Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Fiúgyermeket ülve vagy állva...

Fiúgyermeket ülve vagy állva tanítsuk pisilni? Megtörölje utána?

Figyelt kérdés
Nyilván felnőtt férfiak piszoárba pisilnek, nem törölgetnek, de egy gyereket is szoktassak arra, hogy csak csöpögtesse ki?!
2016. dec. 10. 17:31
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
23:02 : Nekem az ovi és a piszoár nem fér össze. Ennyi idősen én azt szeretném, ha inkább az igényességet tanulnák meg. A kicsöpögetés pedig nem ugyanazt jelenti egy gyereknek, mint egy férfinak.
2016. dec. 11. 07:03
 12/12 anonim ***** válasza:
82%

Mondom, még egyszer: ahol egy csoportban legalább 18-20, akár 25 óvodás gyermek van, nem egyszerű a kivitelezés, mindösszesen két pedagógussal.

Ez egyébként nem pedagóguson múlik, hanem az óvoda épületének kivitelezésén. Vagy ha egyenként pisilnek, akkor semmire nem marad idő. Vagy pedig alkalmaznak annyi óvodapedagógust, hogy pedagógusonként max 6-8 gyermek jusson.

Sajnos sok esetben "rohanás van" ott, ahol 25 gyerekre mindösszesen csak kettő pedagógus alkalmazását engedi az állami keret. (A dajkák mellett.)

Csúszik a napi ütemterv, ha nincs lendület. A gyerekek öltöztetése sokszor még dajkai segítséggel is rohanós, így a csoportos wc-ztetés is, sajnos.

De hogy mostanában egyes állami óvodában történt-e e téren javulás, azt nem tudom (tehát hogy egy pedagógusra kevesebb gyerek jusson).

Magánovikban viszont általában kisebb a létszám, azokban általában több a lehetőség bizonyos fajta minőségi tényezők kivitelezésére.

2016. dec. 11. 14:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!