Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Túl engedékeny vagyok?

Túl engedékeny vagyok?

Figyelt kérdés
15 éves lányom van,vidéken lakunk.Férjemmel elváltunk,egyedül nevelem.Idén kezdte a gimnáziumot.A baráti társaságával,akikkel havonta 1x maximum 2x elmennek bulizni ő a legfiatalabb.16-29 évesig vannak a fiatalok.Nem szoktak nagy bulikba járni,ide járnak bálokba,ha mennek.Engedem neki,hogy igyon a tudtommal,mert ha tiltanám akkor is kipróbálná sőőőt lehet jobban is inna.Így meg sosincs berúgva pár vodka-almát iszik,de sose volt berúgva még! Szerintetek túl lazán nevelem?
2016. szept. 15. 18:34
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
76%
Engedném. Nekem is engedték ennyi idősen és semmi bajom nem lett. Ésszel ittam, jó társaságban voltam, megbízható barátokkal. Nem ilyen bulin vesztettem el, de ott ismertem meg az első szerelmem (nem feküdtem le vele rögtön :) előbb jártunk jó ideig). Ha elég nagy a bizalom a gyerek és a szülő között, akkor ha elmondod neki mire vigyázzon, figyeljen (ne igya túl magát, stb.) akkor nem hiszem, hogy baj lehet, ha megbízható a társasága. De ehhez neked kell ismerned a lányod.
2016. szept. 15. 20:00
 12/22 anonim ***** válasza:
77%
Ha normálisan meg lehet vele beszélni, hogy nem kell csatak részegre innia magát, és a barátai megbízhatóak, akkor havi 1 max 2 alkalom belefér.
2016. szept. 15. 21:43
 13/22 anonim ***** válasza:
40%

Nem lazán, felelőtlenül neveled. Nekem is van 15 éves lányom, de nem ilyen társasággal jár szórakozni, ahol isznak és 15 éves körára mindenki átesett a beavatáson.

Nem kell tiltani neki, nem kívánkozik zülleni. Vannak barátai saját korabeliek,és idősebbek is akik nem itatják és nem akarják kihasználni.

2016. szept. 15. 22:29
 14/22 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem abszolút az adott gyerektől, az ő személyiségétől függ, hogy ez túlzott engedékenység, vagy sem. Kamaszkoromban engem soha semmitől nem tiltottak, de az igazat megvallva soha nem is éreztem kísértést, hogy olyasmit tegyek, amit kifogásolhattak volna. A húgomat pedig nagyon sokáig eleve el sem engedték sehová, mert úgy érezték, hogy nem tudják kontrollálni. Csakis te tudod, hogy milyen a lányod, mennyire bízhatsz meg benne.
2016. szept. 16. 16:28
 15/22 anonim ***** válasza:
0%

A torvenyt meg neked is neki is be kell tartani

18 ev alatt alkohol es dohanyzas tilos

En siman radkuldenem a gyamugyet gyerek veszelyeztetese miatt.

Egyik gyerekunk se ihatott 18 eves korig buliba pedig csak korosztalynak megfelelobe engedtuk oket.

Ez a mi felelossegunk

2016. szept. 16. 20:26
 16/22 anonim ***** válasza:
84%

15-ös:

Ne gyámüggyel fenyegesd a szülőt, mert nem ő itatja a gyereket. Inkább küldj ellenőrt azokba a szórakozóhelyekbe, ahol a 15 évest kiszolgálják alkohollal.

2016. szept. 17. 08:50
 17/22 anonim ***** válasza:
Elárulom hogy mindenhol kiszolgálják, és a barátaitól is kaphat.
2016. szept. 17. 12:49
 18/22 anonim ***** válasza:
0%

Szomoru

De fontos hogy te mint szulo mindig mutasd hogy nem ertesz egyet azzal hogy 18 alatt isznak bagoznak.

2016. szept. 17. 13:58
 19/22 anonim ***** válasza:
72%

Mennyi alszent ember jar ide... Na mindegy.

En is el szoktam menni szorakozni a barataimmal. Van a varosunkban egy hely,ami a nevet tekintve sorozo. Annyit kell rola tudni,hogy modern,igenyes,es mivel draga,nem jarnak oda zullott alkoholistak. Fokent idosebb gimnazistak es egyetemistak buliznak ott. Soha nem rugtunk be ott,maximum iszok egy sort,de azt sem heti rendszeresseggel. A barataim szinten nem nagy ivosak,esetleg aki jobban birja,az iszik valamilyen felest. Korombeliekkel jarok,17-19 kozottiekkel.

Ellenben rengeteg 14-15 eves khmm...konnyuveru lany jar mindenfele bar,klub es hasonlo nevu,puccos helyekre. Ott hanynak a bejarat elott minden hetvegen,meg a wcben szexelnek. Persze aki ezzel nincs tisztaban,az az en szuleimet szidja,amiert a 17 eves lanyuk a sorozoben van,nem pedig "igenyes" koktelbarban.

Szoval,lenyeg a lenyeg,hogy szerintem ezt igazabol te tudod megitelni. Te ismered a szorakozohelyet,ahova jar,illetve a baratait. Bar szerintem is furcsa,hogy egy 29 eves felnott ember egy 15 eves kislany tarsasagat elvezi,de te tudod.

2016. szept. 17. 15:11
 20/22 anonim ***** válasza:
A piával kis mennyiségben nincs semmi gond.
2016. szept. 17. 15:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!