Van itt olyan szülő, akinek a gyereke videó játék függő? Mi a véleményed erről?
A legtöbb szülő azt képzelni, hogy a gyermekének vmilyen az ő emlékeiben élő vagy épp gyerekkori vágyai szerinti idillikus gyerekkort kell megélnie s ami ettől a képtől eltér, az deviáns, káros...stb Ez a fajta buta gondolkodás vezet el odáig, hogy a szülők hajlamosak elkoptatni olyan szavakat, mint a függőség és az ördög művének beállítani olyan dolgokat, amik nekik még nem adattak meg.
Amit a szülők általában függőségnek titulálnak, az simán csak egyfajta rajongás, ennyi erővel beszélhetnének focifüggőségről, társasjátékfüggőségről, csajozásfüggőségről, strandfüggőségről, meg üveggolyógyűjtésfüggőségről is.:)
EZT OLVASD VÉGIG ! ÉRDEMES ! IGYEKEZTEM MINDENT LEÍRNI AMI SZERINTEM FONTOS !
14 éves lány vagyok sok osztálytársam játszik a fiúk közül. Szerintem nagyon nem jó ha valaki függő. A legjobb barátaim közül is volt egy aki napi 6 órát is játszott akár...sokat beszéltünk vele erről komolyan a barátnőimmel (ilyen szűkebb baráti társaságban ahol 5 fiú van és 3an lányok) Észérveket mondtunk aztán végre belátta h függő.Le akart szokni és elkezdett velünk eljárni sétálni biciklizni moziba stb. Rájött h jobb program élvezetes és már ő hív sokszor minket. Ő például azért játszott mert nagyon unatkozott és rászokott utána pedig sok más dolgot túl ingerszegénynek talált.
De vannak akik sikerélmény hiányában játszanak, mert ha ott nyernek akkor olyan érzésük van h végre győztek vmiben. Ez akkor van ha nem igazán érzi magát értékesnek jó játékosként egy jobb csapat tagjaként megbecsülik és ez pillanatnyilag pótolja a hiányt.
Az ha valakivel keveset törődnek szintén ezt vonzza maga után.
De az eltiltós ordibálás hülyeség sose jött még be és valószínűleg nem is fog soha. A komolyabb videójáték függőség olyan mint a cigi a drog v az alkoholizmus ugyanolyan függőség. Nagyon nem értek egyet azzal aki azt mondja h inkább ez. Ugyanúgy tönkre teszi a szociális életet, lerontja a tanulmányi eredményt..stb következmény ugyanaz.
De nem kell megijedni ettől függetlenül mi is (ugyan jópár beszélgetésbe került) kihúztuk ebből a barátainkat! Pedig se anyjuk se apjuk nem vagyunk és nem korlátoztuk őket, nem ordibáltunk velük stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!