Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szülők! Mit szólnátok ha az...

Szülők! Mit szólnátok ha az érettségi előtt álló 18 éves fiatok nem tudna még semmit?

Figyelt kérdés

azt se tudja mi a tétel

nem készül fel és nem is érdekli

félős gyerek nem beszél senkivel az osztályba segítségre se számíthat

2017. ápr. 15. 07:33
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
16%
Így nem fog neki sikerülni.
2017. ápr. 15. 11:58
 12/18 anonim válasza:
80%

Én sem tanultam még ilyenkor, bár igaz, hogy sosem volt rosszabb jegyem négyesnél a bizonyítványban.

Írásbelire szerintem nem is lehet igazán készülni, mert ott tényleg bármit kérdezhetnek. Töriből tudni kell a 4 könyvet, idegennyelvből ha tud beszélni, van nyelvvizsgája, akkor semmi extra nem lehet.

Magyarból szövegértés van és egy novellát/verset kell elemezni, vagy összehasonlítani.

A matekot szintén elég nehéz bemagolni.

A szóbelik később szoktak lenni, abból nálunk az összes tétel fent volt a suli honlapján, vagy ha megkérdezi az adott szaktanárt, tuti segíteni fog neki, hogy mit hogyan csináljon, tanuljon.

Én a szóbeli előtt 1 héttel kezdtem tanulni, akkor is félnapokat, mégis ötös lett mindenem és két tárgyból is tantárgyi dicséretet kaptam.

Szóval nem kell ettől ennyire félni.

2017. ápr. 15. 12:29
 13/18 anonim ***** válasza:
18%

" Jó sok esze van. Szégyellném, hogy ilyen életképtelen kolkot neveltem és kozolnem vele, hogy ha az érettségije nem sikerül, akkor a minimumon kívül semmit ne várjon el tőlem"

Nem értem... ha a szülő a hibás, mert életképtelen kölköt nevelt, akkor miért kéne a gyereket bűntetni?!

Ebben azért semmi logika nincs szerintem...

Kérdező, az érettségire nem most kell felkészülni, hanem 4 év alatt. Nem írtad, milyen tanuló, de ha jó, akkor nem lesz gond.

2017. ápr. 15. 15:59
 14/18 anonim ***** válasza:
28%
Utolsó, egy gyerek kb 12-13 éves koráig hibaztathatod a szülőket a nevelésért, után a agyereknek kellene hogy legyen magához való esze. 18 évesen még pláne
2017. ápr. 15. 16:29
 15/18 anonim ***** válasza:
16%
ha nem nevelték meg 12-13 éves koráig mégis mitől várod el, hogy 18 évesen meg legyen a magának való esze?
2017. ápr. 15. 16:34
 16/18 anonim válasza:
59%
Olyan nincs, hogy semmit sem tud. A tételeket még az írásbeli után is elkezdheted tanulni, persze jobb lenne előtte, mert sokat segítenek az írásbeli részéhez is. A magyar nem egy nehéz dolog, csak olvasd el rendesen a szöveget, tudj fogalmazni. A matek csak gyakorlás kérdése. A töri már komolyabb, de ha jól átnézed témakörönként kétszer-háromszor, hozható a hármas. A nyelvet muszáj tudnod, nincs mit tenni, meg kell tanulnod érteni. Még van időd összeszedned magad, de irdatlan tempóban. Drukkolok neked :)
2017. ápr. 15. 20:28
 17/18 anonim ***** válasza:
65%
Semmit nem szólnék. Valószínűleg mindent elkövettem, amit szülőként lehetett. 18 éves, viselje a következményeit. Persze amint egyértelmű lesz, hogy nem tanul tovább, szorgalmaznám, hogy szálljon be a rezsibe és tartsa el magát.
2017. ápr. 17. 15:32
 18/18 anonim ***** válasza:
56%

hát, k..ra nem örülnék neki, hogy a gyerekem vagy tökhülye, vagy lusta, vagy totál lúzer.

de hát ez van, magának kereste a bajt, miafrancot lehet csinálni valakivel, ha 18 évesen ilyen?

mindenesetre elküldeném dolgozni valahova, hogy legalább a saját eltartásába szálljon be anyagilag, a már továbbtanulni nem fog.

2017. ápr. 19. 00:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!