Egy 14 éves lányt milyen sűrűn és meddig kéne elengedni bulizni?
Én is a kamaszlány anyukájával értek egyet. Bizatlom nélkül nem ér semmit az egész.
Anno a nővéremet nem engedték sehova, mégis terhes lett 17 évesen. Pedig hétvégén is csak este 6ig mehetett el. De nem beszélték meg vele, hogy miért és mitől féltik.
Nálunk már más volt anyumék hozzáállása. Szerencsére jó irányba változott.
Volt néhány alapszabály amit be kellett tartani:
1. Hétköznap és vasárnap villanyoltásra otthon kell lenni. Amikor az utcán felkapcsolták a közvilágítást, akkor már otthon kellett lenni.
2. Csak olyannal mehettünk el, akit anyuék ismertek.
3. Buliba ha elengedtek, akkor 2 óránként be kellett jelentkezni. Akkor még nem volt mobiltelefon, de telefonfülke igen.
4. Ha a buli végén késtél akár 1 percet is, akkor ahány percet késtél, annyi hétvége kimarad (sosem mertünk késni :-D )
5. Csak olyan italt ihatsz, amit előtted bontanak ki :-D
6. Ha részegen jössz haza, akkor nem mész többet.
7. Ha vidékre mentünk ők elvittek és hoztak haza. (Ittasan senki nem vezethet)
Házibuliba inkább elengedtek minket, mint a szórakozóhelyekre. A házibuli szervezőket mindig leinformálták, hogy mennyire megbízhatóak. Sőt nem egyszer nálunk volt a buli megtartva. Anyuék mindig otthon voltak ilyenkor, de az orrukat sem dugták ki a szobájukból.
Most hogy nekem is kamaszlányaim vannak, nem tudom hogy bírtak bennünk megbízni. Én is próbálok a lányaimban, de annyi szörnyűséget lehet hallani :-(
Hát, engem baromira le fognak pontozni, de nem érdekel. Egy 14 éves lánynak még nincs helye az éjszakában, egyáltalán ne járjon még bulizni! Bőven ráér, ostoba és káros az a tendencia, hogy mostanság a 14-15 évesek azt csinálják, mint régen a 18-20 évesek. Ugyan mi szüksége van egy 14 éves gyereknek ilyesmire? Nem érzem, hogy prűd lennék, még öregnek se érzem magam (30 vagyok), soha nem származott semmi károm belőle, hogy nem kezdtem korán a bulizást. Nem maradtam le semmiről.
14 évesen még max. azon járt az agyam, hogy másnap reggel edzésem van, meg hogy ha időben végzek a lovamnál, még kijuthatok egy órácskát korizni is.
Ha így halad a világ, nemsokára már a 10 évesek is diszkóba mennek. :-(
"Kompromisszumokkal.
Pl.: két hétig csak 4-5 öst kap akkor elengedném.
Vagy pl ő mosogat 2 hétig stb.."
deszemét. és ha nem mosogat akkor szívjon? Utálnám ha ilyen szülőm lenne. Ez ilyen kényszeresen valamit valamiért hozzáállás. nehogymár a szórakozása függjön a jegyeitől... ez egy alapvető igény. vagy kapja meg "ingyen" vagy sehogy. és a korlátozások az ő érdekeiért legyenek (pl hogy mennyi ideig maradhat ki)
Szerintem 14 évesen nem kéne olyan buliba járni, amik éjfélkor indulnak be... Elvileg 14 éves kortól kell a tinidiszkóba beengedni a gyerekeket, ami délután 5-től este 10-ig tart... Ez persze már mese, mert 10 éves gyerekek járnak max. ilyen időintervallumban, és ez ijesztő szerintem. A 14 éves gyerekek nagy része bizony elmarad másnapig is akár, de hajnali 3-4-ig biztos, aminek ebben a korban még egyáltalán nem jön el az ideje. Csak hozzásegíti őket, hogy idejekorán felnőttnek érezzék magukat... Szóval ez egy nagyon nehéz kérdés, mert sem leláncolni nem jó megoldás, sem a túlzott engedékenység, pláne, hogy a kortársaik nagy részénél mi a megszokott (és kirekesztetté válhatnak, akik nem állnak be a sorba, sajnos...). Engem nem nagyon engedtek el bulizni, bár annyira nem is vágytam a dologra, meg talán ez 10 éve másként is volt, egészséges szigorral neveltek, és ezt meg is köszönöm a szüleimnek, mert az értékrendem szerintem ennek megfelelően pozitívabban alakult, mint alakulhatott volna eltérő helyzetben. 18 voltam, mikor először kimaradtam éjszakára otthonról, mert elment az utolsó busz, és nem voltam képben az éjszakairól, és akkor egy új világ tárult elém. Akkor jött el az ideje, és szerintem ennek kéne normálisnak lenni, hiába látjuk ma, hogy mi a szokás.
25/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!