Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Tinik! Van köztetek oyan,...

Tinik! Van köztetek oyan, akinek kiszedték a bölcsességfogait? 16/l

Figyelt kérdés
Nekem mind a 4-et ki kell műteni.Egyik sincs kinőve.Félek,bár volt már szájsebészeti műtétem,de félek,hogy ez rosszabb lesz (hiperdontiyával műtöttek,azaz több fogsorom van,felvágták az egész szájpadlásomat,amikor 10 éves voltam).Tapasztalatokat szeretnék kérni!Szerintetek rosszabb lesz,mint ez előbb említett műtétem volt?

2015. máj. 25. 16:35
 1/6 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem fogszabalyzas miatt a felos 2 bolcsessegfogamat kiszedtek. Az egyiket a fogorvos ki tudta huzni, de a masikat szajsebesz mutotte ki, m annyira hatul volt, h a fogorvos nem vallalta. Semmi extra. Kaptam erzetelenitot, nem ereztem semmit az egvilagon. Utana kicsit tovabb verzett, mint a masik, amit "csak" huzni kellett. De par oran belul elmult. Gondolom, nem egyszerre fogjak kivenni az osszeset. Nem lesz gond, nem is fog fajni. Pihenj a mutetek utan, ha tudsz. :)
2015. máj. 25. 16:41
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is ki kell szedni mind a 4-et, műtéttel, sajnos elég sokáig lett húzva a dolog, és összetolta a gyönyörűen, fogszabályzóval megcsinált fogsoromat. :( Szedesd ki minél előbb őket!
2015. máj. 25. 16:44
 3/6 anonim ***** válasza:
És semmit nem éreztem alatta, csak a recsegést, ropogást hallottam. Erős érzéstelenítésben végezték, viszont utána nagyon kábult voltam egész nap, a fájdalom nem lehetett nagy, mert már nem is emlékszem rá. Szerintem a kábultság miatt aznapra és a gyógyulás érdekében másnapra se tervezz semmit.
2015. máj. 25. 20:30
 4/6 anonim ***** válasza:
Nekem egy hete műtötték ki a bölcsességfogamat. A másikat 2 hónapja. Mindkettő félig volt kinőve, de hátrahajló gyökere vol így vésni kellett. Kb 40-45 percig tartott mindkét műtét, és semmit nem éreztem belőle. Utána sem fájt különösebben. Szóval nyugi. És jobb minél hamarabb átesni rajta, mert a te korodban még kisebb a gyökér, könnyebb húzni.
2015. máj. 25. 22:34
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a két alsót szedték ki, mivel az egyik nem fért volna ki, a másik meg vízszintesen nőtt. Egy hónap különbséggel szedték ki őket, műtéttel. Maga a műtét nem fájt, erős érzéstelenítésben csinálták, viszont mikor elmúlt az érzéstelenítő hatása, akkor borzasztó volt, főleg a másodiknál (a vízszintesen növőnél), az arcom pedig kb duplájára dagadt. Viszont fájdalomcsillapítókkal túl lehetett élni, varratszedés után már enni is tudtam normálisan.

Arra figyelj oda, hogy valószínű az utána való 1-2 napban nem tudsz enni, úgyhogy igyál cukros teát, vagy valami gyümölcslevet. Én nem tettem, csak vizet ittam, és másnap reggel majdnem elájultam, annyira leesett a vércukrom. :D Enni az utána való napokban tudsz, de csak valami levest, vagy bébiételt, vagy egyéb pépes ételeket (tejterméket tilos, de ezt úgyis el fogják mondani a szájsebészeten).

2015. máj. 26. 18:54
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!Június 17-én szedik ki az elsőt.
2015. máj. 26. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!