Szülők! Hány éves kortól engednétek a lányotoknak, hogy oldalt felnyírassa a haját?
16tól 18ig akármit csinálhat vele, de nem festheti. Esetleg alkalmakra kimoshatóval.
14-16ig egyeztetheti velem a frizuráját, nem vagy beszűkült, csak tüsi vagy raszta nem lehet.
14 alatt én választok, de figyelembe veszem, milyet szeretne.
Sminket 12évesen használhat először, itt szedjük ki először majd a szemöldökét középen. A smink színtelen szájfényt jelent.
13 évesen szájfény és korrektor szempillaspirálra bővül a készlete. Szőrtelenítheti a hónalját.
14 évesen kaphat szemceruzát és szőrteleníthet mindenhol, az egész szemöldökét szedheti.
15 évesen, amit akar smink téren azt használhat, de minden extra cuccot magának kell megvennie, én csak az alapokat állom.
Az én lányom 12 éves kora óta sminkel, ez szempillaspiralt és halvány, natúr szemhejfesteket jelent. Alkalomra világos rúzs. Itthon olyan vad sminket tesz fel, amilyet akar, nyugodtan probalgathatja a stílusokat. Nagyon ügyes már, gyönyörűen ki tudja festeni magát.
A hajat szőkiteni szeretné, de mivel elég sötét az eredetije, így először ki kellene szivatni, így azt megbeszeltuk, a 16 évesen lehet, ha a saját zsebpenzebol áldoz rá. Most kimoshato színezőt probalgat, nem a teljes hajan, csak tincseken.
A haja fazonjat ő választja meg, az egyetlen, amit nem hagyok neki, hogy azonnal valami teljesen mást válasszon, pl hosszubol tusit, mert még nem biztos az izlese, egyik nap ezt akár, a másik nap azt és a haj nem vissza ragasztható.
Szőrtelenítés már egy éve megy, ügyes, óvatos vele.
Vásárol magának is smink felszerelést, de sokszor kap tőlünk és a családtól is
Nekem apukám nem enged ilyeneket. Ellenzi a tetoválásokat stb. Anyukám azt mondta, hogy amint vállalok felelősséget. Mármint arra érti, hogy ha levágatom/felnyiratom akkor ne hisztizzek, sírjak utána. Ő is körübelül 16 éves koromban engedné :)
13/L
Valami minimális piheerősödés volt csak 11 évesen. Senki semmit nem borotvált az osztályban, a cicisebbek is trikót hordtak.
7ben ben jött a melltartó és a szőrtelenítés, nekem még akkor sem igazán kellett, későnérő voltam, ahogy a gyerekem is valószínűleg az lesz.
És ez csak 10 éve volt
Egy lány nálunk is menstruált 10 évesen, de szőrteleníteni nem szőrtelenített, mert alig volt mit. A kettő nem jár együtt feltétlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!