Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Megengednétek egy 15 éves...

Megengednétek egy 15 éves (lány) gyereknek, hogy befesse szőkére és kékre a haját, valamint, hogy ajakpiercinget csináltasson?

Figyelt kérdés

2016. máj. 21. 07:19
1 2 3
 21/22 anonim válasza:

Ha a saját gyereked, akkor nyilván tisztában vagy azzal, hogy mennyire gondolja komolyan. Ha nem, akkor már gond van. Egy 15 éves azért már nem "hülye", hogy csúnyán fogalmazzak. Valószínű, hogy még fog változni az ízlése, de én engedném neki. Semmire nem vezet az, hogyha egy gyerektől, főleg egy kamasztól mindent tűzzel-vassal tiltunk, mert csak azért is meg fogja tenni, dacból és csak fokozod a dühét vele. Szerintem nevelésben a legjobb módszer, ha hagyod hibázni. A saját hibájából jobban tanul és - ha nem olyan makacs - még azt is beláthatja, hogy igazad volt.

Ugyanez a véleményem a hajfestés-piercing témával is. Ez az ő akarata. Ha neki tetszik a kék haj, akkor nem te fogod megmondani. Ugyanez a helyzet a piercinggel is. Azért is lenne jó, ha nem tiltanád meg, mert ellenőrzött körülmények között, sterilizálva kaphatná meg a testékszerét, nem egy lakótelepi garázsban az egyik 'haver haverja' dekorálna lyukakat a lányod ajkára. A festék viszonylag gyorsan kikopik ha megunja, vagy át is festheti. A piercing helye is begyógyul egy idő után, ha majd nem tetszik neki, akkor egy életre megjegyzi. Sokkal jobbnak tartom ezt a módszert, mint mindenért leoltani szerencsétlent, aki már csak ezért is kevesebb eséllyel fog segítséghez fordulni a szüleihez.

2016. jún. 6. 11:51
 22/22 anonim válasza:
86%

18 éves fiú vagyok, nekem 16 éves korom óta olyan hajam van, hogy mindkét oldalt le van nyírva, felül pedig az államig ér ( [link] ). Alap hajszínem nagyon sötét barna, ehhez társul még hogy a felül hosszú hajam élénkpiros csíkokkal sűrűn festettem, és még most is így van :D

Meg kellene beszélned a lányoddal, hogy miért is akar szőke-kék hajat és piercinget, és nem csak az engedem/nem engedem-ig eljutni. Ezalatt arra célzok, hogy valamilyen társaság/baráti kör miatt akarja, esetleg valami színésznőt/sztárt akar leutánozni, valami divat miatt vagy csak egyszerűen azért mert tetszik neki.

Én is egyszerűen azért festettem be pirosra a hajam, mert így tetszik, és mindig is szerettem a piros színt. Igaz, én egyáltalán nem kérdeztem meg szüleimet erről, de alapból majdnem 17 voltam már pár hónap híján, de nem is volt belőle probléma, csak mivel fiú vagyok szolidan megkérdezték nem-e vagyok meleg, de megbeszéltem velük hogy szó sincs ilyenről, csak egyszerűen így tetszik :D

Egyébként fültágítóm is van, de azt csak 2 hónapja csináltattam, szóval már mikor 18-t betöltöttem.

2016. jún. 14. 21:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!