Mit szólnátok, ha a 16 éves lányotok bejelentené megkérte a barátja a kezét?
Én 19 voltam, mikor a férjem megkérte a kezem, de én még olyan korainak találtam, hogy megbeszéltem vele, hogy ezt napoljuk el. Én nem vagyok a hosszú jegyesség mellet. Azt sem tudtam akkor, hogy kitől mit akarok. Akkor kezdtem dolgozni, tervben volt egy főiskola, amit azóta már befejeztem. Aztán végülis mégis együtt maradtunk, 5 évre rá hozzámentem, mára már van egy 1 éves lányunk.
Anyám nem szólt rá semmit, mikor elmondtam neki, mert látta rajtam, hogy ez a szitu nekem sem jött jókor, de ő sem örült annyira. Támogattak volna a szülők akkor is, nemcsak később, ahogy megtették.
Szerintem nagyon fiatal az ember ilyenkor, hogy egy ilyen fontos életre szóló döntést meghozzon. Nekem ez nem olyan, hogy ha nem sikerül sebaj, majd a következő. Én amúgy is eléggé objektíven szemlélem a világot.
Én megbeszélném a fiatalokkal, hogy várjanak még ezzel egy kicsit. Jegyesség, házasság, komoly tervek nélkül is jól érezhetik magukat még sokáig együtt.
Ez olyan szép. :)
És van akinek bejön(jött). Saját sztorim még nincs, de leírom anyuékét:
Tehát anya 16 volt, apa 19 mikor találkoztak, aztán mikor anya tizen 18 lett összeházasodtak, de nem volt nagy esküvő, mert mondta apa főnöke, hogy apa mondja neki, hogy tarthat egy hosszabb ebéd szünetet, mert megházasodik :)
Aztán született egy lányuk(én) egy évvel később, majd 4 évvel később egy fiúk és tök jól elvagyunk.
Most apa 37, anya 34 éves, és 14, tesóm 10 és boldogan élnek amíg meg nem... :D
Szerintem engedd meg nekik és, ha a lány 18 lesz akkor házasodjanak meg.
Nem a fiúnak kéne megkérni a lány kezét??:O ez érdekes így..
Vagy te írtad félre??
De am. beszélj a lányoddal,hogy vigyázzon a fiúval,de nyugodtan menjen bele(ha nem ellenzed)..mert az ő élete,az ő érzései..:)
Én 15 éves voltam, a vőlegényem 20 amikor találkoztunk. 7 hónapja a 2 éves évfordulónkon kérte meg a kezem. Nyáron lesz az esküvő (már nagyon várom) a 18. születésnapomon.
A szüleim támogatnak minket. Anyu azt mondta, hogy szeretné ha az esküvőmre mindig emlékeznék. Ha kedvelitek a fiút és tényleg szeretik egymást támogasd őket.
úr isten!! :O
én sztem tuti inkfartust kapnék!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!