Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mostohafiammal mit tudok...

Mostohafiammal mit tudok tenni? Többi lent

Figyelt kérdés

18éves elmúlt,de mág suliba jár. Édesanyja elvált tőlem. Mit tudok tenni, hogy a fia vagy a rezsibe fizessen vagy a lakhatásért. Elvégre már nem a feleségem és akkor a fia??

Ingyen lakik? Semmit nem csinál itthon 0-24-be gépezik. Jó suliba jár hétköznap (középsuli), de hétvége és a többi. És még tovább akar tanulni (egyetem) ami nem baj. De én ezt meddig fogom nézni a saját lakásomba? Mit tehetek?

2016. szept. 4. 18:29
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Ha nálad helyezik el a közös gyereketeket, vagyis te fogod egyedül felnevelni, miért kéne fizetned? A különélő szülő köteles rá. A volt nejed viszont aligha tud egy fillért is utalni, ha ennyire szarul áll, hogy albiba se bír elmenni.
2016. szept. 6. 06:03
 12/15 A kérdező kommentje:
tehát ha közösen lakunk továbbra is, akkor nem kell gyerektartást fizetnem? Hiszen nem laknak külön.
2016. szept. 6. 16:42
 13/15 Givin' Answers válasza:
Akkor sem kell fizetned ha a volt nejed és annak fia elnegy.. Ha ő neveli a közös gyereket akkor te fizetsz, ha te neveled, akkor meg neki kéne fizetnie, de nem tud, erre célzott a válaszoló.
2016. szept. 10. 13:14
 14/15 anonim ***** válasza:
Utálod a gyereket? Én akiknek eddig segítettem, mindig kamatostul kaptam vissza. Egyszer ő is fog dolgozni. Mondd azt neki, hogy most én segítek neked, és majd ha lesz jövedelmed te nekem. Csak tudatositsd benne, hogy ez segítség. Ez sokkal többet ér, még neked is, mintha kidobod az utcára.
2016. szept. 10. 16:50
 15/15 A kérdező kommentje:

közös gyerekünkre közös felügyeletet kért. De a nejem fia,aki nem közös azzal mi a helyzet? Nem szeretném látni a lakásomban vagy ha marad akkor fizessen érte vagy Ö vagy az anyja. Ezt bíróságon lehet mondani,hogy írja bele a bíró,hogy behajtható vagy igazolható legyen?

Mert ha Ö hivatkozhatna a gyerektartásra én pedig erre hivatkoznék! Reális ez? Megoldható?

2016. szept. 11. 08:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!