Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kressz vagy előrehozott...

Kressz vagy előrehozott érettségi? Lehetséges mindkettő?

Figyelt kérdés

Most tizenegyedikes vagyok és egy olyan gimnáziumba járok ahol azért kell tanulni rendesen. Szóba került ,hogy angolból előrehozott érettségit tegyek mert jövőre emeltezni szeretnék. Itt igazából az osztályozó vizsgától tartok egy kissé de jó vagyok angolból ,igyekszem mindent megtenni.

Áprilisban lenne az osztályozó és májusban az érettségi.

Azonban jogisítványt is kéne csinálnom és az igaz hogy csak áprilisban leszek 17 de addig jó lenne az elméleti részével végezni?

Sikerülhet egyszerre a kettő? Melyiket érdemesebb?

Tapasztalatok?

2017. jan. 25. 11:52
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Szia, szerintem a Kreszt csináld meg nyár elején a májusi előrehozott érettségi után, aztán nyáron mehet a gyakorlati rész vezetésből. Így biztosan nem zavar bele egyik a másikba, mert azért az elméleti oktatásra is be kell járni, na meg van, hogy a Kresz vizsga hétköznapra is eshet délelőtti órára.
2017. jan. 25. 11:56
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, rosszul tudom, de kreszt mintha 16,5 éves kortól lehetne. Az elméleti részt. Vagyis tanfolyamra beiratkozhatsz most, levizsgázol, és ahogy az első írja, nyáron meg még vezetni.
2017. jan. 25. 12:11
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Én így csináltam pár eve:

Januárban voltam 17 éves.

Májusban megírtam az írásbeli angolból, németből és infobol.

Június második felében volt a szóbeli vizsga.

Utána héten már kezdtem a kreszt, két hét alatt végeztünk. Aztán vizsga és vezettem is. Szeptember közepén lett meg a jogsim. Én a suli és a három elorehozott érettségi között nem bírtam volna még kreszre is járni és tanulni. De ez én vagyok, meg nagyon fontos volt, hogy legalább 95%-os legyen a 3 érettségiből legalább kettő.

2017. jan. 25. 12:22
 4/10 A kérdező kommentje:

Én is úgy gondoltam hogy februárban induló kressz képzést elkezdeném és márciusban lenne abból a vizsga.

Csak nem tudom ,hogy ez így belefér ,hogy közben érettségire is készülnöm kell illetve még tanulnom is.

2017. jan. 25. 12:28
 5/10 A kérdező kommentje:
Mármint még a többi iskolai dologra. Egyébként angolból az osztályozó vizsga mennyire nehéz?
2017. jan. 25. 12:30
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Azért a kresz nem olyan nagy dolog ám. Tavalyelőtt csináltam, talán ha két alkalmon voltam ott és mégis 97%os lett. Naponta negyed órát töltöttem a weboldalon próba tesztekkel és sikerült. Amúgy augusztus 7.én iratkoztam be és augusztus végén volt a vizsga.
2017. jan. 25. 12:49
 7/10 anonim ***** válasza:
kresz elmélet.. Ha soha nem tanultad eddig kimondottan gondolom utazol kocsiba azon kívül amiket ott tapasztalsz s látsz kb semmi nem kell 2x fél délutánomba került maga a "bemagolás". Egyébként összezavartál. Emelet angolt akarsz v előrehozottat? emeltet tudtommal nem bírod előrehozni a 2 meg együtt értelmetlen mert az emelt sokkal többet ér.
2017. jan. 25. 22:00
 8/10 A kérdező kommentje:
Idén előrehozottat az emeltet a jövő évben.
2017. jan. 26. 16:17
 9/10 anonim ***** válasza:

1. mint mondtam a kresz semmi

2. DE miért csinálsz egy középszintű és egy emelt szintű éretségit?.... Nem adódik össze.. Egyszerűen emelt mellett az ég világon semmi értelme középnek..

2017. jan. 26. 21:31
 10/10 A kérdező kommentje:
Százalékok szempontjából fontos. A középszintű az emelt bebiztosításához kell. Plusz x százalék fölött ingyen kapok érte egy b2es nyelvvizsgát (bár alapvetően a c1 a cél de az egy másik dolog).
2017. jan. 26. 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!