Szülők! Hány éves kortól engednétek a lányotoknak, hogy oldalt felnyírassa a haját?
16-tól azt csinál a hajával amit akar. Az nem zavar, ha levágatja vállig a derékig érő haját mondjuk.
Az ő haja, az ő teste. Nem drogozni akar, vagy inni. Ez más.
Egyik ismerősöm 15 éves lányának fel van nyírva, ráadásul mindkét oldalon. A kamaszlánynak egyelőre ebben merül ki a lázadozása, emellett kitűnő tanuló volt világéletében, és most is az, ahogy továbbra is versenyszerűen sportol, tisztelettudó az emberekkel és jó a kapcsolata a szüleivel. Nem iszik, nem drogozik, nem cigizik, viszont nagyon örül, hogy fel van nyírva a haja, neki ez most nagyon tetszik. Már több hónapja ilyen, újra is nyíratta már többször, szóval egyelőre nem bánta meg. A szülei úgy döntöttek, sokkal jobb ezt megengedni, mintha a tiltás folyamatos vitákat és konfliktust szülne közöttük. Végülis senkinek nem lett semmi baja, csak a lány boldogabb a kinézetével. Valószínűleg hamarosan megint változik az ízlése, és visszanöveszti, de ha nem, árt azzal valakinek?
Szóval szerintem az ilyesmit nem érdemes nagyon tiltani, nyilván egy kisiskolásnak azért én sem engedném meg, de kamasznak szerintem igen, ha amúgy rendes gyerek és nincs vele baj.
Hollandia. Igen, soknak van. De a fiúknak is van mindenféle frizurája, ami Magyarországon nem elfogadott ilyen korban. Itt nem szól be senki és nem néznek rá furán. Az iskolában is csak az az egy öltözködési szabály van, hogy a ruházat és a kiegészítők biztonságosak legyenek.
Te hány éves vagyL
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!