Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogyan kezeljem a 17 éves fiamat?

Hogyan kezeljem a 17 éves fiamat?

Figyelt kérdés
Néhány hónapja bevalotta hogy ő már régóta cigizik. Ezt tudtam már a legelejétől hogy cigizik, de kivártam amíg bevallja. Tiltani nem fogom neki, mert úgy sem lehet, csak az volt a kérésem, hogy akkor legalább töltse mert az olcsóbb, és nem szívhat napi 5 szálnál többet. Sajnos az utóbbi kérésem nem valósult meg, naponta elszív 20 szálat de nem ez a lényeg. Néhány hete észre vettem hogy a cigije nagyon nagyon büdös égett szagú, feketés a füstje. Titokban elcsentem tőle egy szálat és kibontottam hogy mit szív...valami zacskó szerű volt benne, dohányhoz hasonlító valamire de nem dohány volt. Nagyon megilyedtem, remélem hogy nem drogozik vagy valami ilyesmi...Miért szív ilyeneket ha dohány is? Nagyon kéne aggódnom miatta?

2016. aug. 23. 00:05
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
93%
Fuvezik. Szolj ra mert siman elviszik a rendorok ha megtalaljak + azt is lecsukjak, akitol vette. Nem te tehetsz errol, egyszeruen fiatal, kiprobal mindent... kitartas!! Csak hatarozottan. Amugy a legjobb az lenne ha siman csak letiltanad a cigirol, maganak tesz kart vele.
2016. aug. 23. 00:13
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Érdemes lenne leülni vele és tüzetesen átbeszélni ezt az egész cigaretta dolgot. Szembesíthetnéd vele, hogy ezzel a saját egészségét károsítja, aminek lehet később nagy böjtje lesz. Ha ő ezt bevállalja, hát akkor Ámen, de nagyon fontos lenne nyomonkövetni, hogy mégis miket szív. Tudom, hogy nem könnyű egy 17 éves fiúval..., éreztesd vele, hogy az ilyen dolgokat is megoszthatja veled, és akkor nem maradnak kérdőjelek.
2016. aug. 23. 00:15
 3/20 anonim ***** válasza:
100%

Vagy füvezik, vagy herbálozik. Ez utóbbi szintetikus drog, komolyabb dózisokban (nem csak kipróbálás szintjén) komolyabb következményei lehetnek, mint a fűnek, és addiktívabb szer is. A fő baj az vele, hogy nem tudja az ember mit kap. Lehet, hogy annyit se ér, mint két fröccs, de az is, hogy pánikot kapsz tőle, és egekbe megy a pulzusod.

Ismertem herbálosokat, 1-2 éven belül le kellett állniuk, mert teljesen szétcsapta őket. Azt hiszik a fiatalok, hogy ártalmatlan szer, és nem veszik komolyan a fogyasztását (plusz olcsó is). Kb. ez a drogok kannás bora.

Ha legfeljebb csak hétvégénként (vagy ritkábban) szív, akkor annyira nem vészes a helyzet. Nem sokkal durvább, mintha közepesen berúgna. Aki komolyabban füvezik/herbálozik, azok viszont hosszú távon demotiváltan kezdenek viselkedni a mindennapok során.

Egyébként nem akarok előítéletes lenni, de aki már 17 évesen 20 szálat szív, füvezik rendszeresen, az elég nihilista életmódot folytathat (hétköznap lesz****rom tabletta, hajnalig tartó hétvégi tivornya).

Nem ott kezdődik a probléma, hogy mit szív, hanem hogy hogyan jutott el pár év alatt erre a szintre.

2016. aug. 23. 00:48
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
A fűnek nagyon egyértelmű szaga van de nem büdös. Lehet valami olcsó dohányt vett.
2016. aug. 23. 00:52
 5/20 anonim ***** válasza:
60%

Tiltani valóban nem érdemes a cigitől, ráadásul már 17, mindjárt nagykorú. Ő teste, nyilván tudatában van a cigi káros hatásaival.

Valószínű amit találtál az fű volt...erről viszont mindenképp beszélj vele.

2016. aug. 23. 00:56
 6/20 anonim ***** válasza:
41%
Már bocs, de ti mégis hogyan nevelitek a gyereketeket??? Honnan van egyáltalán pénze ilyesmire? azért a drog nem 2 fillér, de még cigi sem. Ha 20 szálat szív egy nap egy sima cigiből, az havi 30 ezer forint. Nektek fel se tűnik, hogy ennyit kivesz a családi kasszából? Döbbenet komolyan...
2016. aug. 23. 04:02
 7/20 anonim ***** válasza:
7%
(előző) + az meg végképp érthetetlen, h. tudod,hogy cigizik, de nem szólsz...minek vagy te szülő??? Lehet lepontozni, de én az ilyen szülőtől elvenném a gyereket, mert láthatóan alkalmatlan arra, hogy nevelje!
2016. aug. 23. 04:05
 8/20 anonim ***** válasza:
93%

Könnyen ítélkeztek, de ez a fiú valószínűleg belekeveredett egy olyan társaságba, ahol ez a menő. Ez előfordul.

