Túl engedékeny vagyok?
Nem. Gyerek vagyok még én is, de engem nagyon elrontottak a szüleim. Soha semmit nem engedtek meg és pont ezért mégjobban akartam és mindig verés a vége.
Inkább legyen valaki jó fej, engedékeny szülő, de azt mértékkel.
Gratulálok, hogy a 15 éves kislányod iszik, bulizik.
Elég szomorú, hogy csak így tud valaki szórakozni. Nekem is tiltották szüleim, de felesleges volt. Magamtól sem piáltam volna. Gusztustalan szokás.
Az az érdekes (bár én férfi vagyok), hogy kamaszkoromban a szüleim csöppet sem tiltották, hogy VELÜK EGYÜTT vendégségben igyak, de azt rossz néven vették volna, ha nélkülük, haveri társaságban alkoholt fogyasztok.
Nekem inkább az az érdekes, hogy kiszolgálják 15 évesen alkohollal.
Őszinte legyek: én nem engedném!
Ill. eléggé húznám a számat attól a társaságtól, ahol életkor szerint ennyire heterogén a társaság. Egész más élethelyzet, más örömök és problémák vannak 16 évesen, mint 29 évesen. Arról már ne is beszéljünk, hogy 29 évesen természetes, hogy alkoholt fogyaszt szórakozóhelyen, ami 15-16 évesen elvileg tilos is. Egy felelősségteljes felnőtt pl. ilyenkor azért nem inna alkoholt, hogy ne csábítsa a tiniket sem ivásra. De tudom, hogy a világ nem így működik. A másik: a párkapcsolat. 29 évesen világos, hogy ha valaki összejön valakivel, akkor szex is lesz. Akár első esti ismerkedésnél. Ilyen példát nem szerencsés, ha 15 évesen lát valaki. Arról ne is beszéljünk, ha őt fűzi be valamelyik idősebb srác.
Amúgy elárulok egy titkot: az ilyen italoknál azért nem rúgnak be könnyen a tinik, mert a szórakozóhelyek - noha kifizettetik a tömény szeszek borsos árait - jóval kevesebb szeszt tesznek a koktélba. Így lehet mondjuk 7 tequila után is saját lábon hazaérnie egy kamaszlánynak. :DDD. Anyuka jól járt, tinilány jól járt (nem hányta össze magát), vendéglátós szintén jól járt. Jó, mi?
A te lányod a legfiatalabb a társaságban, magyarán nincs rajtad kívül olyan szülő, aki mindezt megengedné a 15 éves lányának. Ezek után kérdés?
De ne aggódj, minden csak anyuka által nevelt lányból k.va lesz, hiába is próbálnál tenni ellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!