Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Meddig terjed a nevelés,...

Meddig terjed a nevelés, kinek van joga hozzá?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok és állandóan kioktatnak öreg emberek. De nem úgy, hogy bármit csináltam volna ellenük... Most állok a buszon és jó két sarokkal a megálló előbb rámparancsol egy vénember, hogy álljak el az ajtó elől. Mondtam neki, hogy le fogok szállni. Ezen látványosan megsértődött és amikor még csak ki se nyílt az ajtó lökdöste a hátam és sürgetett. Komolyan azt hittem eltöröm az arccsontját... Hogy lehet valaki ekkora suttyó? És ez nem az első eset és nem csak magamról tudok, akit idegen öregember próbált "megnevelni" az utcán, a buszon... Mi a véleményetek erről? Tényleg normális lenne ez? Régen is így volt ilyen?

2017. júl. 4. 10:29
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
18%
Nem voltál még 80 éves, nem tudhatod milyen látás, mozgás, szótalálás, beszédmegértés vagy egyensúlybeli bajai vannak az öregnek. Miért csak az adott pozícióból akarja indítani a leszállást. Lehet, hogy undokságból, de lehet, hogy nem. Ilyenkor mégis empátiának hívható az, ha a másik hülyesége ellenére hajlandóak vagyunk nem csak ezt, hanem esetleg általunk nem ismert valós okokat is feltételezni.
2017. júl. 6. 17:56
 12/17 anonim ***** válasza:
36%

Öregek szeretik eljátszani ezt a ,,mi többet éltünk,bölcsebbek vagyunk és ti suttyó gyerekek inkább csak tisztelegjetek'' lenéző dolgot. Közben meg mire is fel? Még most is tudok olyan öreg embert aki visszasírja a Kádár és Rákosi időszakot mert az milyen jó volt...meg az apjuk ***** azt.

Azt hiszik hogy őket tisztelni kellene csak azért mert megöregedtek és mérgelődnek az alacsony nyugdíjért ? Na,ne én pont ezért vetem meg azokat akik így viselkednek mint fentebb.

2017. júl. 7. 17:32
 13/17 anonim ***** válasza:
59%
Ilyenkor úgy teszek mintha nem hallottam volna, kész, nem vagyok köteles ugrani rá, nem mozdulok, ha meg lökdös akkor már zicher hogy nem állok félre, előtte mindenki mást előreengedek leszállni de egy szót sem szólok csak levegőnek nézem.
2017. júl. 11. 22:03
 14/17 anonim ***** válasza:
72%

#12 nagymamám 70 fölött van és még ő is szívből gyűlöli az általad leírt öregeket :D

Az az álláspontja hogy a tisztelet nem jár, ki kell érdemelni, megjegyzem nem is morgolódik a piaci szatyorral helyért a buszon, jól bírja a gyűrődést és úgy tudja szidni a buszon a kriptaszökevényeket mint egy tizenéves :D

2017. júl. 11. 22:05
 15/17 anonim ***** válasza:
59%

Csak találkoztál néhány ütődöttel. Az a probléma, hogy akik nem ilyen nyomoroncok, azok jellemzően nem szólnak hozzád, ezért csak azok viselkedéséből származik valamilyen (negatív) élményed, akik ilyen hülyék. Tehát ezzel torul a percepciód – hogy szakszerűen legyek. (Ez olyan, mintha egy kérdőívre kizárólag egyféle típusú ember válaszolna. A felmérés eredménye torz lesz. Például megkérdezik az embereket, hogy melyik szolgáltatónál van a mobilelőfizetésük, de tegyük fel, hogy a Telekom- és a Telenor-ügyfelek valamiért elutasítanák a válaszadást. Mi lesz a felmérés eredménye? Az, hogy mindenki a Vodafone-nál van.)

Rá se ránts, az ő problémájuk és az ő lelki nyomoruk, hogyan viselkednek veled. Tényleg az. Minden jogod meg van ahhoz is, hogy ennek tudatában ezt visszatükrözd rájuk. Az ő szemükben akár pökhendinek is tűnhetsz, viszont az igazság a te oldaladon áll.

Legközelebb az a vén suttyó megérdemel pl. egy ironikusan együttérző megjegyzést: részvéted a lelki nyomoráért. Felnőtt ember, az ő dolga, hogy mit kezd azzal, amit abban a tükörben lát, amit tartasz neki.

2017. júl. 12. 14:24
 16/17 anonim ***** válasza:
59%

Errol eszembe jut egy sztori. Tel volt, terhes voltam. A kabattol meg nem latszott. Ultem a buszon, velem szemben egy vanasszony ult. Messzirol latszott rajta, hogy alkoholista. Keresztbe tettem a labam, mert ugy volt kenyelmes es nyomkodtam a telefonomat. Beszologatott, hogy jo lenne, ha nem rugdosnam aztan, hogy a hulye gyerek nyomkodja a telefonjat. Amikor felalltam, hogy leszallok..vegre a hulye gyerek leszall.. beszoltam neki, hogy a hulye gyerek parja rendor es oruljon, hogy nem jelentem fel becsuletsertesert, maga ven alkoholista..

Aztan ultem a varoban, vervetelre vartam. Egy idos asszony elott bement valaki, tole zengett utana a folyoso, hogy mit kepzelnek egyes emberek magukrol. Utanam jovo holgy felve kerdezte a tobbit, hogy a kismamat elore engedik-e, mert o igen..

2017. júl. 20. 09:52
 17/17 anonim ***** válasza:
59%
19hetes kismama vagyok. Maratszik a pocakomon, hogy babat varok. Multheten reggel sztk utan szaltam fel a helyijaratos buszra. Egy idos neni szolt, hogy uljek le melle (el vette onnan a taskajat) erre egy az utanam ozonlo idos tomeg, javareszt a papuska ellokott az ulohelyrol... Nem szoltam ra semmit. A 20perces utat vegig alltam amivel nincs is akkora gond, de azzal mar igen, hogy a bacsi szo szerint lelokott a buszrol.
2017. júl. 20. 14:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!