Van itt olyan szülő, akinek a gyereke videó játék függő? Mi a véleményed erről?
Az hogy szünetben ezzel szórakozik a gyerek az normális, nem függőség. Függőség akkor ha ez az élete, nem tanul, megbukik, lóg a suliból csak hogy játszhasson. De akkor ott a neveléssel vannak gondok, amiről a szülő megfeledkezett. Szóval változtatni kéne.
Az elmaradott emberek meg haladjanak már a korral, lehet hogy 30-40 éve még az volt szórakoztató hogy fogócskáztak az utcán, de attól még a világ megváltozott, most már más a szórakozás, ahogy más lesz újabb 30 év múlva is. Normális ember nem jön állandóan azzal, hogy "bezzeg az én időmben még... blabla".
Minek lenne függőség? Ha szabadidejében csinálja akkor oké. Had tölse már el a szabadidejét ahogy akarja. Ja és a kedves szülőnek tanácsolom, hogy próbáljon nyitott lenni, és kérje ki inkább egy hozzáértő tanácsát.
20F napi 1-5 óra attól függ hogy hogy tudunk összeülni a haverokkal, vagy hogy van-e valami új játék.
Utolsó, attól, hogy azt csinalja, amit akár, az attól meg függőség, ha nem tud meglenni nélküle.
Ha egy nap csak két órát játszik, de minden nap , és majd megveszne, ha egy hétig nem ülhetne géphez, na az a függőség. De ha valaki egy hétig éjjel nappal játszik, de mikor vége, akkor a játékot létével éli tovább az életét mással (nem gép) lekötve magát, na, az nem függőség.
A szenvedélybeteges hozzászóló vagyok, a szenvedélybetegségek esetén a függőség (dependencia) előtt még csak visszaélés (abúzus) alakul ki, történetesen itt pl. az, hogy rengeteget játszik.
A másik, amit nem értek, hogy miért arról beszélgettek, hogy mi van, ha játszik, ugyanis a kérdésben FÜGGŐSÉG (elnézést a nagybetűkért) szerepelt.
Én csak 15éves vagyok, de szerintem az teljesen más, ha valaki "függő" vagy sokat játszik. Hogy Függő egy gyerekkre mondani erős túlzás (szerintem) ( alapvetően én inkább azt tartom, hogy inkább játszak egy nap több órát mint, hogy a velem egykorú félre sikerült egyénekel legyek akik reggeltől estig piálnak meg drogoznak, mert ez a generáció amiben én vagyok ezt csinálja... Persze vannak nekem is haverjaim ha tehetem akkor inkább elmegyek haverokkal focizni meg stb.
Hol a szép gyermekkor? Mert az nem lehet szép amikor valaki a kedvenc játékára vissza gondol? Vagy hogy az ember a haverjával mit játszott a haverjával online az nem lehet jó gyerekkor? Mindenkinek megvan a saját, hogy is mondjam őmm...függősége? nem-nem akkor aaa mije is? őő megvan! Hobbija!
Én nem tudom, én soha nem találkoztam játék függő emberrel. Az a függő, ha valaki 5 percre se tudja leteni a játékot. Az ha valaki több órát játszik az még nem függő..
Illetve még mindig jobb egy játék ami fejleszti a logikát vagy a reflexeket, vagy a probléma megoldó képességet, mint a agybutitó tv, ahol csak bámulsz magad elé és nézed az ilyen éjjel nappal Budapest szerű akármiket..
Persze nem csak olyanok vannak, de erre fele ahol én rakok rengeteg ilyen gyerek van és elég szomorú amikor a 11éves drogozva megy be az iskolába..
És természetesen nem csak a videójátékot ismerem szóval rendszeresen kijárunk haverokkal focizni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!