Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért van ez és mit tudok...

Miért van ez és mit tudok ellene tenni?

Figyelt kérdés
Anyukám már a húgom születése óta itthon van és nem dolgozik és én már a terhessége óta is szívesen segítek neki mindenben és az elején alig kért valamiben segítséget, de már egyre több mindent nekem kell megcsinálnom. Rengeteg a tanulni valóm, mivel idén érettségizem és délután 4-re érek haza az iskolából és ilyenkor utána még 1-2 órát tanulok otthon, de közben folyton nekem kell boltba járnom, utána meg nekem a húgomra vigyáznom. És ez nem heti 1-2x fordul elő, hanem napi szinten, szóval hazajövök 4-re és utána 5-6-ig boltba járok meg a tesómra vigyázok és utána meg van 8 óra amíg végzek a tanulni valókkal és utána meg már teljesen ki vagyok fáradva és semmit nem tudok csinálni. Nem azzal van a problémám, hogy segítenek kell, hanem már egyre több mindent rám hagy. Amikor itt van a barátom, akkor ugye szeretnénk kettesben lenni meg kikapcsolódni, de még akkor sem figyel a húgomra, hanem folyton átjárkál hozzánk meg nem is figyel rá és jól elvagyunk vele, de mégis szeretnénk együtt lenni, de még ilyenkor sem figyel rá, hanem sorozatozik. És szinte folyton az van, hogy pénteken átjön a barátom már délután és itt lennénk max 1-2 órát és utána meg mennénk hozzá, de este 9-10ig itt kell maradnunk, hogy vigyázzunk rá, utána meg másnap reggel 9-re már hazahív anyum, hogy menjek boltba meg vigyázzak a tesómra. És, ha ezt szóváteszem neki, akkor fel van háborodva meg a többi családtag előtt ezeket letagadja, sőt még azt mondja, hogy én sosem segítek neki semmiben és semmit nem csinálok itthon. És folyton azt mondja nekem, hogy minden családban ez így működik. És most picit felhúztam azon magamat, hogy most megint szeretne egy gyereket, hogy ne kelljen vissza mennie dolgozni...
2015. okt. 30. 15:08
 1/5 anonim ***** válasza:
94%
Egyáltalán nincs ez így jól, a te dolgod az lenne, hogy tanulj, éld az életed, és néha, mikor tényleg szükség van rád, akkor segíts. Ezek szerint anyukád még otthon van a tesóddal? (Gondolom 3év alatti) miért nem tud ő elmenni boltba? Vagy miért nem megy délelőtt? Nálunk legalább is úgy működik, hogy főzés előtt van bevásárlás, egész napra...meg tajarítás, mosás, délután meg már csak játszunk a gyerekekkel. és igazából nem is értem, mert nekem aztán apró gyerekeim vannak, 6 és 2 évesek, az ikrek meg 10hónaposak, de soha egyikre se vigyázott még más, pedig minden nap főzök-mosok-takarítok-stb én is. Szerintem anyukád némileg elkényelmesedett, és, ha mindent leveszel a válláról, akkor elhiszem, hogy bevállalna még egy babát. Őszintén? Vagy most megbeszélitek ezt normálisan, és tisztázzátok a határokat, vagy azon fogja kapni magát, hogy majd hétvégente nem jársz haza a fősuliról, és szép lassan kisétálsz az életéből..
2015. okt. 30. 16:36
 2/5 anonim ***** válasza:
85%

Na, én már rég leültem volna vele beszélni. Keményen kiosztottam volna, hogy NEM NEKEM szült gyereket, ha SZERETNÉK és VAN IDŐM vigyázok rá, de alapvetően ez az Ő feladata, NE pakolja rám.

Amennyiben megsértődik, hát szrok bele, OLDJA MEG!

2015. okt. 30. 18:07
 3/5 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogyha meg kinyilvánítom a véleményemet vagy a nem tetszésemet, akkor meg fel van háborodva és jön a szöveg, hogy soha nem segítek semmiben meg stb és akkor meg nem enged el sehova meg elveszi a netet,telómat mindent, pedig állandóan én segítek neki. Van hogy egész nap a húgommal és én adok neki vacsorát is meg én fürdetem.
2015. okt. 30. 19:59
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

apja nincs a gyereknek? amúgy igazad van. a te dolgod a tanulás leginkább. hogy a barátoddal is vagy, természetes.

nem a te gyereked, hanem csak a tesòd, ezt tiszteletben kéne tartani. nyilván ha raersz és anyukádnak dolga van akkor vigyázol rá. de amikor semmi dolga anyukádnak, akkor nem kéne radsoznia.

szerintem nyugodtan mondd el neki. és jó messze menj egyetemre, akkor majd rajon. mert elég szemét dolog úgy tenni, mintha nem segítenél semmit. közben meg az ő dolgát is te csinálod néha.

ja és mondjad neki, hogy nyugodtan vállaljon másik gyereket de nem te fogod felnevelni.

2015. nov. 2. 10:44
 5/5 anonim ***** válasza:
Hallottál már a heti/havi nagybevásárlásról? Ha nem, akkor próbáld ki. Amúgy meg szólj szüleidnek, hogy hagyjanak élni is.
2015. nov. 6. 22:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!