Hogyan kezeljem a 17 éves fiamat?
Vagy füvezik, vagy herbálozik. Ez utóbbi szintetikus drog, komolyabb dózisokban (nem csak kipróbálás szintjén) komolyabb következményei lehetnek, mint a fűnek, és addiktívabb szer is. A fő baj az vele, hogy nem tudja az ember mit kap. Lehet, hogy annyit se ér, mint két fröccs, de az is, hogy pánikot kapsz tőle, és egekbe megy a pulzusod.
Ismertem herbálosokat, 1-2 éven belül le kellett állniuk, mert teljesen szétcsapta őket. Azt hiszik a fiatalok, hogy ártalmatlan szer, és nem veszik komolyan a fogyasztását (plusz olcsó is). Kb. ez a drogok kannás bora.
Ha legfeljebb csak hétvégénként (vagy ritkábban) szív, akkor annyira nem vészes a helyzet. Nem sokkal durvább, mintha közepesen berúgna. Aki komolyabban füvezik/herbálozik, azok viszont hosszú távon demotiváltan kezdenek viselkedni a mindennapok során.
Egyébként nem akarok előítéletes lenni, de aki már 17 évesen 20 szálat szív, füvezik rendszeresen, az elég nihilista életmódot folytathat (hétköznap lesz****rom tabletta, hajnalig tartó hétvégi tivornya).
Nem ott kezdődik a probléma, hogy mit szív, hanem hogy hogyan jutott el pár év alatt erre a szintre.
Tiltani valóban nem érdemes a cigitől, ráadásul már 17, mindjárt nagykorú. Ő teste, nyilván tudatában van a cigi káros hatásaival.
Valószínű amit találtál az fű volt...erről viszont mindenképp beszélj vele.
Könnyen ítélkeztek, de ez a fiú valószínűleg belekeveredett egy olyan társaságba, ahol ez a menő. Ez előfordul.
Én is így kezdtem cigizni, pedig a családunkban senki nem dohányzik, tök kiegyensúlyozott, értelmiségi szülőkkel rendelkezem, mégis belementem ebbe a hülyeségbe. Apukám is tudta, és nagyon kért, hogy ne csináljam, de most őszintén... mit csináljon? Zárjon be? Verjen el? Még pénz se kellett hozzá nagyon, hiszen többen dobtunk össze egy dobozra, ráadásul akkoriban még jóval olcsóbb is volt.
Én is alapvetően azt gondolom, hogy többnyire a szülő hibája, ha a gyerekkel van valami, de azért nem minden esetben!!!
De tegyük fel, hogy a szülő a hibás, és elrontott valamit. Most éppen helyre szeretné hozni, tanácsot kér, hogy mit tegyen, ti meg jöttök itt osztani az észt, hogy így megy úgy szar anya... Szerintem meg dicséretes, hogy képes volt belátni, hogy valamit tennie kell, és elég bátor ahhoz, hogy azt is belássa, hogy tanácsot kell kérnie ezzel kapcsolatban.
Úgyhogy legyetek kedvesek, és vegyetek vissza az arcotokból!!!
Kedves kérdező! mindenféleképpen ülj le a fiaddal beszélni, nyugodt hangulatban, nem számonkérőn. Talán a legjobb, ha elmentek valahova ketten, mondjuk enni valamit, vagy sétálni valami nyugis helyre. Éreznie kell, hogy benned megbízhat, és nem szidni akarod, hanem segíteni neki, mert nem jó úton jár.
Én sem voltam egyszerű tini, és minden ilyen beszélgetésnél csak dünnyögtem a szüleimre, de legbelül jól esett, hogy törődnek velem, és attól függetlenül, hogy nem látszott rajtam, eljutott az agyamig az infó, és le is tettem a cigit. Nem rögtön, de letettem.
Sok szerencsét
Szerintem a legjobb, ha a továbbiakban nem dugod a homokba a fejed, és megkérdezed, hogy mégis mit szív. Mert hogy nem tiszta dohányt, azzal tisztában vagy.
Ezen kívül jó lenne, ha ráébredne, hogy most még nagyon menő dolog bármit is szívni, de később a dohányzás lesz a szívás önmagában.
Pl. nagyon sok nő esetében kizáró ok (pl. én sem tudnék megcsókolni egy dohányzó férfit, így a kapcsolatot is kizártnak tartom.) Sok hátrány fogja érni az életben, pl. munkahelyen (egyre több a nemdohányzó munkahely, ahol 8 órában biztos nem gyújthat rá), és egyre több helyen tilos rágyújtani.
A leszokás pedig rettentő nehéz napi 20 szál esetén úgy is, ha tényleg csak dohányzik.
Nekem mondjuk még könnyű dolgom van, mert kiskamasz a gyerekem, de beszélgettünk már a dohányzásról. És "rávezettem", hogy sok esetben a dohányzás, az alkoholizmus, és az aluliskolázottság kéz a kézben jár: ergo értelmes ember nem dohányzik, csak az alja.
(Sajnos családon belül is tudok példát hozni, ahogy ez a három együtt van jelen, aki iskolázott, intelligens, tiszta, és szeretne a gyerek rá hasonlítani, azok a családtagok nem cigiznek.) Így neki eszébe se jut lesüllyedni erre a szintre, sőt úgy látom, hogy a szagát is utálja. (Tudom, elsősorban azért, mert én is ilyen vagyok, és ennek is oka van.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!