Mit gondoltok arról, hogy egy 18 éves gyereknek nem
engednek bicskát venni?
Erre ezt tudom írni. Kis faluban laktunk. Volt egy kolléganőm akinek a fia nyolcadikos volt és ő hazament délbe meggyújtani a gázt, mert nem engedte a fiának,mert veszélyes ! Lánya középiskolás , kollégista volt és minden vasárnap ment hajatmosni,mert egyedül nem tudja. Na a gyerekek felnőttek már, egyiknek sincs társa,a családi házban laknak hárman, megkeseredve, megöregedve .
2015. dec. 19. 13:01
2/18 A kérdező kommentje:
De azt nem értem bevásárolni, vagy akármiért elmeri küldeni a fiát több 10 km-re kocsival egyedül.
Csak az ilyeneket tiltja neki.
Szerintem meg semmilyen életkorban nem indokolt, hogy valaki bicskával mászkáljon. Egy baromság. Ezek azok a discoban rajoskodásból bicskát nyitogató köcsögök.
Nem tiltani kéne, hogy megvegye, hanem megkérdezni, hogy miért érzi szükségét? Ha fél valakitől, arra nem ez a megoldás.
2015. dec. 19. 13:17
Én sem értem miért kell a bicska... Ha önvédelemre kellene az én gyerekemnek akkor sem engedném, ha szórakozásnak, arra sem engedném, ha disznóvágásra kellene neki (vagy szalonna-hagyma vágásra) akkor meg kinevetném... na, viccelek... Igazából miért is kell valakinek bicska? Ismeretségi körömben annak van bicskája aki vadász, erdészetnél dolgozik (erdőben), mezőgazdasági cégnél dolgozik (állat tenyésztés).
2015. dec. 19. 13:23
5/18 A kérdező kommentje:
Nem értem, miért jön le róla ,hogy a Discoban nyitogatná.
Nem is jár ilyen helyekre? Önvédelemből miért nem engednétek?
Mert veszélyes. 18 évesen a te szempontodbol onvedelembol leszurod a szomszédot, aztán majd szépen lehuzol x évet a börtönben.
2015. dec. 19. 13:53
Ha önvédelemre kell, 8 centi alatti, akkor persze, jogos önvédelemnek hívják.
2015. dec. 19. 14:02
8/18 A kérdező kommentje:
Tudjátok, van olyan aki gázpisztolyt hord magánál, vagy viperát akkor annak már ellenségei lehetnek bőven, ha egy bicska is nagyon durva.
Jogos.
Annyi eszed sincs, hogy rájöjj, miért is veszélyes, ha "önvédelemből" késsel hadonászol.
2015. dec. 19. 14:17
1) 18 eves nem gyerek, hanem felnott
2) felnottkent menjen es vegyen bicskat , nem kell engedely hozza
3) normalis ember nem hord maganal bicskat
2015. dec. 19. 15:55
Kapcsolódó kérdések: