Ti megengednétek hogy a 16 éves lányotok a barátjánál aludhasson?
22 - es voltam. Kérdező, nem kell az ilyen frusztrált válaszokkal törődni. Most mondhatnám rá azt is hogy prűd, de ennyi rosszindulat csak abban van, akinek vagy rossz emlékei vannak ebből az életkorból (lehet hogy a kutyának sem kellett vagy nem volt baráti kapcsolata a szüleivel), megszívta már pár pasival vagy a mai napig nyögi a kapcsolatokat. Ilyen válaszokra ne adj, csupa rosszindulat.
Egy kapcsolat nem jelenti azt, hogy hónapokkal ki kell számolni hogy X éves koráig mennyi lesz, mert ha nem működne, utána lehet hogy 5 évig sem lesz senkije.
Teherbe bárki eshet sajnos védekezés mellett is, de nem mindegy hogy a szülő elfárad a lányával orvoshoz és megteszik a kellő lépéseket vagy buta mód hol védekezik, hol nem, mert hát a kutya sem segíti. Általában az ilyen lányok dobják oda magukat könnyebben, és pont nem azok akik mögött ott van a megfontolt, megbízható szülő, aki a kapcsolat keretén belül rá tud mutatni a fontos dolgokra. Így nem kell "kitapasztalni" ezeket a dolgokat pár f asszal, mint ahogyan sokan teszik manapság. Már bocsánat.
És akkor sok kérdésnél itt is leírja nagy sóhajokkal tök segítőkészen, hogy neki volt X "komoly kapcsolata" és hát ő már egy érett, fejlett nő. :D Ha-ha. :D Jaaa, én is az vagyok, de nem 4 meg 5 meg X pasival magam mögött /vagy alatt/ - pedig korán kezdtem. Hűha!
Nagyon jól teszed hogy gondolsz a kettőtök kapcsolatára és az ő lelki világára. Pont az a legfontosabb, hogy segítsd tapasztalatokkal, tanácsokkal, azzal hogy meghallgatod.
Szemellenzőket le és inkább figyeljetek a gyerekeitekre. Sokat érsz el a tiltással, igen, nagyon sokat... Csak halasztod a halaszthatatlant, közben meg nem segíted, nem neveled a tanácsaiddal, a hallgatással, a beszélgetésekkel, a tapasztalataiddal. Sok a ribi? Sok, de szerintem meg pont azért, mert a szülők nem törődnek velük eleget és talán soha nem ültek le velük szexről és szerelemről beszélgetni. Talán sosem magyarázták el a gyereknek, hogy egy kicsit ésszel is gondolkodjon, hogy milyen és miről is szól a szex, hogy milyen formái vannak vagy hogy hogyan lehet kiszűrni azt, aki semmirekellő és így tovább. Ők majd megtanulják úgy, hogy egyikről a másikra szállnak és még puszta szeretetért is szétteszik a lábaikat. Az sem baj ha álszeretet vagy álfigyelem, csak kapjon egy keveset. Sok felnőtt is erős gondolkodásra - mit gondolkodásra! - nevelésre szorulna ha ezekbe erősebben belegondolunk.
Szerintem meg van, aki igenis igényli az együttalvást, hiába kamasz. Például, ha a szeretetnyelved inkább a fizikai kontaktus, az érintés az ölelgetés.
Mellesleg nem is értem mit gondolnak egyesek. Egy kamasznak feltétlenül gyermekded, komolytalan párkapcsolattal kell rendelkeznie? Mert egy komoly kapcsolatba viszont beletartozik az együttalvás. Egy idő után pedig érdemes az embernek kicsit kipróbálnia az ilyeneket, mert itt is derülnek ki olyanok, amik buktatók lehetnek, csak talán jobb rájönni fél év után, mint mondjuk 2 év elteltével. A szex is olyan szerintem, hogy én személy szerint nem nagyon halogatom, mert akivel egyáltalán nem jó, azzal nem hiszem, hogy gyökeresen megváltozik és ez azért (szerintem) elég fontos, ha az ember komolyan keres párt magának, nem csak teng leng valaki mellett. Félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy a szex a minden, de ha az nem működik, általában a kapcsolat sem idővel. Együttalvás is hasonló. Ha érzed, hogy nem férsz meg mellette, idegesít, zavar, az már egy rossz jel, amire figyelni kell. Plusz annyi előnye is van, hogy be lehet ilyenkor tekinteni a párod kis magánszférájába. Ha pl állandóan rumlis, retkes a szobája, akkor az sem egy jó jel a jövőt tekintve. Szóval nekem ezek miatt pl fontos az együttalvás is, mert én komolyat keresek, olyat, akivel tudom, hogy le tudnám élni az életem. Ez pedig nem derül ki abból, ha 18 éves koromig csak fogom az illető kezét a parkban és néha néha elcsattan 1-2 csók.
Ha gyerekem lenne azon múlna a dolog, hogy mi alapján jött össze a barátjával/barátnőjével, mik számára a fontosak. Ha azt mondja, hogy jaj, olyan szép meg menő, meg olyan kis cuki, tök aranyos, meg vicces meg édes, akkor tényleg nincs szüksége még ezekre a komolyabb dolgokra. Ha viszont a gyerekem azt mondaná, hogy a szorgalmát, céltudatosságát, emberségét, kitartását, önállóságát stb. nézi, akkor nem fogom hátráltatni abban, hogy el tudja dönteni, hogy később az együttélés is menne-e. Mert nem akarnám, hogy a komoly kapcsolatra vágyó gyerekem felesleges időt pazaroljon valakire. Persze ez az én véleményem, nem kell vele senkinek sem egyetértenie, csak pár ember megérthetné végre, hogy attól, hogy valaki fiatal még jó lenne nem meggátolni abban, hogy fel tudja mérni a párkapcsolatát, hogy működhet-e vagy inkább bele se merüljön.
Ha nem engeded neki, akkor is ott fog aludni csak te nem fogsz tudni róla.
Nekem se engedték, mégis ott aludtam nagyon sokszor. Az első "nem" után az ember lánya levonja a következtetést, hogy akkor máshova kéredzkedek el.
Ebből kifolyólag ez egy rossz üzlet politika mert ha egyszer baj lesz akkor nem biztos hogy ott lesz a lányod ahol gondolod.
Amúgy meg az ott alvás egyáltalán nem vonz magával feltétlenül szexualitást. Én speciel tényleg csak ott aludtam, szeretkezni napközben is lehet (pl suli után etc..) nem csak este. :D
23/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!