Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit csináljak? A szüleim...

Mit csináljak? A szüleim megőrültek. Nem bírom elviselni ezt.18/L

Figyelt kérdés
Jogi egyetemre járok, most volt az első vizsgám múlt héten amin a 40 főből 20 an megbuktak... Nekem nem volt szerencsém és kihúztam egy nehéz tételt amibe a vizsgázatók belekötöttek. Így kettest kaptam.. Ami még mindig nagyon jó, ahhoz képest hogy mennyien nem mentek át.. Előtte egy hónapig ki se mentem otthonról csak tanultam, egy héttel előtte már annyira izgultam hogy nem bírtam enni és aludni, lefogytam 5kg-t. Aztán megyek haza eldicsekedni a szüleimnek azzal hogy átmentem. Elkezdtek velem ordibálni hogy mi az hogy csak 2-es... Hülye vagyok, nem fogom tudni elvégezni az egyetemet, szánalmas vagyok, nem lesz belőlem jó ügyvéd, mindenki csak ki fog használni, én semmire nem vagyok képes... Nem mehetek el itthonról ha nem tanulok rendesen!! Mindig is a maximumot várták el tőlem, teljesítettem a "célt" felvettek az egyetemre.. Ezek után azt hittem végre megnyugodhatok... nem, nekem attól kell félnem hogy épp miben találnak hibát a szüleim.. Nem merek pénzt kérni egy mozira, nem merek elmenni bulizni, a fiúkról se merek beszélni nekik pedig van egy fiú aki elhívott randizni.. Nagyon szeretem a szüleimet de nagyon fáj ez nekem.. amikor néha elmegyek bulizni akkor is bűntudatom van és nem tudom jól érezni magam. Tudom hogy ők mindent megadnak nekem, de nekem nem tárgyakra meg arra lenne szükségem hanem egy kis megértésre és őszinte beszélgetésre.. De nem merek már ilyet kezdeményezni.. Néha eszembe jut hogy elköltözzek de nagyon szeretem őket és nincs pénzem se..
2015. dec. 23. 10:14
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
6%
Hmm ki se mozdultàl 1 hònapig majd kettest kaptàl..nem neked valò a jogi egyetem,főiskolàn jò jegy a kettes,de jogin rögtön az első fèlèvben nem dicsekednèk vele...
2015. dec. 23. 14:57
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
felnőtt vagy, szard le őket. te megteszed a tőled telhető legjobbat, és az számít csak.
2015. dec. 23. 16:02
 13/18 anonim ***** válasza:
8%
Felnőtt? Ha az lenne akkor elèjük àllna,nem fèlne tőlük.. nem magyaràzkodna,hogy de hàt a többiek megbuktak,èn nem,pedig egy hònapot tanultam a vizsgàra de csak kettes lett... szüleiddel is vannak gondok,de te sem vagy èlezrevalò tùlzottan.. menj koliba inkàbb..
2015. dec. 23. 16:13
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, akik nem jártak egyetemre azoknak fogalmuk sincs és csak azok írnak olyat h gáz hogy csak kettest tud valaki produkálni.

Akik viszont jártak már egyetemre tudják, hogy mindenhol vannak olyan tantárgyak/tanárok/vizsgák, ahol örülni kell a kettesnek is. Sőt, néhány tanárnak az a "hobbija", hogy az első vizsgán minél több embert kiszór.

Csak így tovább és ezt próbáld megértetni a szüleiddel, hogy ez már nem az általános iskola, ahol 5-öst várhatnak el. MÁsrészről meg tényleg nem kell minden egyes vizsgád eredményeit megosztani velük, pl. ha meghúznak, simán ne mondd el nekik, max csak akkor ha már sikerült.

NEm vagy kollégista? Az is megoldás lehetne a problémádra, onnan nem is kéne minden hétvégén hazajárnod.

2015. dec. 23. 18:05
 15/18 anonim ***** válasza:
88%

Én is most kezdtem az egyetemet egy nehéz szakon.

Én sajnos megbuktam az egyik vizsgán, pedig sokat készültem. Aki nem járt egyetemre, az nem gondolja, milyen nehéz. Lehettél 5-ös gimnöziumban, az most nem jelent semmit. Velem is kiabáltak meg azt mondták, menjek közmunkásnak.

Az ilyen embereket nem tudod megváltoztatni. Elvileg nem is kellene beszámolnod az eredményről. Mondhatod akár, hogy 3-as lett vagy jobb. Ennek ellenére többet kérdezik, mint középiskolában. Gondoltam arra is, hogy azt mondom, átmentem. De akkor észtrevennék, hogy újra megyek.

2015. dec. 23. 18:09
 16/18 anonim ***** válasza:
12%
Jàrtam,kettőt is vègeztem,az egyik gazdasàgi szak volt a màsik jogi. Tudom hogy nehèz,de akkor volt kettesem ha csak kb kèt dèlutàn tanultam a vizsgàra nem egy hònapot.
2015. dec. 23. 21:24
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Jézus, hát ez elég szar lehet. Gondolom a szüleid nem végeztek egyetemet, és ezért nem tudják, hogy mennyire rohadtul nehéz. Én majd csak jövőre leszek egyetemista, de nekem már most mondogatják, hogy bőven elég lesz, ha mindenből kettesem lesz, csak fejezzem be az egyetemet. :D

Amúgy szerintem is hazudj nekik a jegyeidről, ha már ilyenek, úgy sincs hozzá semmi közük.

2015. dec. 23. 22:59
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

èn is idèn kezdtem az egyetemet,egy nehèz szakon. a szüleim nem jártak egyetemre,de tudják,hogy az is siker,ha valaki csúszás nèlkül elvègzi.ők erre motiválnak,hogy legyen meg minden időben. amit tudok persze minèl jobbra. de ha vmi nehezen megy,csak legyen meg...

amúgy egyet èrtek,elèg magasak a követelmènyek.nalunk egyik tárgyból 70%-tól volt kettes!!

amúgy szerintem se kell beavatni mindenbe őket. persze ha nem lesz meg egy tárgy ès csúszol,akkor avasd be őket. de amíg sikerülnek a vizsgák,elèg ennyit mondani, hogy átmentèl/meglett,letudva a tárgy,johet a következő fèlèv..:) ès ha nekik ettől nyugodt a lelkük,mondjal kettes helyett hármast. de szerintem elèg jegyek nèlkül tudatni:D

2015. dec. 24. 21:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!