Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Fontos segits? Többi lent

Fontos segits? Többi lent

Figyelt kérdés
A lányom 13éves és az apjával vagyis a volt férjemmel elmentek egy hónapja pestre és autó baelesettet szenvedtek. A férjem meghalt a lányom 1hétig komába volt eltört a lába ezzel mütötték is és be tört a feje a férjem azzonal meghalt azota a lányom velem alszik de ez nem is gond csak az hogy nem tudja feldolgozni a történteket mit tudok tenni? minden nap sir mit tudok tenni kérlek?
2010. máj. 17. 15:40
 1/9 A kérdező kommentje:
bocsi ha van benne szo ismétlés és helyesirási hiba csak sietem
2010. máj. 17. 15:41
 2/9 anonim ***** válasza:
75%

Elöszőr is részvétem és nagyon sajnálom :(

Ilyenkor ez úgymond természetes és az lenne érdekes ha már túl lépett volna rajta,ez a folyamat ilyenkor van akinek évekbe telik feldolgozni van akinek már hamarabb sikerül.A lány valószinűleg nem tudja feldolgozni,hogy mellette hallt meg az édesapja ami nagyon nehéz dolog.

Ezen a folyamaton egy pchihologus tud segíteni.

Hagyd a lányt hagy sírja ki magát és mindig legyél mellette (nem pontosan értem),úgy értem,hogy minden bajban legyél és ha nem akar beszélni csak sírni akkor hagyd és csak öleld át hagy sírjon.

Egy idő után az agy elkezdi feldolgozni a lányban az esetet addig pedig csak sír,sőt még utánna is.

Nem is tudnék többet mondani.

Mégyegyszer részvétem és kitartás.

2010. máj. 17. 16:06
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Jaj istenem, nagyon sajnálom! Őszinte részvétem:(

Szerintem először csak hagyd a lányodat, hogy kisírja magát, hogy bezárkózzon - gondolom azt teszi.

Az idő nem gyógyír a lelki sebekre, de enyhítheti azokat.

Amikor már eltelt egy kis idő, akkor pedig próbálj vele minél többet lenni, szervezzetek közös programokat. De gondolom akkor majd a barátai is segítenek ebben.

Ha végleg nem tudja feldolgozni, akkor pedig érdemes lenne szakember segítségét kérni.

Nagyon sok erőt és kitartást kívánok mind a kettőtöknek!!

2010. máj. 17. 21:10
 4/9 anonim ***** válasza:
Sajnálom! Mindenképpen vidd el pszichiáterhez! Úgy sokkal könnyebb lesz feldolgoznia!
2010. máj. 18. 08:12
 5/9 anonim ***** válasza:
0%

hagyd hogy kicsit egyedül legyen !!

de a szpihológus és szpihiáter nem segít semmit csak mindenféle dolgokat kérdez tőle rossz sztem voltam már így én is

sok szerencsét

12/L

2010. máj. 18. 15:23
 6/9 anonim ***** válasza:

A "szpihológus és szpihiáter" ... Igaz, ők az ördög szolgái!

Én is azt mondanám, hogy vidd el szakemberhez AKKOR, hogyha pár hónap után sem javul a helyzet. Addig meg legyél mellette, segítsd amiben tudod.

2010. máj. 19. 07:58
 7/9 anonim ***** válasza:

Őszinte részvétem!!!

Szerintem még nem kell aggódnod,egy hónap nagyon rövid idő ilyen nagy trauma feldolgozására.Szerintem nagyon hosszú időnek kell eltelnie,mire egyáltalán nem fog sírva fakadni csak a gondolatra,hogy mi történt.Fel kell dolgoznia azt,ami vele történt és az édesapja elvesztését is.Adj neki még időt!Én azt mondom,hogy ha egy-két-három hónap múlva még változatlan a helyzet,akkor forduljatok szakemberhez.De már az is haladás lesz,ha kibeszéli magából a történteket.Hallgasd meg mindig.Nagyon nehéz lehet most neki,nagyon sajnálom!

2010. máj. 20. 09:52
 8/9 anonim ***** válasza:
Kérdező, ne hallgass a 12 éves lányra...aki szerint a "szpihológus és a szpihiáter" nem ér semmit.
2010. máj. 20. 20:38
 9/9 anonim válasza:
nekem is meghal apám és probáltam feldolgozni, d e rájötem h ez egy olyan dolog amit nem lehet feldolgozni !!! :(
2010. jún. 19. 22:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!