Ez jó pénzgyűjtési mód 11 éves lánynak? (részletek lent)
Hali 11/L vok.És szeretnék gyűjteni egy kis pénzt.(Ne kérdezzétek meg mire hell csak egyszerűen jó ha van!!)
Ez az ötletem:Minden nap mikor suliba egyek kapok 250 ft-ot.Ezen kaját veszek.De ha én otthon csinálok kaját magamnak akkor megmarad a 250 ft.+Még délután segtek anyunak.200-os órabérért.(de ez lehet hogy csak 100 ft lesz!)Ez jó pénzgyűjtés??Ha nem akkor légyszi mondjatok valami jobbat!!!
A viszel kaját ötlet az jó, amenyiben megoldható!
Itt arra gondolok, hogy nekem csak akkor tett ki anyu pénzt annó kajára, ha nem volt othon szenyának való.Ha akkor is kapsz pénzt, ha viszel kaját az okés.
A segítesz anyudnak egy kis pénzért ötlet sem rosz, ha anyud bele megy (bár én biztos taslit kaptam volna pénz helyett :) ), de ez szülő függő.Bár azt biztos értékelné hogy nem csak úgy kérsz pézt, hanem adsz is valamit cserébe, de azt javaslom hogy ne szabj meg órabért, csak azt hogy a segítségért kérsz egykis pénzt, és adjon amenyit akar.
Am mindennap segítek anyunak itthon
De ezt úgy értem h délután elmegyek a munkahejére és ott ugyanazt csinálom mint ő.És nem anya fizet hanem anya főnöke.És a mi környékünkön(bár kertes házban lakunk.) nemigazán van ilyesmi h fűnyírás meg ilyesmi.Szórólapot meg hozza a postás kocsival.Annak meg nem tok segíteni.De azért köszi!:)
Sajnos munkát csak illegállisan vállalhatnál,tehát ez nem jó megoldás!
A kajapénz megvonása nem rossz ötlet,de szerintem segítségért nem kéne elfogadni a pénzt.Vagy nem mindig.Szóval pl. ha minden délután segítesz egy órát 100Ft-ért akkor 7alkalomból csak 3-4x fogadnád el a pénzt.Így is egy hét alatt lenne 1500-1600Ft kb.
15/L
Ja!
Csak az eggyik úgy utál h nem is akar látni a másik meg külföldön él!!!!!!
Szia én 13 éves lány vagyok,de eszembe nem jutna pénzt kérni,mert segítek.Pedig mindig én pakolok össze itthon.
Ráadásul nem kicsi házunk van.4 szoba+nappali+télikert+
fürdő+wc+folyosó+előszoba+bejáró+"kutyaszoba" és még
sorolhatnám.
Iszonyú pofátlanásgnak tartanám,pedig nem valami
rossz az anyagi helyzetünk.Midnen hétvégén megyek
a munkahelyre segíteni és azért se kérek pénzt.
Az,hogy kajálni nekem is adnak pénzt,de most minek tegyem
el ha nem azért adják?Lehet,hogy hülyének nézztek.
De ha kell pénz odamegyek és kérek.Mindig megvan,hogy
hogy tudok sporolni a pénzel,mindig van pénzem anélkül,
és nem a szüleimé.DE ha te ezt emgtudod tenni akkor
hajrá,gyűjtögesd csak a szüleid pénzét.
Véleményem szerint nem állunk ugy ország szintileg,hogy
tudnának az emberek fizetni azért egy gyereknek,hogy
füvet nyír,kutyát sétáltat és ehez hasonlók.
Vagyhát nemtudom milyen környéken laktok.Mi elég
gazdag környéken,jó kis házikók vannak (:
és nem hiszem,hogy bárki is fizetne nekem azért,mondjuk
itt az a szokás,hogy segítunk egymásnka pénz kérés nélkül.
Esetleg kérdezzd meg anyukádat,hogy szerinte,hogy gyűjthetnél pénzt.És mondjuk adhatna pénzt a jegyeid miatt.Szeintem kérdezd meg anyudat ő biztos tud segíteni
neked.:)
Anyukádtól ne fogadj el pénzt.
Am a kaja jó ötlet,esetleg ha van szomszéd öreg néninek kutyája akkor azt elviszed sétálni,füvet nyírsz nála stb..
DE nehogy elköltsd azt a pénzt!
Gyűjts addig ameddig tudsz!
Ha majd egyetemre/fősulira mész jól fog szolgálni.
Bocs, de szerintem az ilyenért állati bunkóság pénzt kérni, hogy anyukádnak segítesz. Nem leszek népszerű ettől, de egy 11 évesnek ssemmi szüksége nincs nagyobb összegű pénzre, a szüleid úgyis megveszik ami neked kell, ne legyél már ennyire anyagias. Mert jó úton haldsz felé. Gyerek vagy még, nem kell dolgoznod, nem a 19. században élünk, hogy meg kelljen a kemény világot tapasztalnod. neked az most a munkád, hogy tanulj.
Ha már ennyire pénz kell, egyezz ki anyukáddla, hogyha egy hónapban csak ötöst viszel haza, kapsz érte egy ezrest. Ha becsúszik 1-1 négyes, akkor az mondjuk mínusz 50 forint. Ez még ösztönözhet a jobb tanulásra is és pénzed is lehet. De több pénz igazán felesleges neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!