Kressz vagy előrehozott érettségi? Lehetséges mindkettő?
Most tizenegyedikes vagyok és egy olyan gimnáziumba járok ahol azért kell tanulni rendesen. Szóba került ,hogy angolból előrehozott érettségit tegyek mert jövőre emeltezni szeretnék. Itt igazából az osztályozó vizsgától tartok egy kissé de jó vagyok angolból ,igyekszem mindent megtenni.
Áprilisban lenne az osztályozó és májusban az érettségi.
Azonban jogisítványt is kéne csinálnom és az igaz hogy csak áprilisban leszek 17 de addig jó lenne az elméleti részével végezni?
Sikerülhet egyszerre a kettő? Melyiket érdemesebb?
Tapasztalatok?
Én így csináltam pár eve:
Januárban voltam 17 éves.
Májusban megírtam az írásbeli angolból, németből és infobol.
Június második felében volt a szóbeli vizsga.
Utána héten már kezdtem a kreszt, két hét alatt végeztünk. Aztán vizsga és vezettem is. Szeptember közepén lett meg a jogsim. Én a suli és a három elorehozott érettségi között nem bírtam volna még kreszre is járni és tanulni. De ez én vagyok, meg nagyon fontos volt, hogy legalább 95%-os legyen a 3 érettségiből legalább kettő.
Én is úgy gondoltam hogy februárban induló kressz képzést elkezdeném és márciusban lenne abból a vizsga.
Csak nem tudom ,hogy ez így belefér ,hogy közben érettségire is készülnöm kell illetve még tanulnom is.
1. mint mondtam a kresz semmi
2. DE miért csinálsz egy középszintű és egy emelt szintű éretségit?.... Nem adódik össze.. Egyszerűen emelt mellett az ég világon semmi értelme középnek..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!