Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szerintetek tényleg engedékeny...

Szerintetek tényleg engedékeny vagyok?

Figyelt kérdés

Van egy 17 éves lányom, aki-szerintem-jó gyerek. Na most más szülő szerint nagyon engedékeny vagyok.

Házimunkában nekem elég ha a saját szobáját rendbe tartja bár néha megkérem hogy mosogasson el emellett szeret főzni szóval néha ő készíti az ebédet (ne értsétek félre, nem én eröltetem)

Tanulás terén nem várom el hogy kitűnő legyen de legalább a 4-es legyen meg

Bármennyit gépezhet és tévézhet bár ha már éjfél van és másnap iskola szólok neki hogy ne legyen fent sokáig (persze ez csak akkor van ha nem megy a tanulás rovására)

Sminkelhet csak ne nézzen úgy ki mint egy plázacica

Lehet barátja és van is 7 hónapja. Megengedem hogy együtt aludjanak

Zsebpénzt akkor kap amikor kér.

Általában a "bármennyit gépezhet tévézhet" és "ott aludhat a barátjánál" dolgon szoktak kiakadni. Tényleg engedékeny vagyok? Ti hogy csináljátok?

2015. jún. 8. 23:05
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Nekem apszolút szimpatikus vagy:)

Szerintem hogyha megfelelően van nevelve a gyerek,ennyi szigor bőven elég,mert úgyis érzi,hogy mi helye és mi nem:)

Sokan ott rontják el szerintem,hogy kamaszkorban akarják megnevelni szegény gyereket,pedig azt korábban kellett volna;)

2015. jún. 8. 23:21
 2/17 anonim ***** válasza:
93%
*helyes
2015. jún. 8. 23:21
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Hú mit kapsz te itt mindjárt! Amúgy nekem az a véleményem, hogy ez mind gyerek függő. Ha van olyan intelligens a gyerek, hogy magától is megtalálja azt a bizonyos "aranyközéputat" tanulás és szórakozás között, akkor teljesen felesleges rövid pórázon tartani, csak elvadul. Én sose szabtam meg igazán a lányaimnak mit tehetnek, meg mit nem. De nem is kellett. Mindig ambiciózusak voltak, kitűnő tanulók, voltak céljaik. Most már mindketten egyetemre járnak. Nem gondolom, hogy jobb lett volna, ha centire beszabályozom az életüket. Persze vannak olyan gyerekek akiknek nem árt egy kis terelgetés. De ezzel az "én vagyok a szülő, az úr a háznál, neked meg kuss a neved" nevelési elvvel nem tudok egyet érteni.
2015. jún. 8. 23:22
 4/17 anonim ***** válasza:
13%
Nekem túl engedékeny vagy. Én a 18 és 16 éves fiaimat is szigorúbban fogom. Nem gépezhetnek bármennyit, TV egyáltalán nincs. Barátnőjük még nincs, szóval erről nem nyilatkozom. Van lányom is, valószínű, 17 évesen nem alhat itt a barátja, ha lesz. De ez az én véleményem, nem titkoltan konzervatív vagyok.
2015. jún. 8. 23:25
 5/17 anonim ***** válasza:
23%

Egy 17 évesnél én csak az együtt alvást tartom egy kicsit korainak elalább azt mond meg neki,hogy unokát azért még nem szeretnél.

A többi ebben a korban már szerintem okés. Bár a házimunkából egy kicsit többet is kivehetné a részét,megkellene tanulnia mivel jár egy háztartást vezetni.

2015. jún. 8. 23:29
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Én ilyen nevelést kaptam, köszönöm normális vagyok. 16 évesen engedtek ott aludni, nem lettem k.va.
2015. jún. 8. 23:31
 7/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat
2015. jún. 9. 00:13
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
az egyutt alvasbol ,hogyan kovetkeztetnek egyesek arra ,hogy "unokat gyartanak" a fiatalok?gondolod csak ejszaka esnek teherbe a lanyok?vagy ha delutan atmegy a fiuhoz ,akkor nem szexelnek?:)
2015. jún. 9. 00:13
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Én sose értettem miért ilyen mumus ez az együtt alvás. Bár nekem elmondta édesanyám, hogy a gyereket nem a gólya hozza és nem csak 8 után lehet teherbe esni. Ezt a hihetetlen tudást pedig tovább adtam a lányaimnak is, szóval egy percet nem aggódtam azon, hogy fiatalon leszek nagymama. De megint csak, ehhez az kell, hogy jó legyen a szülő-gyerek viszony. Ha pedig a folyamatos tiltással és szuperszigorral a szülő folytonos hazugságba kényszeríti a gyereket, akkor ez igen nehezen tud kialakulni.
2015. jún. 9. 00:41
 10/17 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem egyáltalán nem vagy túl engedékeny. Kb arany középút.
2015. jún. 9. 01:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!