Fiúgyermeket ülve vagy állva tanítsuk pisilni? Megtörölje utána?
Amíg bili volt addig természetesen ülve.
Amióta feléri a WC-t azóta állva, azért, hogy idegen helyen is gond nélkül tudjon pisilni. Én úgy tanítottam a fiamat, hogy megfogja, céloz, ha kész lecsöpögteti, kicsit visszahúzza a bőrt és megtörli. Persze ez az utolsó lépés a suliban (elsős) már nem megy, mert tuti nem visz magával zsepit pisiléshez, wc-papír meg nincs, de itthon továbbra is ez a módi. Szerintem egészségesebb, ha meg is törli, bár a férjem is csak "lerázza", és nincs semmi baja.
MA már minden kultúrált helyen elvárják, hogy a férfiak IS ülve végezzék a dolgukat higiéniai okokból. (Akkor is félremegy valamennyi vizelet, ha "eltalálják" a kagylót, mert finom csöppek mindig szétszóródnak a környéken. Aki nek hiszi, az virágokhoz vagy takarítószerekhez való spriccelöbe töltsön szines folyadékot és olyan sugárra állítva, azonos távolságból juttassa a WC/piszár kagylójába - megdöbbentö, de föleg meggyözö lesz az eredmény!!!!)
Ezért a kisfiúkat is alapesetben ülve célszerü tanítani, és utána illik megtörölni, mert klönben a maraek az alsónadrágon köt ki, illetve átjut a rendes nardágra is és elég gusztustalan látvány.
17:39: Jobb, ha azt tanítod neki, hogy már pisilés előtt húzza hátra a bőrt, mert akkor nem fröcsköl neki.
Nálatok a sulis fiú WC-ben már piszoárba pisilnek?
Előzőre: az ovisok valóban szeretnek játszani a vizeletükkel, ezért se szerencsés, ha több kisfiú pisil ugyanoda egyszerre. De, gondolom, azért engedik nekik, mert így gyorsabban végez a csoport a wc-ztetéssel.
Nem beszélve, hogy akik kakilásra várnak, hamarabb sorra kerülnek az egyszerre -avagy legalábbis csoportokban- pisiltetéssel, mert az összes meglevő wc-kagyló, piszoár foglalt, amikor pisilnek a gyerekek.
Ahol 20-25 ovis van, kénytelenek bizonyos előnyökért bizonyos hátrányokat is vállalni. Hogy ez a módszer oviban mennyire éri meg, jó kérdés...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!