Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Cikiznek a gimiben, mert...

Cikiznek a gimiben, mert nincs autónk. Mit tegyek? 17/l

Figyelt kérdés
A szüleimnek nincs se autója,se jogosítványa,és ezzel cikiznek.Egy erős,elit gimibe járok,tele van felszínes emberekkel.Mind a 2 szülőmnek csak a 8 általánosa van meg,mert nem volt lehetőségük tanulni.Én orvosira készülök,végzős vagyok,és most csinálom a jogosítványt.Állandöan lenéznek,amiatt,hogy nem vagyunk gazdagok.Nagyon rosszul esik.Mindig felvágnak valamivel.
2016. dec. 22. 21:38
1 2
 1/11 anonim válasza:
82%
Szerintem próbáld figyelmen kívül hagyni őket. Említetted, hogy orvosira készülsz, szóval valószínűleg okos vagy, emiatt irigyek rád és próbálnak valamivel beléd kötni.
2016. dec. 22. 21:43
 2/11 Duenna ***** válasza:
84%
Egyetértek az első hozzászólóval.
2016. dec. 22. 21:45
 3/11 anonim ***** válasza:
79%
Az 1-es leírta a lényeget
2016. dec. 22. 22:13
 4/11 anonim ***** válasza:
84%

Első leírta a lényeget. Pluszban kiegészíteném avval hogy akik ma cikiznek azok holnapután lehet nem fogják tudni maguknak biztosítani azt az életszínvonalat amin ma élnek a szüleik pénzéből. Sokan koppanak nagyot 25-30 körül.

Volt nálunk általánosba egy srác aki nagyon szegény volt de iszonyú jó tanuló. Soha senki nem merte cikizni, mindenki fel is nézett rá. Ma programozó lett, az is szeretett volna lenni kiskora óta.

Hajrá :)

2016. dec. 22. 22:26
 5/11 anonim ***** válasza:
93%
Jaj ne áltassuk már szegényt. Sajnos ez van, ilyen világot élünk, ahol csak a pénz számit.Egyetemen is lesznek felvágós gazdagok. Megtalálod majd a saját társaságod és annyi. Nem kell velük foglalkozni, nem az ő érdemük a gazdagság, de ha az is lenne, akkor is gáz úgy felvágni vele, hogy mást bántunk.
2016. dec. 22. 22:32
 6/11 anonim ***** válasza:
78%

Ezt sajnos csak ugy tudod elkerulni,ha megtalalod a sajat tarsasagodat.

Egy kedves baratnom nagyon szep,csinos,es hihetetlenul gazdagok(az egyik szuloje egy magyar orvostarsasag elnoke). Emellett egy csodalatos lany,megbizhato,okos,humoros,szorakoztato. Azt hinne az ember,hogy marha nepszeru es soha senki nem bantja. Dehogynem... Mindenfele sztori megy rola,a fel varos ugy tudja,hogy elkenyeztetett es konnyuveru,valamint marhara bekepzelt,pedig egyik sem igaz. Engem pedig pont azert neznek ki,mert nincs penzunk,sokszor nem tudok elmenni pl az osztalytarsaimmal szorakozni anyagi okokbol,sot olyan szep vagy okos sem vagyok sajnos.

Ezzel csak arra akartam ravilagitani,hogy a tokeletesnek tuno illetve a szerencsetlenebb embereket egyarant megtalaljak. Szerencsere mindkettonknek van akkora szaja,hogy amint a fulunkbe jutnak a rosszindulatu pletykak,megvedjuk magunkat. Neked is ezt tanacsolom,mert masokat megvaltoztatni sajnos nem tudsz.

2016. dec. 23. 01:12
 7/11 anonim ***** válasza:
0%
na ezért mnem járatnám a gyerekem soha "erős elit gimibe" sznobizmus stb. a közepes suli is elég jól felkészít érettségire és aki tovább akar menni az hajt úgyis és ott legalább jó a társaság is..
2016. dec. 23. 11:46
 8/11 anonim ***** válasza:

A csúfolódókkal szemben a legjobb fegyver, ha nem látják rajtad a csúfolódás hatását. Bármennyire rosszul esik, ne lássák az arcodon; ha dumás vagy, üsd el humorral, ha nem vagy az, akkor rántsd meg a vállad. Idővel felhagynak vele, és találnak más áldozatot (sajnos).

Magadban is tégy rendet. Első generációs értelmiséginek lenni nem egyszerű, mert egyrészt ők a szüleid, szereted őket, ők tették lehetővé, hogy tanulhass. Ugyanakkor az, hogy (valószínűleg) felsőfokú végzettséged lesz, bizonyos értelemben el is választ majd tőlük. Nagyon okosnak kell lenni, hogy az egyensúlyt megtaláld, és nem szabad szégyellned őket (bármit is sugall a környezet), mert arra rámegy a velük való kapcsolatod és a saját önértékelésed is.

Öszinte barátod van egy-kettő?

2016. dec. 23. 13:02
 9/11 anonim ***** válasza:
Nem kell foglalkozni az irigy hülyékkel.
2016. dec. 23. 16:56
 10/11 anonim ***** válasza:
64%

Én is egészségügyi vonalon lettem diplomás. Summa cum laude végeztem, Köztársasági Ösztöndíjjal. Szintén nem gazdag családból származom, szüleim fizikai munkát végeznek, de nagyon jó lelkű emberek. A semmiből is segítenek, akinek tudnak... Azért (is) tanultam, hogy segíthessem őket, mert jobb életet érdemelnek. Sajnos a mai napig lenézik őket a gazdag, dr. rokonok. Pedig nálunk van tisztesség, család, szeretet, összetartozás. Náluk csak A PÉNZ van, minden áron, mindenkin keresztül...

Sajnos az egyetemen sem lesz könnyű dolgod, mert sokkal jobban kell majd kepesztened, mint pl. a sok orvos, vagy éppen a Prof. Úr gyerekének- pedig általában pont ők azok, akik nem igazán törik magukat.

Összességében: ne törődj mások véleményével! Ne akarj megfelelni nekik, és ne süllyedj le az ő szintjükre. Vállald fel büszkén, aki vagy! A legjobb dolgok láthatatlanok, és megfizethetetlenek! Járj olyan társaságba, akikkel szeretsz együtt lenni és kerüld el a gúnyolódókat! Neked kell tudnod/ megtanulnod kezelni ezt a helyzetet, úgy sokkal könnyebben el tudod fogadni, s már nem gonosznak, hanem igazi kis suttyó alakoknak fognak Neked tűnni! Egy legyen előtted: belőled egész biztosan értékes ember lesz!

2016. dec. 23. 16:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!