Én is így kezdtem cigizni, pedig a családunkban senki nem dohányzik, tök kiegyensúlyozott, értelmiségi szülőkkel rendelkezem, mégis belementem ebbe a hülyeségbe. Apukám is tudta, és nagyon kért, hogy ne csináljam, de most őszintén... mit csináljon? Zárjon be? Verjen el? Még pénz se kellett hozzá nagyon, hiszen többen dobtunk össze egy dobozra, ráadásul akkoriban még jóval olcsóbb is volt.

Én is alapvetően azt gondolom, hogy többnyire a szülő hibája, ha a gyerekkel van valami, de azért nem minden esetben!!!

De tegyük fel, hogy a szülő a hibás, és elrontott valamit. Most éppen helyre szeretné hozni, tanácsot kér, hogy mit tegyen, ti meg jöttök itt osztani az észt, hogy így megy úgy szar anya... Szerintem meg dicséretes, hogy képes volt belátni, hogy valamit tennie kell, és elég bátor ahhoz, hogy azt is belássa, hogy tanácsot kell kérnie ezzel kapcsolatban.

Úgyhogy legyetek kedvesek, és vegyetek vissza az arcotokból!!!

Kedves kérdező! mindenféleképpen ülj le a fiaddal beszélni, nyugodt hangulatban, nem számonkérőn. Talán a legjobb, ha elmentek valahova ketten, mondjuk enni valamit, vagy sétálni valami nyugis helyre. Éreznie kell, hogy benned megbízhat, és nem szidni akarod, hanem segíteni neki, mert nem jó úton jár.

Én sem voltam egyszerű tini, és minden ilyen beszélgetésnél csak dünnyögtem a szüleimre, de legbelül jól esett, hogy törődnek velem, és attól függetlenül, hogy nem látszott rajtam, eljutott az agyamig az infó, és le is tettem a cigit. Nem rögtön, de letettem.

Sok szerencsét

2016. aug. 23. 06:06
 9/20 anonim ***** válasza:
18%

Szerintem a legjobb, ha a továbbiakban nem dugod a homokba a fejed, és megkérdezed, hogy mégis mit szív. Mert hogy nem tiszta dohányt, azzal tisztában vagy.

Ezen kívül jó lenne, ha ráébredne, hogy most még nagyon menő dolog bármit is szívni, de később a dohányzás lesz a szívás önmagában.

Pl. nagyon sok nő esetében kizáró ok (pl. én sem tudnék megcsókolni egy dohányzó férfit, így a kapcsolatot is kizártnak tartom.) Sok hátrány fogja érni az életben, pl. munkahelyen (egyre több a nemdohányzó munkahely, ahol 8 órában biztos nem gyújthat rá), és egyre több helyen tilos rágyújtani.

A leszokás pedig rettentő nehéz napi 20 szál esetén úgy is, ha tényleg csak dohányzik.

Nekem mondjuk még könnyű dolgom van, mert kiskamasz a gyerekem, de beszélgettünk már a dohányzásról. És "rávezettem", hogy sok esetben a dohányzás, az alkoholizmus, és az aluliskolázottság kéz a kézben jár: ergo értelmes ember nem dohányzik, csak az alja.

(Sajnos családon belül is tudok példát hozni, ahogy ez a három együtt van jelen, aki iskolázott, intelligens, tiszta, és szeretne a gyerek rá hasonlítani, azok a családtagok nem cigiznek.) Így neki eszébe se jut lesüllyedni erre a szintre, sőt úgy látom, hogy a szagát is utálja. (Tudom, elsősorban azért, mert én is ilyen vagyok, és ennek is oka van.)

2016. aug. 23. 06:42
 10/20 anonim ***** válasza:
100%
Dohányzás ellenes vagyok nagyon is,de ez durva általánosítás. Én nagyon sok dohányost ismerek,köztük egy sem alkoholista,dolgozó és szakképzett vagy diplomás emberek. Egy 17évest már nem lehet tiltani sajnos semmitől,ha nem adja a pénzt a szülő,megszerzi máshogy. Én lányom még csak 4éves lesz,neki elég csak megjegyzéseket tenni,hogy fuj az a büdös cigi,vagy rögtön fürdetni és haját mosni ha az apjától hozom haza.
2016. aug. 23. 07:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!