Sminkelés 13 évesen?
Ha az iskola szabályzata nem tiltja, én hagynám. Idővel kitapasztalja a határokat. Önmagában a sminkkel nincs baj, a használat mértékével lehet túlszaladni.
Jó minőségű termékek egyébként nem teszik tönkre már a bőrt.
Egy szabályt bevezetnék: este kötelező mindent lemosni és arcot krémezni, éjjelre ne maradjon rajta.
Első körben lehet hivatkozni arra, hogy a suli házirendjében mi van. Mert a legtöbb helyen általános iskolában ezt nem engedik, és sokkal kínosabb lesz lemosni a sminket a többiek előtt, a suli mosdójában.
Másrészt: az osztálytársai évek óta ismerik, tudják, hogy szeplős. Miattuk felesleges takargatni, ha elfogadták így, akkor is, és ha nem, akkor is.
Lehet, hogy rosszul tudom, de nekem egy kozmetikus egyszer azt mondta, hogy ha alapozót használok, és úgy megyek ki a napra, akkor még több szeplőm lesz, sőt pigmentfoltok is lehetnek a bőrömön, magyarán csak rontok a helyzeten. Egy kevés színezett hidratálón kívül ő nem is ajánl mást mindennapi használatra, de az ugye nem fedi el a szeplőket. Lehet, hogy csak lebeszélni akart. :) De nekem bevált, azóta se merek vastagon alapozni, nehogy még szeplősebb legyek.
És a kislányod életben is hamarosan jön majd egy fiú, aki meg fog őrülni azokért a pöttyökért, és akkor majd helyrebillen az önbizalma.
Mikor a húgom azon kattogott, hogy csúnya, nagy orra van, és miatta csúfolják, anyámmal beneveztük a neten a fotóját egy szépségversenyre, és egész jó helyezést ért el, sokan írták is a képe alá, milyen szép, természetes a mosolya, neki van a legszebb haja, stb. Nagyon sokat segített neki, hogy látta, hogy milyen sokan látják szépnek. Egy próbát nálatok is megér valami hasonló. :)
Nem könnyű 13 évesnek lenni, és anyának sem az ilyen esetben. Kompromisszumként esetleg vegyetek ti is BB krémet, az ártani nem fog, kicsit fed, és hátha mindenki jobban érzi magát, hogy kicsit sminkelt is meg nem is.
Szia!
Ha ettol szebbnek erzi magat akkor engedd meg neki, hiszen fontos h jol erezze magat a boreben. Persze nem azt mondom h 5 kg alapozo :D
hanem BB krem, szempillaspiral ez boven belefer aztan rajon h macera elkesziteni a "tokeletes" sminket minden reggel.
Amugy lehet h azert sminkelne magat mert tetszik neki egy fiu es ha ra is kerdeznel letagadna :)
13l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!