Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan kezeljem 17 hónapos...

Hogyan kezeljem 17 hónapos fiamat?

Figyelt kérdés
Egyszerűen nem bírunk vele. Mindenért sír, hosztizik, mindent ledobál, amit mondok, vagy amire kérem, meg sem hallja, sőt, csak azért is csinálja (pl: ne fordíts meg a palackot, mert kifolyik a víz belőle, és ilyenből millió...), üt, harap. Eddig szépen kértem, határozottan megfotam a kezét, ha megütött, de elfogyott a türelmem. Hónapok óta ez van, és úgy érzem, hogy semmit nem használ a szép szó. Arról nem beszélve, hogy olyan, mintha semmi öröme nem lenne. Csak a hülyéskedés tetszik neki, ha csikizem, vagy dobálom, ha utcán megyünk egy tappodtat sem jön a saját lábán, csak az a jó, ha én hozom a kezemben, ha a férjem át akarja venni, rögtön ordít. Ha a testvére valamit a kezébe vesz, azonnal ő is kéri, és ha nem kapja meg rögtön, ordít, hisztizik. Ez elmúlik, vagy mit tegyek?
2013. máj. 26. 21:22
 1/5 anonim ***** válasza:
Szeritnem legyél vele szigorúbb. Sajnos a legtöbb gyereknél a szép szó nem elég. Böntetés kell. Azt végképp ne engedd hogy megüsssön. Ebből késöbb komoly gondok lehetnek. Meg kell fékezni az indulatait és egyértelműen az jön le az irásodból hogy az van amit ö akar. Le kell törni aszarvai és szokjon hozzá hogy nem mindig az van amit ö akar. Legyél szigorú és következetes. Nem egy nap alatt lesz változás kitartást hozzá, de ha követekezetes vagy akkor mindenképpp javulni fog a dolog.
2013. máj. 26. 21:27
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Az en lanyom 1 eves kora ota csinalja ezt,most 20 honapos. Egy ideig turtem de most bunti jar,ha hisztizik vagy nekem jon. Nalunk a bunti,jaroka ajto becsuk es ha kihisztizte magat akkor kijohet. Alakul a dolog es mar visszafogottabban csinalja. Nagyon sok turelem kell,met ha latja hogy ideges vagy,annal jobban fogja ... Kitartas
2013. máj. 26. 21:29
 3/5 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm!

A férjemnél ma elszakadt a cérna vacsora közben, kivette az etetőszékből, betette a kiságyba, és ott ordított tovább. Nem bírtuk kivárni, hogy abbahagyja, 5 perc után kivette. Nagyon bíztató, hogy ez hatásos, lehet, hogy akkor én is alkalmazni fogom. Az is megnyugtató, hogy más gyereke is ilyen, de VÁLTOZIK! :-))))))

Igen, az első válaszolónak nagyon igaza van, teljesen ő írányít, de ezt mindig csak utólag látom be, például most, hogy kiírtam magamból.

2013. máj. 26. 21:36
 4/5 anonim ***** válasza:

Masodik vagyok.

Figyelj en neha volt hogy mikor buntibe raktam es uvoltott,szinte magam is sirtam. De haraptam az oklom es kivartam meg megnyugszik,pedig volt hogy majdnem hanyt,annyira sirt. Mikor lenyugodott felvettem szorosan megoleltem,mondtam neki hogy ez azert volt mert nem fogadtal szot. Tudom hogy meg nem erti,de a hanglejtes szamit. Aztan mondtam,ha megnyugodtal akkor mehetsz vissza jatszani. Puszi es kesz. Ma mar sokkal konnyebben megy..... Es nem is olyan brutalisak a hisztik,de azert meg elofordul.

2013. máj. 26. 21:46
 5/5 anonim ***** válasza:
Elhiszem hogy nehéz de próbáljatok meg következetesek lennni. Máshogy nem megy. Vannak gyerekek akik maguktól ugymond jók, de a legtöbb gyerek igenis feszegeti a határokat. A határokat pedig Te szabod. Ö csak azt teszi amit megengedsz neki. Vannak jó kis műsorok erröl, vagyis régebben voltak nem tudom adják-e még de a life network-ön volt a szuperdada meg egy másik is. Nézz utána hátha fent van a neten. Jó kis praktikákat lehet ellesni. Sikerülni fog csak kitartás kell hozzá és következetesség. Szóval csak kitartás javulni fog. (első voltam)
2013. máj. 26. 21:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!