Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Meddig terjed a nevelés,...

Meddig terjed a nevelés, kinek van joga hozzá?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok és állandóan kioktatnak öreg emberek. De nem úgy, hogy bármit csináltam volna ellenük... Most állok a buszon és jó két sarokkal a megálló előbb rámparancsol egy vénember, hogy álljak el az ajtó elől. Mondtam neki, hogy le fogok szállni. Ezen látványosan megsértődött és amikor még csak ki se nyílt az ajtó lökdöste a hátam és sürgetett. Komolyan azt hittem eltöröm az arccsontját... Hogy lehet valaki ekkora suttyó? És ez nem az első eset és nem csak magamról tudok, akit idegen öregember próbált "megnevelni" az utcán, a buszon... Mi a véleményetek erről? Tényleg normális lenne ez? Régen is így volt ilyen?

2017. júl. 4. 10:29
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
76%
Ez nem normális. Nincs joga hozzá, hogy beszóljon, ha nem vétettél ellene.
2017. júl. 4. 10:37
 2/17 anonim ***** válasza:
87%
Ez nem nevelés. Max annak a hiánya az öregember részéről. De nem kellene vele foglalkozni : az idős emberek szeretik azt hinni, körülöttük forog a világ.
2017. júl. 4. 10:42
 3/17 anonim ***** válasza:
86%
Ez nem nevelés. Tömegközlekedésen nagyon sokféle ember utazik. Olyan is, amilyennel összetalálkoztál.
2017. júl. 4. 10:42
 4/17 anonim ***** válasza:
75%

Én is voltam tini, nekem is pattognom kellett átadni a helyet, mert én biztos jobban bírok állni a 15 kilós iskolatáskára vigyázva 40 kilós lányként az egész napos szalagavató próba után, mint a néni a nulla csomaggal rúzsozva térd fölé érő szoknyában.. viszont már tiniként is utáltam, ha az emberek lecövekelnek az ajtóban, rossz helyre állnak a mozgólépcsőn, de a kedvencem, mikor üres a járat, de az embereknek derogál leülni, becsomósodnak a busz elejébe, mert elöl felszállás van persze..

Szóval szerintem itt jól csináltad, a bácsinak lehetett egy korábbi rossz tapasztalata és nem volt helyénvaló a beszólás és a lökdösés, mert te pont nem az a típus vagy.

Akkor viszont, ha nem szálltál volna le, és csak téged kikerülve tudnak felszállni az emberek, helyénvaló lett volna a beszólás, sőt.. Ugyan 50 kilós nő vagyok, de ilyen miatt felszállásnál löktem már oddébb férfit és tinit is, mert nem ment oddébb a szinte üres buszon, én meg nem tudtam felszállni a középső ajtónál miatta.

2017. júl. 4. 10:53
 5/17 anonim ***** válasza:
30%
Nem nevelni akart, hanem leszállni. Neki nem olyan egyszerű a kora miatt. Nyilván szeretett volna eljutni az ajtóig kényelmesen, mire leszáll. Máskor állj félre és engedd el, akkor is ha x megállóval előbb elakar már indulni az ajtóhoz.
2017. júl. 4. 10:59
 6/17 anonim ***** válasza:
76%
Sok ilyen öreggel fogsz találkozni még,ne vedd komolyan,szegénynek már nincs ki a négy kereke. Olyan is lesz majd,aki kioktat gyereknevelésből,mert ő idegenként tudja,hogy szomjas a gyerek,vagy neveletlen,vagy...... Addig jó,míg nem a családodban van az ilyen.
2017. júl. 4. 12:33
 7/17 anonim ***** válasza:
44%
Nem kell foglalkozni vele. Mindenkivel előfordul aki busszal köhlekedik.
2017. júl. 4. 12:47
 8/17 anonim ***** válasza:
84%
Jól írta az egyik hozzászóló, nem tekinthetjük őket 100%-osnak már, öregek, nehezen mennek, fájnak a tagjaik, akár agyérelmeszedésük is lehet. És mielőtt ilyeneken járna az eszed, hogy eltöröd az arccsontját, inkább próbáld meg szavakkal elmagyarázni, de max egyszer, mert ha nem érti, akkor kár az egészért. Idegesítő főleg, amikor egy munkanap estefelé félholtan, éhesen várok 15 percet a buszra, és amikor végre megérkezik az öregek rögtön megtorpedózzák.
2017. júl. 4. 13:08
 9/17 anonim ***** válasza:
28%
Valamennyire megértnélek, ha mondjuk a ruházatodat kritizálta volna vagy valami, de azért így kiakadni, mert megkért hogy állj félre az útból? Ennyiért jár azon az eszed, hogy megvered? Empátia, kisfiam.
2017. júl. 4. 20:47
 10/17 A kérdező kommentje:
9, empátia? Könyörgöm én lettem fizikailag inzultálva? Engem taszigáltak arrébb. Nem nekem kellene empátiát gyakorolnom, neki kellett volna egy normális - nem pedig ilyen minősíthetetlenül bunkó módon viselkedni
2017. júl. 5. 11:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!