezdtem el többet inni, akkor általában töményeztünk valami gyümölcslével. 18 évesen kezdtem el bort inni, és áttérni a fröccsre. :)
Örülnék, ha majd a gyerekeim általános iskola elvégézése után innának csak, előtte maximum likőrt, vagy 2 dl sört / 1 dl bort...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!