Totális káosz! Segítség?
Ne hallgass anyukadra, amikor ilyeneket mond! Az en apam is folyton lehuz, barmibe is akarok belefogni. Pl.meselem neki, hogy lassan szemuveg helyett kontaktlencset akarok hordani, erre apam: "Olyan rendszertelen az eleted, biztos elfelejted majd betenni."
Szoba kerult a testnevelesi egyetem: "De hat szedulsz a gerendan!"
Volt, hogy tanar szerettem volna lenni: "Annyi filozofiat te nem tudsz megtanulni, amennyit a BTK-n kell!"
Es meg sorolhatnam... ne hagyd, hogy megmergezzen a borulatasaval! Inkabb vigasztalnia kellene teged es tamogatni lelkileg (is).
2. vagyok, javitom: *elfelejted MEGTISZTITANI.
23L
1. Fejezd be a sírást!
2. Légy úrrá a kétségbeeséseden!
3. Felejtsd el azt, hogy elrontottad az életedet! Várjuk ki, egyáltalán hány pontod lett! Vannak olyan gimnáziumok, ahová alacsonyabb pontszámokkal is be lehet jutni. Nem kell rögtön szakmunkásba menni.
4. Rengetegpélda van arra, hogy gyengébb suliból is eli egyetemre ment valaki tovább, ez csak rajtad múlik.
5. Hol laksz és hová akartál menni, melyik gimibe?
Hát, anyukád sajnos nem úgy viselkedik ahogy kellene. Borzasztó az ilyen, amikor egy anya így viselkedik a gyermekével.
Régen nekem is ilyen volt az anyám, már ha négyest vittem haza, akkor is kiabált, mindig bejárkált a szobámba tízpercenként, hogy tanulok e, én meg tankönyvekbe rejtettem a regényeimet, és úgy olvastam, hogy azt higgye tanulok. :D Aztán leérettségiztem, lediplomáztam, pedig hidd el, én is sok éjszakát átbőgtem a zsarnok anyám miatt. Fel a fejjel, várjuk meg a csütörtököt, addig meg olvass te is valami jó könyvet megnyugtatásként, csak rejtsd bele egy törikönyvbe pl. :D :)
Óh, mikor én írtam (nem volt az olyan régen) hasonlóan éreztem utána, mint te. Hazamentem és estig zokogtam. Ez nem hiszti volt, én komolyan úgy gondoltam, hogy szörnyen elrontottam. Végül 80 pontom lett és rangsorban harmadikként vettek fel az áhított gimibe.
Az viszont borzasztó, ahogy anyukád hozzááll ehhez és amiket mond neked... Felejtsd el az álmaidat? Ekkora hülyeséget hogy mondhat? Azok az emberek, akiknek bejött az élet, mindig tojtak az ilyen megjegyzésekre. Szóval tett te is ezt, mert ha felvesznek abba a suliba, akkor szuper, ha pedig nem, akkor újratervezés és más úton, de eljutsz az álmaidhoz. :)
És azt te honnan tudnád ki hogyan írta meg? Mondani sok mindent lehet.
Mikor felvételiztem és megláttam az írásbeli eredményét, azt mondtam, el se megyek szóbelizni, olyan vacak lett. Aztán kiderült, hogy abban az évben mindenkinek rosszul sikerült, olyan nehéz volt, és az én pontszámom egész jónak számított. Simán felvettek. Nyugi!!! Semmi nincs veszve.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!