Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szülők! Ti hogy reagálnátok,...

Szülők! Ti hogy reagálnátok, ha a 16 éves lányotok azt mondaná, hogy biszexuális?

Figyelt kérdés
2017. szept. 1. 19:10
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
98%
Én úgy reagálnék rá, hogy nagyon örülök, hogy velem őszinte, de ne feltétlenül legyen mindenkivel ez ebben a témában, mert mint a mellékelt ábra mutatja nem mindenki tudja vagy akarja jól kezelni ezt a helyzetet. Ha ő elég erősnek érzi magát ahhoz, és feltett szándéka, hogy nyíltan felvállalja mások felé is arról igyekeznék lebeszélni, vagy hogy legalább egy ideig gondolkodjon el rajta, de szerintem ez az egyetlen aspektusa a dolognak amiről beszélni kell. Az ő érzései az övék, azon változtatni nem lehet, ettől még az én lányom, nem lesz kevesebb vagy több ettől. (párválasztásnál dupla a kosár ;)
2017. szept. 5. 11:50
 22/28 anonim ***** válasza:
100%

Szíve joga eldönteni, hogy mihez, kihez vonzódik!

A biszexuális emberek többsége hetero életet él. Talán néha próbálkozik azonos neművel, de idővel a legtöbb beáll az átlagos hetero családias élet mögé.

De, ha nem így lesz, akkor is ugyanolyan ember marad, mint eddig. Ha elfogadásra talál a családjában, akkor sokkal könnyebben, sokkal gördülékenyebben tudja egyéni igényeit, esetenként problémáit kezelni.

A szülők azért ódzkodnak a biszexuális, homoszexuális gyermekektől, mert a család vérvonalnak megszakadásától, tehát az utódlás hiányától félnek. Meg kell érteniük, a gyermekvállalás nem egyértelmű a heteroszexuális gyerekeknél sem. Hiszen az emberek nagy része szexuális beállítottságától függetlenül nem vállal, nem akar vagy épp nem tud nemzeni gyereket. A másik, amit meg kell értenie a szülőknek, az őszinte szexuális beállítottságot az emberek nem válasszák, hanem egyszerűen kapják az élttől. Ezen felül vannak még a szerzett, tanult, társadalmilag elvárt szexuális beállítottságok. Sajnos, az elfojtott, tudatosan elnyomott intimitás nagy károkat tud okozni az ember pszichéjében.

A szülők nem várhatják el gyereküktől azt az áldozatot, hogy kizárólag elvárások miatt örök életükre elfojtsák vágyaikat, valódi érzelmeiket! (lásd

2017. szept. 6. 09:16
 23/28 Mansour ***** válasza:
24%

Eléggé meglepődnék, mert kimondottan visszataszítónak találja az ilyen dolgokat, de valahogy így reagálnék:

"Hát, ha te mondod, biztos úgy van... de azért aludj még rá egy párat!"

Aztán próbálnék elbeszélgetni vele arról, hogy hogyan jutott erre a következtetésre, mennyire biztos a dologban, és mit gondol, milyen hatása lesz ennek a további életére. Meg felhívnám a figyelmét, hogy ez azért igen érdekes helyzeteket eredményezhet...

2017. szept. 6. 11:15
 24/28 Gombos Zsolt(Jeti) ***** válasza:
7%
SZERINTEM!:A mai 16 évesek (legtöbbje) túl van már pár szexuális kapcsolaton,testileg elég érettek,de agyban nem igazán tudják ezt kezelni.Mert a szexualitáshoz ész is kell(ene),ami elég sokszor háttérbe szorul...Egyet értek az egyik előttem szólóval,miszerint is egy ennyi idős lány még nem (biztos,hogy) tudja,mit is akar,keresi az útját,a boldogságot.A legtöbb lány kipróbálja másik lánnyal,általában múló divat,csak páran lesznek leszbikusok vagy biszexek...
2017. szept. 6. 20:40
 25/28 Tom Benko ***** válasza:
100%
Örülnék, hogy ennyire megtisztel a bizalmával. Egyébként pedig, mint minden szülőnek kellene, támogatnám az életben, hogy azt a neki legjobban tetsző módon élhesse.
2017. szept. 8. 10:42
 26/28 Mansour ***** válasza:
14%
Ezzel csak magadat minősíted...
2017. szept. 8. 12:44
 27/28 anonim ***** válasza:
0%
Kapna egy rohadt nagy sallert, rázárnám a szobát, míg el nem dönti, hogy búza vagy csíra, aztán tiszteletben tartanám.
2017. szept. 26. 04:28
 28/28 anonim ***** válasza:
100%

Én támogatnám, mellette állnék.

Semmi szégyellni való nincs a homo/biszexualitásban, mindenkinek joga van szeretni, tökmindegy kit.

Őszinten nem értem, és nagyon feltud idegesíteni, amikor azt mondják, hogy szégyellned kéne, ha a gyereked meleg/bi.

Nem szégyellni kell, hanem mellette állni, és meggyőződni arról, hogy nem érzi úgy, hogy rossz szemmel tekintesz rá a mássága miatt.

16/F (és meleg)

2017. nov. 20. 19:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!