Miért van ez? ÉN már megőrülök komolyan mondom :- ( nembírom már.
Tudom, hogy hülyén hangzik ez az egész amit most mondani fogok...
14/L vagyok ...
És eléggé jóba vagyok az idősebekkel is...Szóval ilyen 16-18...
De mindíg is jóba voltam velük... (: Lányokkal is, fiúkkal is egyaránt ...
És mindíg mondják, hogy mennek bulizni, meg ide oda... De engem anyám alig enged vhová :/ PEdig már annyira nem vagyok kicsi, tudok magamra vigyázni de nem hiszi el :S .... Vagy legalább 11ig vagy kicsit tovább elengedne :/ De áá nem enged szinte sehová... Fél9ig lehetek kint.. Oké, tudom ebbe a korba lehet korai lenne elmenni bulizni, vagy akárhová, de az osztályomba is van pár lány akit simán elengednek... Egyzer beszélgettünk, és mondta, majd ha 15-16 leszek... ÉS mondta, hogy most azért nem enged, mert én vagyok az 'egyetlen' lány a családba és hogy félt.. Pedig apa engedne ...:)
De komolyan már annyira nemtudok mitcsinálni :/ annyira mehetnékem van de komolyan ....
Tudom, most azt hizitek, hogy itt hisztizek, vagy valami, de probáéjatok emgérteni :S
Már az is megfordult a fejembe, hogy kiszökök majd....
Pár ismerösöm már csinált ilyet... De anyukámnak azért nem igazán szeretnék hazudni :S szóval áá.. nemtudom
kérlek mondjatok/segítsetek vmit..
Köszi a válaszokat :)
Utolsó előtti: Igen, az az Apánál 'alvós' dolog jólenne, csak sajnos 2,5 órára lakik tőlünk, szóval elég ritkán találkozok vele...
Talán nem kellene kiakadni. 37/N 16 éves a nagy fiam.
Emlékszel a Kiskunlacházi Nóra esetére? Ha nem, keress rá a neten. Én megtaláltam őt az iwiw-en és ugya halottról jót vagy semmit. Gondold végig, ez egy lánc... ha elengednek, marha nagy felelősség, ahogy majd felöltözöl, gondolom nem fog a garbó nyakik zárni. Ha meg csinos kiscsaj vagy, főleg. Engem is megtaláltak fiatal koromban (14) és követett egy fickó hazáig és nem akarom ecsetelni az érzést. 15 évesen vártam a déliben a barátomat és azt mondta nekem egy barátságos fickó, hogy szálljak be vele egy vonat hátsó kocsijába,mert látja soká jön még a vonat és tudod ha akkor nem pár perc múlva érkezik, beszállok.
Most felnőtt koromra idéződött fel bennem és mostmár tudom mit akart az az ember tőlem. Az a baj, hogy hiába okosak a mai fiatalok, hajtja őket a hormon, a kíváncsiság, a hiúság. Az, hogy összehasonlítják magukat, ki min van túl... szóval én megértem anyudat, mindentől függetlenül én elengednélek. Kérd meg őt,menjen érted ha látja nincs gond, elenged majd többször s, ill. az idősebb barátaidat mutasd be neki és beszéljetek róla.
Esetleg kérdezd meg, mi az oka hogy nem enged el. Lehet vele is történt fatalon valami.
Nyugi, talán ha egyszer megengedné, hogy nálatok legyen házibuli és utána rendet varázsolná, int megbízható kamasz, lehet lendítene a dolgon. talán
De ne csinálj hülyeséget, annyi aberált ember van és én, aki 16 évesen már egy fiúval leléptem, a fiamat a metallica koncertre felnőtt kíséretében engedtem el. Pedig tudom, mennyire vágyik kirepülni.
Igen, hallottam Nóra esetéről :/ ....
Egyébként, oké, megértem Anyát, hogy félt... Biztos én is ugyanígy félteném az egyetlen láynomat... sőőt...
Csak azért mégis néha(nem minden hétvégén) csak legalább egy évbe 3-4szer ugy elmennék :/ ....
Meg tényleg olyan rossz, hogy másokat elengednek, engem emg nem :S...
De egyébként hallottam, hogy egyszer, az egyik barűtnőjével beszélte, hogy ő majd nem fogja azt csinálni, hogy nem fog engedni, mert ha nagyon akarok úgy is elmegyek...
De gondolom nem úgy gondolta, hogy 14éves korormba...
Tudom, hogy most nagyon szörnyűnek tűnik a helyzet, de 14 évesen még tényleg ne kezdj el bulizni.
Jójó, változnak az idők, tudom, de én mindig kiakadok azon, hogy elmegyek valahova és azt látom, hogy a koncerten, ahol vagyok, ott nyomulnak a 14-15 évesek éjfél után, sörrel a kezükben.
Pedig elhiheted, nem vagyok egy begyöpösödött embereke (raszta haj, piercing stb.), szóval erről szó sincs, de még én is úgy gondolom, hogy ez korai.
Ennyi idősen engem is fogtak a szüleim, akkor el sem hiszed mennyire utáltam őket érte, de így utólag hálás vagyok nekik.
Ezt persze magyarázhatom most így neked, a te korodban úgysem tudod ebből a szemszögből nézni a dolgot.
Engem például 14 évesen a házunk melletti parkba engedtek le, és ha este 8-ig lenn maradhattam, az már extrának számított. 16 éves koromig is csak az "ellenőrzött" házibulik és a barátnőknél való ottalvás jöhetett szóba.
Életem első külön töltött szilveszterére 17(!) évesen került sor, és 18(!) éves koromra (tehát nagykorúságomra) jutottam el odáig, hogy már nem kellett engedélyt kérnem a szüleimtől, ha el akartam menni valahova.
Most 23 éves vagyok, de anyukám még mindig felhív, ha későn érek haza, vagy minden nap telefonál, ha netán több napig nem vagyok otthon stb.
Csak hogy tudja, jól vagyok.
Örülj neki, hogy így félt az anyukád, és nem tartozol azok közé a fiatalok (inkább gyerekek) közé, akikre tesznek a szüleik és akik már a te korodban buliznak, isznak, cigiznek, drogoznak, szexelnek stb., majd 25 éves korukra eljutnak oda, hogy kiégett roncsokká válnak. Jó dolog a tapasztalatszerzés, de mindent a maga idejében.
Nehéz elfogadnod amit írtam, tudom, én is voltam ennyi idős, de hidd el, ráérsz még!
És ami még fontosabb: megéri várni :).
L/23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!