Miért nem akarnak diákmunkázni a mai fiatalok? 18F
Volt 24 fős osztályomból 8-an dolgoztunk. Én a saját gazdaságunkban dolgoztam, ma is tegnap is, egész nap megyek, most értem ide kicsit a géphez, Utána megyünk darálni, ,és fejni majd 20 óra után hazabukunk. Az egyik csajnak lemondom, azt mondta ő csak nyaralt, meg pihent otthon, meg ő szerinte nem arról szól az élet, hogy kidolgozod a beled, és 50 évesen nyomorékká válsz. Én ezt látom anyától 14 éve dolgozik napi 14 órát, halál komolyan sokan tisztelik miatta.
Legtöbb lány nem is tudja értékelni azt látom nem is tudják értékelni ,ha a fiú ennyit teper a későbbi jobb család jövő miatt. Tisztlelet a kivételnek. A volt osztályomból csak két lány dolgozott. A legtöbb fiú is ,otthon elvan egész nyáron buliik ,strandol elpihen csajozik. Volt osztálytársam csaj is 1 hetet dolgozott, pedig könnyű légkondis melója volt, megkérdeztem tőle miért hagyta ott, szerelmes lett, meg inkább bulizik pihen.
Jól mondod, de az a csaj is olyan csóró kit mondtam, légkondis fagyizóban dolgozott, olyan csóró ,hogy anyja takarító 70 ezret kap, apja munkakerülő senki.
Nincsenek rászorítva a mai fiatalok.
Tíz évvel vagyok nálad idősebb, de amikor én voltam ennyi, a mi osztályunkból is kb. ennyien dolgoztak, vagy talán egy kicsit többen. Legalább is az egyik sulimban, szakközépben. De ott se mindenki rendszeresen, nekem is csak alkalmi munkáim voltak, szórólapozás, polcszerelés, hostesskedés, ilyesmik. Ezeket csináltuk páran, meg volt két csaj, akik cukrászdában pincérkedtek, ők minden héten fixen 2-3 napot. Összesen mondjuk 10-12 fő dolgozott suli mellett, ebből kb. 10-en csak alkalmi jelleggel, amikor éppen volt mit, volt hol, és kellett valamire a pénz. Előtte gimnáziumba jártam, na ott viszont csak 2 osztálytársam dolgozott suli mellett, de az sem ez a tipikus diákmunka volt, hanem az egyik angolból korrepetált, a másik meg matekból.
Egyébként meg volt olyan időszak, amikor hiába akartam suli mellett dolgozni, nem volt mit. Megyeszékhelyen lakom, elvállaltam volna bármit, amit az iskolaszövetkezet adni tudott, de csak a csókosok kaphattak melót, mert annyira kevés volt. Falun, vagy a fővárosban más, falun általában van mit csinálni, ha nem is pénzért, de legalább otthon, szülőknek besegíteni, vagy ha pénz kell, akkor általában van olyan szomszéd, aki gazdálkodik, és valamennyit hajlandó fizetni. Budapesten meg azért jóval több a lehetőség. De itt, nálunk néha tényleg alig van mit csinálni. Nekem a szüleim sem tudtak munkát adni, mert tanárok mindketten, szóval nem vállalkozásuk van, vagy hasonló, ahova lehetett volna menni segíteni.
28/N
Azt hittem a maifiatalozás az öregedés első jele. Bár, lehet, hogy jól tudtam.
Tiszteletreméltó, hogy anyukád napi 14 órát dolgozik, de sajnos ezt a szervezete nem fogja megköszönni. A soraidban egy kis irigységet is érzek, hogy van, aki választhatja a bulizást és a lazulást is munka helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!