Miért úgy szégyeníti meg a 10 éves fiúgyermeket a tanítónője, hogy a többiek előtt lehúzza a nadrágját?
A papírgalacsin dobálás nem "megszégyenítés"
Ez esettől függ. Én láttam már olyan esetet, mikor az volt, kihasználták, hogy az illető nem mer visszadobni, és kiröhögték.
Persze, egy sima, "egyenlő" dobálózásért ilyen büntetést adni hülyeség és gusztustalan. De ha arról van szó, amit előbb leírtam, akkor nem tudom sajnálni a gyereket. Persze, a kidobás az iskolából jobb lenne. De valószínűleg akkor is jönne a szülő, hogy "milyen alapon dobják ki?".
22: Ez olyan, mintha azt mondanád:
Egy ember elrabolt valakit, fogva tartotta, ezért börtönbe zárták. Akkor most azokat kellene börtönbe zárni, akik börtönbe zárták őt, hisz ők is fogva tartanak egy embert.
Nem, az, hogy valaki rosszat tesz, ezért megbüntetik, nem azt jelenti, hogy azt is meg kell büntetni, aki megbüntette.
25: Persze, feljelenti galacsindobálásért.. Bocs, te hány éves vagy? 10?
Az iskola pedagógusainak törvényileg meghatározott jogköre van a tanulók rendszabályozására, de - mint írtam - ebbe a nadráglehúzás nem tartozik bele. Lehet intőt adni, igazgatóhoz küldeni, feleltetni, de nadrágot lehúzni azt nem.
A rendőrségnek a galacsindobálással nincs tennivalója, a nadráglehúzással viszont már van..
26-os, hát igen, csodálatos ez a vitakultúra. "Bocs, te hány éves vagy? 10?" - Ez aztán komoly érv volt. Ja, nem...
Akkor mit kell csinálni, ha egy diák dobálja a magát megvédeni nem képes társait? Feljelenteni nem, őt megszégyeníteni nem. Tegyük fel, hogy az intő és az igazgatói sem hat. És ez nem is feltételezés, mert tudok ilyenről. Ilyenkor mit kell tenni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!