Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Vannak köztetek aszexuálisok?...

Vannak köztetek aszexuálisok? 16/L

Figyelt kérdés
16 éves lány vagyok, és szerintem aszexuális vagyok. Sőt, nemhogy aszexuális, hanem valami nagyon nagy magányos farkas, vagy nem tudom, de úgy érzem, saját magammal, és az életemmel nem fér össze az, hogy bárkivel is többet csináljak mondjuk egy csókon kívül, és nem akarok családot se, nem vágyom arra, hogy valakihez tartozzak, minimális párkapcsolati igényeim vannak. Mások is vannak ezzel így, vagy én vagyok csak ekkora loner? És ez egyfajta jellemvonás lehet, vagy valóban aszexuális vagyok?

2016. márc. 15. 15:19
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Biztosan vannak a korosztályodban is, csak nem merik nyíltan felvállalni, mert attól félnek, hogy majd megalázzák őket.

Ha rákérdeznek, hogy mi a helyzet velem én mindig elszoktam, mondani, hogy aszexuális vagyok és nem szokott más intoleráns ember véleménye érdekelni.

2016. ápr. 16. 17:16
 22/24 anonim válasza:
Én 20 éves aszexuális fiú vagyok, aki gondolja az írjon nyugodtan ismerkedés céljából.
2016. máj. 25. 22:19
 23/24 anonim ***** válasza:

24/ 28 éves tutira aszexuálisak, nekem is írhatnak :)

24/ L.

2016. jún. 20. 23:24
 24/24 anonim válasza:
100%

Az aszexualitás nem csak annyi, hogy nem akar valaki szexelni. Ez egy spektrum, amin nagy a variáció. www.asexuality.org/home/ Itt találhatsz róla bővebb információt angolul.

De a lényeg az, hogy attól még, hogy nem érzékelsz szexuális vonzalmat senki iránt, attól még szexuális vágyad lehet (Gray-A). De vannak olyan aszexuálisok is, akik éreznek szexuális vágyat, csak nem akarnak tenni semmit. Persze vannak, akik se vonzalmat, se vágyat nem éreznek. És az is létezik, hogy valaki csak nagyon szoros érzelmi kapcsolatban kezd szexuális vágyat érezni (demisexual).

A romantikus vonzalom pedig ettől teljesen különálló. Sok aszexuális igenis akar kapcsolat/házasságot/családot, sok azonban abszolút nem is érez romantikus érzelmeket, nekik a plátói kapcsolatok, a szoros barátság a legfontosabb kapcsolatuk. Természetesen ez is lehet kielégítő érzelmileg.

Az pedig, hogy egy romantikus érzelmekkel rendelkező aszexuális férfi, nő vagy mindkettő iránt érez-e romantikus érzelmeket, szintén teljesen mindegy.

Tény, hogy 16 évesen még fiatal vagy, és lehet, hogy még ez nem végleges, ugyanakkor nagyon sokan már kamaszkorukban tudják, hogy melegek/bik/aszexuálisok. Ezt magadnak kell megállapítanod. Ne menj bele semmibe sem, amivel nem vagy teljes mértékben rendben. Inkább hezitálj, várj, semmint okozz magadnak egy sebet.

2016. júl. 19. 00:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!