Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szülők! Hány éves kortól...

Szülők! Hány éves kortól engednétek a lányotoknak, hogy oldalt felnyírassa a haját?

Figyelt kérdés
2017. márc. 5. 18:49
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
49%
Kicsi kora óta úgy nevelem a lányom, hogy meghallgatja a véleményem, elfogadja az érveim. Úgyhogy mindenképpen igyekeznék lebeszélni róla, de ha nagyon ragaszkodna hozzá, hát csinálja, ez nem visszavonhatatlan dolog, mint mondjuk egy tetoválás.
2017. márc. 20. 12:19
 22/35 anonim ***** válasza:
30%
Amíg az engedélyem kell, addig semmikor.
2017. ápr. 11. 22:08
 23/35 anonim ***** válasza:
36%

Soha,mert szerintem borzasztóan néz ki és nagyon nem illik egy nőhőz.

De azért remélem a lányomnak magától is lesz annyi esze,hogy nem szeretne ilyen borzalmas frizurát.

2017. ápr. 12. 07:03
 24/35 anonim ***** válasza:
50%

Mivel rettentő idiótán néz ki szerintem és csak nagyon-nagyon kevés embernek áll jól, ezért soha nem "engedném".

Nyilván egy bizonyos kor felett már (a saját, megkeresett pénzéből) azt csináltat a hajával, amit akar, de én nem leszek partner ilyen hlyeségben.

2017. ápr. 21. 12:53
 25/35 anonim ***** válasza:
57%

Ez csak haj. Kinő. Amíg nem festi lilára, nem ütközik iskolai szabályzatba és normálisan meg lehet vele jelenni, valamint nem visszavonhatatlan beavatkozás, addig csinálja csak.

A haj hamar kinő.

2017. ápr. 21. 14:38
 26/35 anonim ***** válasza:
51%
Akárhánytól. Inkább tiniként próbálja ki, amíg "fiatalság, bolondság" legyintéssel mindenki elnézi neki. Ez csak haj, majd kinő ismét :)
2017. aug. 4. 17:04
 27/35 anonim ***** válasza:
58%
semmikor
2017. szept. 12. 13:08
 28/35 anonim ***** válasza:

Ez csak egy frizura. Ha megbánja, hát így járt, majd máskor jobban átgondolja.

Bármikor engedném. A festést nem, mert ne tegye már tönkre a haját tizenévesen. Mert ha mondjuk tönkremegy a teljes haja a festegetéstől, évekig lesz csúnya, egészségtelen, arra rámegy az önbizalma. Na meg arra költeni kell rendszeresen és nem is keveset. Majd ha megkeresi rá a pénzt, tőlem arra költi, mire akarja, de én nem akarom ezt finanszírozni. Semmi ilyen műköröm, szempilla, hajfestés, szoli hü ly eséget. Ha ő később úgy dönt, h ezekre akar költeni, hát tegye.

2017. szept. 12. 14:15
 29/35 anonim válasza:

Középiskolában szerintem ez már megengedhető. Bár nekem fiam van, így akár általános iskola felsőben is megengedném neki az "extrémebb" hajat vágáskor.

16 éves korától meg aztán rasztája is lehet.

Piercing és tetoválás szigorúan 18 év felett. Annál fiatalabban még egy "fülbevalót" sem. Pedig nekem is sok piercingem és tetoválásom van.

Ha megbánja? Akkor mi van? Ti felnőttként se tettetek semmi olyat, amit megbántatok volna? Tudjátok mire jók egyáltalán a hibák? Hogy tanuljunk belőle. Ergó egy hajvágásból is tanulhat, hogy vannak dolgok, amik nem egyik pillanatról a másikra visszavarázsolhatóak, megváltoztathatóak. Ez csak az előnyére fog válni idővel.

Nem szeretném burokban nevelni a gyerekemet, hogy anyuci-apuci mindent megold helyette, minden csodálatos, csillám és szivárványhegyek... Igen is fokozatosan egyre több döntési lehetőséget kell adni a gyereknek, a saját "értelmi" szintjéhez mérten, így fogja csak megtanulni azt, hogy a döntéseinek következményei vannak, és viselnie kell a következményeket. Addig örüljetek, amíg egy "hülye hajvágásról" van szó, nem pedig 18 évesen beállít terhesen, mert a felelősségvállalást nem tanítottátok meg neki. Amit ugye csak úgy lehet, ha döntési helyzetek elé áll a gyerek.

2017. nov. 2. 09:41
 30/35 anonim ***** válasza:
72%

Nekem anno a szüleim semmit sem engedtek az én testem az övék címszó alatt ennek eredményeképp lett lila hajam amit magamnak festettem, aztán szőke, fekete, vörös stb., piercingjeim a köldökömben, az arcomon, fültágító és dugi tetoválások 14 és 18 éves korom között. Mindezeket már csak azért is mert kategorikusan utasították el és meg sem hallgattak ha leültek volna velem beszélgetni erről akkor valószínűleg a fele nem történik meg vagy nem ilyen formában.

Az én gyerekemet biztosan máshogy fogom kezelni engedékenyebb leszek és nyitottabb az ötleteire. Nyilván vannak határok de speciel a felnyírt haj egy visszavonható dolog hiszen visszanő. A kitágított fülemet plasztikai sebésznek kellett összeraknia például a hajam pedig a sok amatőr otthoni festés után 10 év alatt jött csak helyre... Szerintem örülnék neki, hogy csak ez minden vágya, hogy felnyírathassa a haját és elvinném fodrászhoz, hogy ne otthon kontárkodjon vele. Még mindig jobb mint a fent említettek vagy az, ha drogozna/inna/cigizne.

2017. nov. 2. 09:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!