Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért úgy szégyeníti meg a 10...

Miért úgy szégyeníti meg a 10 éves fiúgyermeket a tanítónője, hogy a többiek előtt lehúzza a nadrágját?

Figyelt kérdés
Lehetne más büntetést is kitalálni. Pl. kiállítja a folyosóra. Ez szerintem rendkívül megszégyenítő az osztálytársak előtt.
2016. dec. 19. 17:55
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
12%

A papírgalacsin dobálás nem "megszégyenítés"

Ez esettől függ. Én láttam már olyan esetet, mikor az volt, kihasználták, hogy az illető nem mer visszadobni, és kiröhögték.

Persze, egy sima, "egyenlő" dobálózásért ilyen büntetést adni hülyeség és gusztustalan. De ha arról van szó, amit előbb leírtam, akkor nem tudom sajnálni a gyereket. Persze, a kidobás az iskolából jobb lenne. De valószínűleg akkor is jönne a szülő, hogy "milyen alapon dobják ki?".

2016. dec. 21. 17:37
 22/41 anonim ***** válasza:
95%
Akkor ezen a szálon tovább haladva, most a tanárnéni bugyiját kellene kollektíven lehúzni!
2016. dec. 21. 17:59
 23/41 anonim ***** válasza:
0%

22: Ez olyan, mintha azt mondanád:

Egy ember elrabolt valakit, fogva tartotta, ezért börtönbe zárták. Akkor most azokat kellene börtönbe zárni, akik börtönbe zárták őt, hisz ők is fogva tartanak egy embert.

Nem, az, hogy valaki rosszat tesz, ezért megbüntetik, nem azt jelenti, hogy azt is meg kell büntetni, aki megbüntette.

2016. dec. 21. 18:04
 24/41 anonim ***** válasza:
0%
23: Az önbíráskodás büntetendő cselekmény, szóval: de, azt jelenti..
2016. dec. 21. 18:14
 25/41 anonim ***** válasza:
0%
Önbíráskodás, oké... De ha feljelenti a gyereket, hogy akkor bíráskodjanak a bírók, annak szerinted lenne eredménye? Na, ne nevettess...
2016. dec. 21. 18:17
 26/41 anonim ***** válasza:
70%

25: Persze, feljelenti galacsindobálásért.. Bocs, te hány éves vagy? 10?

Az iskola pedagógusainak törvényileg meghatározott jogköre van a tanulók rendszabályozására, de - mint írtam - ebbe a nadráglehúzás nem tartozik bele. Lehet intőt adni, igazgatóhoz küldeni, feleltetni, de nadrágot lehúzni azt nem.

A rendőrségnek a galacsindobálással nincs tennivalója, a nadráglehúzással viszont már van..

2016. dec. 21. 18:29
 27/41 anonim ***** válasza:
0%
Nem, ez olyan, hogy Attila megveri Bélát, de Marika úgy érzi Béla nem ezt érdemelte, ezért Marika megveri Attilát. Valaki nem érezheti úgy, hogy Marika is verést érdemelne? Na ha az én gyerekemmel csinálná ezt "Marika", én lennék az a valaki!
2016. dec. 21. 18:40
 28/41 anonim ***** válasza:
53%
# 27: Te elvernéd Marikát? Ó, tééényleg? Hát ezt besz.ptad! A saját csapdádba estél bele! Ugyanis a te logikád szerint ekkor téged is meg kellene verjen valaki. Hiszen azt mondod, hogy ha X megveri Y-t, Z erre megveri X-et, akkor Z-t is meg kell verni. X helyére tegyük be Marikát, Z helyére téged, Y helyére Attilát. És akkor téged is meg kell verni.
2016. dec. 21. 18:45
 29/41 anonim ***** válasza:
0%

26-os, hát igen, csodálatos ez a vitakultúra. "Bocs, te hány éves vagy? 10?" - Ez aztán komoly érv volt. Ja, nem...

Akkor mit kell csinálni, ha egy diák dobálja a magát megvédeni nem képes társait? Feljelenteni nem, őt megszégyeníteni nem. Tegyük fel, hogy az intő és az igazgatói sem hat. És ez nem is feltételezés, mert tudok ilyenről. Ilyenkor mit kell tenni?

2016. dec. 21. 18:47
 30/41 anonim ***** válasza:
0%
Ha a te fiadat dobálnák, és nem merne visszadobni, akkor is azt mondanád, hogy "de azért ne büntessük meg annyira a dobálózót"?
2016. dec. 21. 18:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!