Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit gondoltok arról, ha a...

Mit gondoltok arról, ha a gyereknek is ki kell vennie a részét a házimunkából illetve arról, ha nem az ő dolga?

Figyelt kérdés

Nálunk ez nincs szokásban, nálunk minden házimunkát az anyám végez el. Nekem még sosem kellett felmosnom vagy mosogatnom, vasalnom mert ez nem az én dolgom. Nyilván, ha kiborítok valamit azt nem hagyom ott illetve, ha kell akkor elmosom a poharamat például, de ez nem a rendszeres feladatom.

Már sokszor megkaptam, hogy el vagyok kényeztetve meg mindent a seggem alá raknak meg, hogy nem fogok boldogulni az életben, de én nem így gondolom. Vannak dolgok, amiket, ha meg kéne csinálnom, akkor fogalmam sem lenne, hogy hogyan álljak neki. Nem tudom, hogy hogyan működik a mosógép vagy, hogy hogyan kell vasalni mert még sosem csináltam viszont előbb-utóbb, több hiba, baj után biztosan rájönnék, hogy mi hogyan működik. Főzni sem tudok, de azért feltalálnám magam és, ha 5x odaégetem akkor így jártam, majd a 6. próbálkozás sikerül. Viszont sokan szerintem túlreagálják, hogy majd éhen halok meg életképtelen vagyok és mi lesz velem meg minden.... Jelenleg nem kell ezeket a dolgokat magamnak intéznem, de később, ha majd oda kerül a sor, ha nem is elsőre, de hetedszerre már tudnám, hogy mit hogyan kell csinálnom, de szerintem ettől még nem vagyok egy elkényeztetett lusta kis disznó....

2014. aug. 30. 13:26
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
75%

Mondjuk néha megcsinálhatnád csak jó szívből, hogy anyukád időnként pihenjen a takarítás helyett. :)

Nekem anno csak a szobámban kellett takarítanom, de a többit kikapcsolódásként megcsináltam, úgy értem, tanulás után.

A gyerekkori barátnőmnek soha semmit nem kellett csinálnia, albérletbe költözött&megette majdnem a retek, ő is azt mondta, hogy majd.. :) segítettem neki egyszer kitakarítani, mondtam neki, hogy mostmár a heti 1-2x-i szintentartás nem ártana, azt sem csinálta meg. Enni hazajár 30 évesen.

2014. aug. 30. 13:32
 2/24 anonim ***** válasza:
64%

Nem tudom, hogy hány éves vagy... de ez a hozzáállás... Hogy nem a te dolgod? Összekoszolni mindent, használni stb... az dolgod, de utána segíteni a takarításban már nem a te dolgod? Anyukádnak miért jobban a dolga mint bárki másnak?

Kb 10 éves korom óta mosogattam, porszívóztam és felmostam otthon, nem minden héten de alkalmanként én csináltam és anyu nagyon örült neki. Minket mindig befogtak a munkába és milyen jól tették. 14 évesen már elvezettem volna egy háztartást, tudtam hogy milyen programmal mosunk, tudtam vasalni és alap kajákat is megcsináltam már (pörkölt, leves stb...).

Szégyeld magad, nagyon csúnya a hozzáállásod... Anyukád dolga a segged alá rakni mindent (étel, szuper ruha, könyvek, tv, laptop, anyámkínja) neked meg nem dolgod otthon besegíteni? Pffff.....

25 éves kisgyerekes anyuka

2014. aug. 30. 13:49
 3/24 anonim ***** válasza:
100%

hát én nem itélem ezt el. minden szülőnek szive joga eldönteni mit vár el és én nem is kritizálok ilyet.

nálunk mindenesetre más szabályok vannak.

2014. aug. 30. 14:09
 4/24 anonim ***** válasza:
41%

Mégis szerinted mi a határ, ahol el kell kezdenie egy "gyereknek" segítenie?

Nálam már a 3 éves is tudja, hogy a szennyesnek hol a helye, segít kipakolni a mosogatógépből, helyére teszi a cipőjét...

Ha már kamasz vagy, messze nem tartozol a gyerek kategóriába. Mégis mi bajod lesz, ha te mosogatsz vagy felmosol? Letörik a kis körmöd?

Mi lesz, ha kollégiumba kerülsz? Még az ágyneműdet se tudod majd felhúzni, éghet a pofád, mert még 18 évesen is anyád megy és szedi össze a koszos bugyidat/gatyádat!

