Anyukák, kérdeztek már olyat a lányaitok hogy leborotválhatják-e a hónaljukat?
Nekem 10 éves a lányom, és már beszélgettünk róla, hogy manapság a szőrtelenítés mennyire általános, szinte alap elvárás a nők felé - egyébként pedig sokkal higiénikusabb is, főleg a hónaljszőrzet eltávolítása.
Én nem titkolom előtte, hogy én magam is szőrtelenítek, és tudja, hogy ha majd igényli, fordulhat hozzám tanácsért e téren.
Egyébként engem is azzal riogattak, hogy ha borotválom (bárhol), akkor erősebb lesz a szőrzetem. Mivel folyton borotválom, vagy krémmel szőrtelenítem, így egyáltalán nincs jelentősége, hogy milyen LENNE, ha lenne. Amúgy meg nem tapasztaltam, hogy erősebb lenne.
Szia, én még nem vagyok anyuka, de emlékszem mikor én kb. annyi éves voltam, mint a lányod, nálam is nagy kérdés volt, hogy szóljak-e a anyunak, vagy lássak neki egyedül. Aztán egyik nap összeszedtem magam, szóltam, hogy szeretném borotválni a lábam, illetve hónaljam. Persze megkaptam a választ, hogy minek, ennyi évesen még nem kéne ezzel foglalkoznom,nem is akar hallani ilyenről, stb. Persze, megijedtem, többször meg sem mertem kérdezni, viszont annyira zavart, hogy már rövidnadrágot sem akartam felvenni, ha felvettem akkor takargattam a lábam szinte, mert szégyelltem. Aztán egy idő után ebből elegem lett ebből, elmentem üzletbe, vettem egy borotvát és anyukám tudta nélkül megoldottam. Azóta pedig magam oldottam meg minden hasonló dolgot, csak akkor beszéltem vele róla, ha rákérdezett, de magamtól nem fordultam hozzá semmi ilyen kérdésben (menstruáció, tampon használat,stb.)
Igy az én történetem után azt javaslom, hogy te légy nyitottabb az ilyen témákra, semmiképp ne tiltsd meg neki, hogy aztán rosszul érezze magát a bőrében. Főleg, ha szeretnéd, hogy megmaradjon a bizalma feléd ilyen téren, és máskor is hozzád forduljon, ahelyett, hogy maga kísérletezik.
20/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!