Ha oda adom a gyerektartast az se jó. Mit kezdjek vele?
A lányom szerint én nem rá költöm a gyerektartást. Addig hisztizett míg az apját is felbuzditotta h azt a sok pénzt amit ő ad miért nem a gyerekre költöm.
Meg egyeztünk hogy akkor most egy ideig lányom kapja a gyerektartást és a családi pótlékot is oda adom neki. Plusz én is hozzá teszek annyit mint a volt férjem gyerektartása.
De ebből a számlák felét ki kell fizesse nekem,hisz vizet villanyt gázt ő is használ. Tampon,tusfürdőt,sampont magának veszi.
Mosópor,öblítő,fogkrem,tisztiroszer minden olyan dolog amit mindketten használunk ki kell fizetnie a felét.
A kaját mindenki magának intézi.
Az első hónapokban inkább nem evett csak.h ruhát,sminket stb tudjon venni.
Az apjához járt kajáért aki engem b.aszogatott mert nem buli neki gyerektartást is fizetni meg plusszba etetni is a gyereket. Sokkal több pénz ment el neki így.
Most nem ad egy fix összeget kajára,hanem ha olyat főzök akkor eszik belőle és blokk alapján ki fizeti a ra eső részt.
Nem marad pénze,még jóformán ő tartozik nekem. És hisztzik h nem kap semmit,elveszem a pénzt tőle,mert ugye számlát kell fizetni,mosni kell stb...
Mikor adja fel és térünk vissza arra h én osztom be a gyerektartást is? Nekem is nehezebb így.
Miert 11es szerinted egy hisztis 16 eves kiscsajjal hogyan kellene banni ?
Tokeletes a rendszer...
En annyit segitenek neki h elmondanam h hogyan tudja jol beosztani ami van neki
Szerintem meg rosszul csinalod. Rangat ez a kis taknyos mindkettotoket, de ahhoz viszont buta, hogy belassa, nem megy neki sem.
Te oszinten beszelgess el az apjaval. A penz a tied! Az en 17 eves lanyom beoszt maganak 2.500 Ft-ot hetente!
Miert hagytad ra ezt a hisztit?! Mit kepzelnek egyes tinik magukrol...
Kisasszony félreérti, a gyerektartás nem az állam által előírt zsebpénz, az olyan összeg ami segít a nevelésben szóval ruha, beiskolázás, igazából bármi amiből a gyereknek is haszna van.
Komolyan ennyi rinya után odavetném hogy "üdv a való életben".
Szerintem számoljátok ki hogy mennyit szokott neked adni alapból rezsire, háztartási cuccokra, azt levonjátok a "béréből" és te fizeted (tulajdonképpen marad ugyanúgy csak egyszerűbb) és a számára beosztható részt kapná csak meg.
Gyerek még hozzá.
Szépen újra meg újra át kell nézzetek mindent: mi az amit szeretne, és miből lehetne visszább venni, hogy maradjon.
Amúgy én nem adtam volna oda neki, hanem három hónapig csak elvben treníroztam volna rá, hogy mi mibe is kerül.
De ez a vonat már elment.
Sok türelmet hozzá, kamasz és tele világfájdalommal, amiért az, (a világ) nem úgy működik, ahogy kigyerekként képzelte, hogy a szülői erőforrások végtelenek.
Nos, mi9vel ez nem így van , választhat: vagy összébb húzza magát és mondjuk csak hóvégén vesz ruhát, ha maradt pénze, és nem hó elején szórja el, mert felnőttként bizony a mínuszos számla csak felárral egyenlíthető. Vagy marad a királylányos igényeinél és megnézi egy diákmelóból mennyi finanszírozható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!