Feltalálnád magad? Ja, persze...

2014. aug. 30. 14:16
 5/24 anonim ***** válasza:
81%

Szia. Hát elég fura a hozzáállásod az tuti. Az én kamaszfiam aki nemsokára 15 éves lesz, elmosogat maga után ha épp nem velünk eszik, kitakaritja és felporszívózza a szobáját , megkérdezi, hogy mit segíthet, ja és a könnyebb kajákat el tudja magának készíteni. Nem szeretném, hogy olyan legyen mint a bátyám, aki 40 évesen anyámnál él, anyum szolgálja ki, főz, mos rá meg ilyenek. Nem bír a saját lábán megállni. Szeretném ha a fiaim is megtanulnàk, hogy egy kis rendrakástól még nem dől össze a világ, és nem szeretném hogy életképtelenek legyenek. A két kicsit is bevonom játékosan.

35 éves, 3 fiú anyukája

2014. aug. 30. 14:20
 6/24 anonim ***** válasza:
88%

Engem is így neveltek, úgy költöztem el otthonról, hogy nem tudtam mosni, főzni, rendesen takarítani.

A következő éveket egy szóval tudnám jellemezni: sz..pás.

Ráadásul egy csomó pénz kidobtam az ablakon mert nem tudtam főzni, az egész egy nagy szerencsétlenkedés volt. Emiatt nem hálás vagyok a szüleimnek, hanem úgy gondolom hogy nagyon kitoltak velem.

2014. aug. 30. 14:31
 7/24 anonim ***** válasza:
82%

Nálunk kell segíteni a házimunkában . 8 éves korom óta segítek amiben tudok. Egyre több mindenben. Pl amikor a kutyánk kisi volt és nem volt szobatiszta hazaértem , és az volt az első dolgom hogy felmossak (gondolom érted miért azt azért nem hagyhatnád ott te se) üvegasztalt letisztítom , kiteregetek illetve beszedem a száraz ruhákat felsöprök rendet rakok , port törlök etetem a kutyát és nyilván a saját szobámat is szoktam (ezeket nem rendszeresen csak ha kell vagy megkérnek rá . Bár a rendet szeretem szóval azzal eltudok szórakozni.

Szerintem is segíthetnél néha anyukádnak hogy pihenhessen.

2014. aug. 30. 14:32
 8/24 anonim ***** válasza:
41%

Igen, el vagy kényeztetve! Hiába hiszed, hogy nem. Én nagyon szeretek mosni, persze a mosógép csinálja helyettem, de szeretem ki-be venni a ruhákat, beállítani a mosógépet. Mosogatni nem szeretek, de nyáron minden délután, amit a bátyámmal összepiszkoltunk elmosogatom. Készítek be anyáéknak kávét, hogy ne nekik kelljen. Hetente 2-3x felporszívózók, felsepregetek, felmosok. Nagyon szeretek felmosni és sepregetni, olyan nyugodt érzést ad, ha minden tiszta. Bátyám kétnaponta össze szedi a kutyapiszkot amit az udvarban hagynak, ki cseréli a macska almot, elviszi a szelektív kukába a flakonokat, összeszedi a szemetet és kikészíti másnapra, hogy a szemetes elvihesse.

Elhiheted, egyáltalán nem szakadunk meg! Szüleinknek így is rengeteg dolguk van, kell nekik a segítség. Illetve, hogy mi is önállósodjunk.

Így suli közben sajnos nem tudok semmit segíteni, mert kollégista vagyok.

Szerintem minél hamarabb kapd össze magad és vedd ki a részed a munkából. És az hogy "ez az ő dolguk".. MARHASÁG!

2014. aug. 30. 14:40
 9/24 anonim ***** válasza:
50%

Egen, el vagy kényeztetve. Erősen.

Azt meg abszolút nem értem, miért jó hatszor nekiállni a palacsintának, és minden próbálkozást kidobni(ami ugye pénz), mintha megkérdnéd anyádat, hogy először együtt, aztán te magad csináld.

2014. aug. 30. 14:52
 10/24 anonim ***** válasza:
Ha úgy gondolod ennél nagyobb dolgokat is fel fogsz tudni mutatni az életben, akkor nem.
2014. aug. 30. 15:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!