Miért úgy szégyeníti meg a 10 éves fiúgyermeket a tanítónője, hogy a többiek előtt lehúzza a nadrágját?
32, az a gond, hogy ő valószínűleg röhögött volna rajta, de lehet, hogy akit dobálnak, annak viszont nem vicces.
Jó, abban igazatok van, lehet nem ez a legjobb megoldás. A következőben viszont egyetérthetünk, hogy korrekt megoldás lenne: Figyelmeztetni, hogy hagyja békén az osztálytársát, mert ha nem, kirúgják. És ha továbbra is piszkálja, akkor szerbusz, iskola, menjen keressen másikat.
31: Ja, és akkor ezt el is intézted annyival, hogy gyerekek között vannak veszekedések, ez van, nem nagyon kell közbeavatkozni?
Ha a te gyerekedet dobálnák galacsinnal az osztálytársai, akkor is ezt mondanád neki? "Ez van, fiam/lányom, ilyenek a gyerekek. Én nem fogok semmit csinálni a másik gyerekkel, mert felnőtt vagyok, nem egy súlycsoport. Intézd el te, ha nem tudod, akkor meg így jártál"
Mostani eset volt, hogy a fiamat kicsúfolták egy olyan dolog miatt, amiről nem tehet, sőt küzd ellene! Sírt, mert nem is egyszer történt. Szóltam is a tanítónőnek, hogy oldja meg, mert már kezd nagyon elegem lenni a helyzetből. De ezt még azoknak a fiúknak sem akarnám büntetésként, mert ez nem büntetés, hanem alázás. Az alázásnak pedig nem az a célja, hogy megértse, hogy miért ne tegye, hanem csak elrettentés, hogy ezért ne tegye. Holott ne azért ne tegye, mert így jár, hanem azért mert ez a másiknak rosszul esik! Gondolom a saját gyerekeitek is ilyen elv alapján nevelitek! Húha...
Egyébként el tudom képzelni, hogy korábban az ilyen szülők gyerekei nem szóltak otthon, ha bántották őket a tanárok, mert a szülők csak még jobban megverték volna, vagy legalábbis helyeselték volna a tanár tettét! Borzalmas!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!