Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért nem akarnak diákmunkázni...

Miért nem akarnak diákmunkázni a mai fiatalok? 18F

Figyelt kérdés

Volt 24 fős osztályomból 8-an dolgoztunk. Én a saját gazdaságunkban dolgoztam, ma is tegnap is, egész nap megyek, most értem ide kicsit a géphez, Utána megyünk darálni, ,és fejni majd 20 óra után hazabukunk. Az egyik csajnak lemondom, azt mondta ő csak nyaralt, meg pihent otthon, meg ő szerinte nem arról szól az élet, hogy kidolgozod a beled, és 50 évesen nyomorékká válsz. Én ezt látom anyától 14 éve dolgozik napi 14 órát, halál komolyan sokan tisztelik miatta.

Legtöbb lány nem is tudja értékelni azt látom nem is tudják értékelni ,ha a fiú ennyit teper a későbbi jobb család jövő miatt. Tisztlelet a kivételnek. A volt osztályomból csak két lány dolgozott. A legtöbb fiú is ,otthon elvan egész nyáron buliik ,strandol elpihen csajozik. Volt osztálytársam csaj is 1 hetet dolgozott, pedig könnyű légkondis melója volt, megkérdeztem tőle miért hagyta ott, szerelmes lett, meg inkább bulizik pihen.

2016. febr. 21. 09:34
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
0%
8as, te azt csak hiszed, hogy többet tanulsz. Gondolom akkor a szabadidődet a szüleid által finanszírozott barátnőzésre, bulizásra, eljárkálásra se akarod fecsérelni, hisz tanulhatsz is helyette ugye? Vagy az más?
2016. febr. 21. 12:00
 12/35 anonim ***** válasza:
86%
#9 az, hogy te dolgoztál nem jelenti azt, hogy nekem is kellene és azt sem, hogy egoista vagyok. Az én szüleim speciel egyáltalán nem szorulnak arra a pénzre, amit meg tudnék keresni és nem is örülnének neki, mert a tanulmányi eredményeim rovására menne. De kinek a pap, kinek a papné. Lényeg a lényeg, ne állíts be egoista pcsának, mert közöm nincs hozzá. Köszi.
2016. febr. 21. 12:07
 13/35 anonim ***** válasza:
58%
#11 szinte sehova nem járok el, azt a maradék kis időmet a hétvégén a párommal töltöm... Nem is barátnőzök és bulizni is kb 2havonta megyek. Úgy gondolom ennyi belefér...
2016. febr. 21. 12:09
 14/35 anonim ***** válasza:
8%
az én szüleim sincsenek rászorulva, de már évek óta magamnak keresem meg a fesztivál bérletek, nyaralások árát, úgy hogy még így is 4.6 felett van az átlagom egy erős iskolában. ÉS nem azt mondtam hogy egoista vagy hanem hogy lusta. azért van különbség. De gondolom bulizgatni, eljárkálni meg nem vagy az igaz?
2016. febr. 21. 12:13
 15/35 anonim ***** válasza:
92%

Micsoda kukiméregetés lett itt ebből :D

Mindenki nyugodjon meg, senkinek semmi köze ahhoz, hogy ki mit és miért csinál az életével.

2016. febr. 21. 12:17
 16/35 anonim ***** válasza:
100%

Kisvárosban jártam gimibe, ott szinte egyetlen ismertebb kiugrási lehetőség volt, pénztárosnak lenni a "legkisebb is számít" áruházban. A legkevesebb, amit be lehetett volna vállalni, 4 óra. Tekintve, hogy délután 8-tól 3-ig bent voltam suliban, utána még eljártam korrepetálásokra és felkészítésekre (napi átlag 2 órában), utána meg házikat csináltam és tanultam, nem bírtam volna el. Ráadásul utólag hallottam barátaimtól, akik dolgoztak ott, hogy "véletlenül" elfelejtették kiadni a fizetésüket, többszöri felszólításra is. Nyári munka is ők lettek volna, úgyhogy inkább önkénteskedtem.

Mondjuk gimi utolsó évében szerencsés voltam, mert akadt néhány korrepetálni való kisgyerek, és ők még egész jól belefértek az órarendembe. :) Most, egyetem első évében megint azért nem dolgozok, mert úgy vannak összerakva az óráim, hogy nem tudnék bevállalni egy stabil munkát. Viszont az ösztöndíjakra meg nagyon hajtok, és nyáron mindenképpen szeretném kipróbálni magam. :)

2016. febr. 21. 13:44
 17/35 anonim válasza:
100%

Én 17 éves vagyok, ráadásul lány is -ahogy láttam, az idegesít téged főként, hogy ők nem dolgoznak-, de szerintem egyáltalán nem igaz, amit írsz.

Az egyik az, hogy ha fél 8 és 3 között iskolában vagyok, akkor nem igazán tudok diákmunkázni, ugyanis nincs rá idő. Ráadásul, akiben megérik a gondolat, hogy pénzt keressen, az 17-18 év körüli, mi most érettségizünk, tehát inkább arra fektetünk nagyobb hangsúlyt. Én pl most keresek diákmunkát, de a szövetkezetek hétköznapi délelőtti ajánlatokkal keresnek meg, értelemszerűen akkor nem tudok elmenni, az 1 napos hétvégémet pedig (mivel a vasárnap nálunk már szinte csak a tanulásról szól), inkább pihenésre fordítom. Egyébként én sem vagyok rászorulva, hogy dolgozzak, de jobban esik, hogyha nem a szüleimtől kell kérnem mindenre pénzt, hanem kicsit el tudom látni magam is, de ez most ugye nincs így, mivel nem találok normális időben végezhető munkát.

A nálunk fiatalabbak pedig esetleg azért nem dolgoznak, mert nekik nyáron az 50 óra közösségi szolgálatot kell teljesíteniük, de az is úgy van, hogy naponta 3 órát lehet végezni, így értelemszerűen egy napba nem fognak belesűríteni egy rendes és egy önkéntes munkát is, és mivel így elnyújtják a közösségi munka idejét, az is szinte heteket vesz igénybe, a fennmaradó nyári szünetben pedig szerintem pihenni szeretnének.

Szóval szerintem egyáltalán nem igaz, amit írsz, és egyébként mindenki a saját idejét úgy osztja be, ahogy szeretné, ha nem is dolgoznak, neked abból semmi hátrányod nem származik, nem kell ezen pörögni, örülj, hogy neked önálló kereseted van. :)

2016. febr. 21. 13:45
 18/35 A kérdező kommentje:
A nyári szünetben nyugodtan elmehetnének a fiatalok dolgozni.Nem lenne belőle semmi gond. 50 óra közmunkát 1 nyáron meg lehet csinálni.
2016. febr. 21. 19:38
 19/35 A kérdező kommentje:
Tudod nekem nyáron egy szabadnapom se volt, dolgoztam nem henyéltem nem pihentem.
2016. febr. 21. 19:41
 20/35 anonim ***** válasza:
91%
Én nem tartom vérlázítónak, ha egy gimis vagy egyetemista nem tolja végig a nyarát munkával, legfőképpen ha a szüleinek ez nem jelent anyagi terhet és nem jár lemondásokkal, hiszen lesz még ideje bőven dolgozni. Nem értem, hogy ez miért akkora probléma.
2016. febr. 21. 20:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!