Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Túlféltés a szülők részéről?

Túlféltés a szülők részéről?

Figyelt kérdés

Üdv! Mit tegyek ha a szüleim 17 éves létemre is kisgyerekként bánnak velem?

Példák; tavaly nyáron mentem dolgozni, nagy veszekedés árán sikerült csak, mert szerintük veszélyes (egyébként nem volt az), meg amúgyse ez a dolgom, inkább adnak pénzt. Bulizni nem járok, de fel se hozom a témát, mert jönnek a híradóban hallható italba gina és hasonló dolgaikkal. Minden haverom vagy szórakozóhelyre megy péteken/szombaton, néhányan kocsmázni a haverokkal én meg itthon tv-zek. Ha valahova megyek haverokkal akkor hívogatnak telefonon, ha nem veszem fel akkor azt, hogy képzelem.

Anya szerint barátnőm se legyen, mert ráérek még (nincs is, de nem ezért). Szóval leragadtak valahol 10 éves korom környékén, és csak annyival nagyobb szabadságom van azóta, hogy egyedül járok haza iskolából.

A legtöbb osztálytársam végez kettőkor és hazamegy ha sötétedik és meg se kérdezik hol volt (17-18 évesen nem is tudom miért kellene erről feltétlen beszámolni).

A másik kedvencem az alkohol. Szerintük ha van rá alkalom akkor ne igyak, szinte semennyit, mert először az ő társaságukban igyak. Amikor velük ittam, akkor másnap azzal voltak elfoglalva, hogy miért ittam olyan sokat (talán 3 sört ittam meg). Cigizni ugyan nem cigigek, de képzelem mekkora cirkusz lenne belőle. Más meg együtt cigizik az apjával.

Szóval nem azt mondom, hogy jó lenne ha abszolút nem érdekelné őket mi van velem, de kicsit hagyhatnának szabadabban. Kicsit úgy érzem megfojtanak ezzel a "mindig mindenről tudni akarunk" hozzáállásukkal.

Ti mit tennétek? 17/f

2016. jún. 2. 20:48
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
64%
Nem szabad hagyni hogy irányítsanak. Felnőtt vagy, tudsz magadra vigyázni.
2016. jún. 4. 21:17
 12/14 SadGirl48 válasza:

Az én szüleim is hasonlóak.

Tudom csúnya dolog, de én úgy harcoltam ki a szabadságom, hogy folyton megszegtem a szabályokat. 14 éves lehettem, amikor anyum felhívtam, hogy elmehetek-e koncertre úgy 60km-el arrébb. Persze nem volt a válasza. Fogtam magam és elmentem ugyanúgy. Aztán hívott, hogy hol vagyok, mire közöltem, hogy koncerten...

Igazából ettől kezdve anyukám inkább elengedett helyekre azzal a feltétellel, hogy mindig tudni szeretné hol vagyok, kikkel vagyok és mindig elérhető legyek telefonon.

Nekem így sikerült kiharcolnom a szabadságom.

19/L

2016. jún. 8. 16:41
 13/14 anonim ***** válasza:
Szépen nem mondanák el nekik semmit. Lehet meg fog romlani emiatt a kapcsolatotok, de túlféltenek téged, és kb nem engednek felnőni.
2017. máj. 1. 23:06
 14/14 anonim válasza:
Engem nem hogy egyedül, de még barátnőmmel se engednek haza a suliból
2022. máj. 18. 15:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!