Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Totális káosz! Segítség?

Totális káosz! Segítség?

Figyelt kérdés
Az idei évi központi sokaknak nehéznek bizonyult,köztük nekem is. Nagyon magam alatt vagyok és már 4 napja nem alszok nyugodtan. Sajnos még nem tudom az eredményem de nagyon félek mert szerintem borzalmasak lettek. Kitűnő tanuló vagyok és szerintem itt rontottam el az életem... napi szinten fél órákat sírok és elég gyorsan fogyok(3 kilót már biztos leadtam). Rettentően stresszes vagyok és attól félek hogy sehova nem vesznek fel pedig fél éve erre készültem. Anyukám nagyon mérges és szerinte szakmunkásba fogok kikötni. Lehet ez vicces valakinek,de nekem egyáltalán nem. Nagyon szomorú vagyok és magam alatt vagyok mert nem fognak felvenni oda ahova szeretnék menni.. Anyukám azt mondta felejtsem el az "álmomat". Szóval ennyit erről. Kilátástalan a helyzetem és csak csütörtökön tudom meg az eredményeket. Tudtok tanácsolni valamit? Vagy esetleg vélemény? Köszönöm 14l
2016. jan. 19. 20:34
1 2 3
 11/24 klopusz ***** válasza:
100%

Csatlakozom azokhoz, akik türelemre intenek.

Sokan panaszkodnak, hogy nehéz volt az írásbeli, sokaknak rosszul sikerült.

Az álmaidat viszont soha ne add fel!

Akkor gondold majd át az egészet, ha az álomsulid kiírja a felvételi ponthatárait. Ha úgy sem tűnik simának a dolog, fellebbezni mindig lehet az iskola felé, hivatkozva az általános iskolai tanulmányi eredményeidre.

Csak megjegyzésként: van egy budapesti "futottak még" gimnázium, ahova az unokahúgomat kitűnő bizonyítvánnyal és 89 pontos központival soroltak a 88. helyre. Ehhez képest egy jónevű gimnáziumba gond nélkül került be.

2016. jan. 20. 11:42
 12/24 anonim ***** válasza:

Figyelj lehet ,hogy te ettől nem érzed jobban magad , de hidd el ,hogy nem a középiskolán múlik minden.

Tizedikes vagyok és elég jól emlékszem erre az időszakra. Még nyolcadik elején kitaláltam , hogy hova akarok menni aztán a másodikként jelölt gimnáziumba vettek fel és akkor már nem is akartam volna az első helyre menni , és imádom a sulimat. lehet ,hogy más iskola is jó lenne nem csak egy . Ha nagyon akarsz egyébként valószínűleg át is iratkozhatnál. Plusz nem csak a központi számít. Én sosem voltam kitűnő tanuló(mindig négyes-ötös) és most is kb. ugyanezen a szinten mozgok , pedig egy elég erős gimibe járok és bár sokat kell tanulni , nem erőltetem annyira meg magam. Illetve néha igen de ez mindegy.

A lényeg: A jegyeidet is látni fogják ,tehát fogják látni hogy nem vagy hülye. nyugi még nagyon sok minden fog változni. Nem ezen múlik a hátralévő 70 akárhány éved. ne hallgass anyukád hülyeségeire .

lesznek még szóbelik is amik szintén sokat számítanak.

Tudom ,hogy nehéz de én is rájöttem ,hogy a felvételi semmi , jelenleg az érettségi miatt izgulok pedig még messze van. Később meg már az is semminek fog tűnni. :))

2016. jan. 20. 20:22
 13/24 anonim ***** válasza:
Majd írd meg, hogy milyen lett. :)
2016. jan. 21. 09:24
 14/24 A kérdező kommentje:
Tudtam hogy ez lesz... 43 pont összesen... teljesen készen vagyok... :( anyukám is elsírta magát hogy sajnála. Édes kevés pontom van ahhoz hogy felvegyenek oda. :'( A tanáraim azt mondták írjam be, de mindenki mindenki ezt mondta. Anyukám attól fél hogy ha az elsőbe nem vesznek fel akkor majd a másodikba se lesz esélyem mert ha az a valaki elsőnek jelölte meg azt a sulit akkor ő már előnyben van(persze ha ugyanannyi pontja van). Fogalmam sincs mi legyen... én szégyellem magam de nagyon..:(
2016. jan. 21. 18:23
 15/24 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem írd be a vágyott sulit is. Maximum nem vesznek fel, de attól még a másodikba ugyan úgy felvehetnek, ugyanis lentebb majd nem kerülhetsz az ideiglenes sorrendhez képest:)
2016. jan. 21. 18:45
 16/24 anonim ***** válasza:
48%
Egyébként nem értem miért csinálják ennyire nehézre a központikat. Nem hiszem ,hogy egy kitűnő tanuló ennél ne tudna többet.
2016. jan. 21. 19:24
 17/24 anonim ***** válasza:
0%
Miért nem mindegy hogy melyik suliba mész?
2016. jan. 21. 20:40
 18/24 anonim ***** válasza:
Te akarsz abba a suliba menni annyira, vagy anyukád akarja? Ne keseredj el, ez nem a világ vége. Valahova biztos felvesznek, és tuti nem a legrosszabb helyre.
2016. jan. 22. 15:46
 19/24 A kérdező kommentje:
Mindenki azt mondta írjam be és még többen is. Kedves 17-es... lehet neked mindegy de nekem nem. Nekem az a suli,az a szak a legtesthezállóbb. Volt egy elképzelésem. Egyébként én akartam volna azt a sulit. Anyukámék nem szoktak rámerőltetni semmit.
2016. jan. 23. 19:26
 20/24 anonim ***** válasza:
32%
Ha megfelelően állsz hozzá akkor a másik is tetszeni fog.
2016. jan. 23. 19:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!