Meddig terjed a nevelés, kinek van joga hozzá?
Öregek szeretik eljátszani ezt a ,,mi többet éltünk,bölcsebbek vagyunk és ti suttyó gyerekek inkább csak tisztelegjetek'' lenéző dolgot. Közben meg mire is fel? Még most is tudok olyan öreg embert aki visszasírja a Kádár és Rákosi időszakot mert az milyen jó volt...meg az apjuk ***** azt.
Azt hiszik hogy őket tisztelni kellene csak azért mert megöregedtek és mérgelődnek az alacsony nyugdíjért ? Na,ne én pont ezért vetem meg azokat akik így viselkednek mint fentebb.
#12 nagymamám 70 fölött van és még ő is szívből gyűlöli az általad leírt öregeket :D
Az az álláspontja hogy a tisztelet nem jár, ki kell érdemelni, megjegyzem nem is morgolódik a piaci szatyorral helyért a buszon, jól bírja a gyűrődést és úgy tudja szidni a buszon a kriptaszökevényeket mint egy tizenéves :D
Csak találkoztál néhány ütődöttel. Az a probléma, hogy akik nem ilyen nyomoroncok, azok jellemzően nem szólnak hozzád, ezért csak azok viselkedéséből származik valamilyen (negatív) élményed, akik ilyen hülyék. Tehát ezzel torul a percepciód – hogy szakszerűen legyek. (Ez olyan, mintha egy kérdőívre kizárólag egyféle típusú ember válaszolna. A felmérés eredménye torz lesz. Például megkérdezik az embereket, hogy melyik szolgáltatónál van a mobilelőfizetésük, de tegyük fel, hogy a Telekom- és a Telenor-ügyfelek valamiért elutasítanák a válaszadást. Mi lesz a felmérés eredménye? Az, hogy mindenki a Vodafone-nál van.)
Rá se ránts, az ő problémájuk és az ő lelki nyomoruk, hogyan viselkednek veled. Tényleg az. Minden jogod meg van ahhoz is, hogy ennek tudatában ezt visszatükrözd rájuk. Az ő szemükben akár pökhendinek is tűnhetsz, viszont az igazság a te oldaladon áll.
Legközelebb az a vén suttyó megérdemel pl. egy ironikusan együttérző megjegyzést: részvéted a lelki nyomoráért. Felnőtt ember, az ő dolga, hogy mit kezd azzal, amit abban a tükörben lát, amit tartasz neki.
Errol eszembe jut egy sztori. Tel volt, terhes voltam. A kabattol meg nem latszott. Ultem a buszon, velem szemben egy vanasszony ult. Messzirol latszott rajta, hogy alkoholista. Keresztbe tettem a labam, mert ugy volt kenyelmes es nyomkodtam a telefonomat. Beszologatott, hogy jo lenne, ha nem rugdosnam aztan, hogy a hulye gyerek nyomkodja a telefonjat. Amikor felalltam, hogy leszallok..vegre a hulye gyerek leszall.. beszoltam neki, hogy a hulye gyerek parja rendor es oruljon, hogy nem jelentem fel becsuletsertesert, maga ven alkoholista..
Aztan ultem a varoban, vervetelre vartam. Egy idos asszony elott bement valaki, tole zengett utana a folyoso, hogy mit kepzelnek egyes emberek magukrol. Utanam jovo holgy felve kerdezte a tobbit, hogy a kismamat elore engedik-e, mert o igen..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!